Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
robbox4

Pracownia Best Rods Center, w skrócie BRC

Recommended Posts

Czapeczki są już w nowych wersjach, jutro wrzucie zdjęcia.

Spoko, nowe modele też są bardzo dobre, może znajdę stary model też jeszcze. Więc nie płacz :)

Ok.A te 15kg dłuższe są 2 częściowe i tak z Dąbkiem dzisiaj rano gadaliśmy czy by nie był to lepszy wybór.Jak to jest łączone?

Jeżeli to ma być z brzegu to może być i lepszy wybór, długość 225cm, łączenie typu Butt Joint. To wersja 16kg. TO już jest naprawdę kawał blanku.

Ale jak bym mial wybór brał bym dluzszy kij - ulatwi to walke z sumem a wieksza dlugosc blanku pozwoli go szubciej wymeczyć :D

W sumie sumy to takie wolne tuńczyki :D

dobry wybor :)

No myślę, jutro dzwonię do Roberta i robimy z Dąbkiem tą armatę.Jedynie multik mi nie daje spokoju.Brać tego Toro 51 Nacl?Kurna do czapki X-Zoga czerwono czarnej mi nie będzie pasował :angry:   

[attachment=176719:64_1265430-revo_toro_nacl50_side.jpg]

Edited by Tomy

Tomku, poczytaj nieco o tych nowych Toro NaCl. Kręciłem tym (51) i byłem pod wielkim wrażeniem. Piękna maszynka. W zeszłym roku doszły mnie jednak słuchy, że hamulec nie jest jego mocną stroną i jest słabszy niż w starym modelu (sic!).

Tomy dwunastka to najlepszy wybór. Połączenie delikatności pozwalającej wyjąć ryby za włosek z armatą zatrzymującą złą rybę.

Odkąd dosiadłem, innej nie widzę.

Dziękuję :-)

Sumówka to nie tylko pała. To musi być połączenie wielu cech, plus dla mnie niezniszczalność, bo nieraz odginałem od blanku kombinerkami zdeptane przelotki....

No teraz po Twoim poście to już jestem w 100% przekonany. :)

Tomek nawet się nie zastanawiaj tylko rób. ;)

Mi zawsze szkoda sianka i łowie półśrodkami jakieś (Black Caty , RCLB ) ,ale już wiem ze nie ma nic lepszego na nasze warunki niż TAKA G75 - 12 kg

Miałem okazje ponaginać i kijek genialny.

Tak jak prawi Krzysiek - czuły,delikatny kiedy trzeba  :P ale jak trzeba dać w kość to wtedy wychodzi z niego potwór  :o  :o  :o

Powiem tak, mnie szkoda kasy na perfumy, nowe buty. Ale sprzęt sumowy tylko w wersji highline, bo już raz prawie straciłem rybę życia używając śmiecia. Nie stac mnie na urywanie dwumetrowych ryb. Nie moge sobie na to pozwolić. Przy zliczeniu kosztów wypraw koszty wędek to pikuś. Pan pikuś. a wędka sumowa często uczestniczy w dziwnych akcjach. Bardzo dziwnych.

To teraz Tomek został Ci trening na silowni na nogi aby dobrze sie zaprzeć jak bedzie sie sumek stawiać :D Albo jakąś dobrą kotwe mieć ze sobą :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...