Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Ziom

Ratujmy polskie łosie!

Recommended Posts

To troszkę poszperaj,bo zginęło co najmniej 3 ludzi. Jeden rowerzysta "udający" sarnę,jeden "udający" dzika i kolejny spacerowicz "udający" dzika.O postrzałkach nie wspomnę,szczególnie,jak postrzałkiem jest "swój". Może myśliwi zawyżają liczbę dzików patrząc przez opróżnione denka butelek?

Zmiana statystyki,myśliwy już nie potrzebuje flinty,żeby zabić:

https://losice.info/mysliwy-zabil-kolege-szpadlem/

A do tych,co tak kultywują "tradycję"-tradycją to były pojedynki na broń białą czy czarnoprochową,wtedy każdy miał równe szanse,a emocje na pewno były większe,bo rywalizacja szlachetna.

W Afryce obrzezuje się dziewczynki-to też ponoć tradycja...

Jeśli trzech, to o trzech za dużo. Tak jak kolega wyżej napisał, można zakazać jazdy autem bo za dużo ludzi ginie.... Jest bardzo dużo dziedzin w których są wypadki śmiertelne, jednak nie są one zakazywane przez prawo. Chodzi o to by dążyć do tego, by było ich jak najmniej, a najlepiej wcale poprzez odpowiednie przepisy dotyczące bezpieczeństwa.  

Jeśli chodzi o "patrzenie przez opróżnione denka butelek" - nie będę odpisywał na zarzuty poniżej pewnego poziomu rozmowy

Odnośnie dalszej wypowiedzi kolega Marcin, celnie spuentował. 

Edited by Paweł nizinny

Demagogia.. Bardzo delikatnie Marcinie to ująłeś.. spośród określeń na de.. :)

Słynący z niewylewania za kołnierz  wędkarski świat, ale jeszcze bardziej słynny z kompensacyjnego przyprawiania gęby wszystkim obok, jest  moralizatorem w swej prostocie niezrównanym.Nasza wizytówa.. :)

Demagogia w czystej postaci  :)

Dyro w mojej szkole prawie odstrzelił sobie łapę na polowaniu,jakiś czas temu (w tym roku chyba,czyli byłby już czwarty) znaleziono myśliwego,który się sam ubił. Obok był ubity zając. Cholera wie,może to zając go ubił a potem sam się zabił.

Cuda,nie demagogia.

Czekam na kolejne info,może ktoś z forum stanie się bohaterem? :)

A ty Sławomirze,nie masz ochoty poszaleć z bronią białą lub czarnoprochową? Wszak buzuje w twych żyłach szlachecka krew,jesteś chyba z niej dumny,nieprawdaż?

Edited by CM Punk

Dyro w mojej szkole prawie odstrzelił sobie łapę na polowaniu,jakiś czas temu (w tym roku chyba) znaleziono myśliwego,który się sam ubił. Obok był ubity zając. Cholera wie,może to zając go ubił a potem sam się zabił.

Cuda,nie demagogia.

Szkoda, że czekasz na ludzkie tragedie...

Demagogia w czystej postaci  :)

Marcin, tyko tyle? A nie masz tam gdzieś pod ręką propagandowej istrukcji?  :)  Danych? Linków? Wykresów? :)

Edited by Pluszszcz

Dyro w mojej szkole prawie odstrzelił sobie łapę na polowaniu,jakiś czas temu (w tym roku chyba,czyli byłby już czwarty) znaleziono myśliwego,który się sam ubił. Obok był ubity zając. Cholera wie,może to zając go ubił a potem sam się zabił.
Cuda,nie demagogia.
A ty Sławomirze,nie masz ochoty poszaleć z bronią białą lub czarnoprochową? Wszak buzuje w twych żyłach szlachecka krew,jesteś chyba z niej dumny,nieprawdaż?

Właśnie wysluchałam wystąpienia obecnego I-go łowczego obecnej RP (nie jestem pewien czy to jeszcze III czy już IV), że oni tymi polowaniami spełniają patriotyczny obowiązek. Więc jest szansa, że uczestnicy polowań, którzy w ich trakcie stracili życie zostaną zaliczeni do grona poległych ze wszystkimi tego konsekwencjami.

Poczekamy na lód,więcej wędkarzy się topi :( i to nie jednokrotnie przez własną głupotę niż myśliwych ginie na polowaniu.

a ja już się cieszyłem że będę mógł spróbować łosiny w Polsce\

w tym roku dwa razy dostałem łosinę w Szwecji od gospodarza u którego zawsze kupuję licencje

mięsko pierwsza klasa najbardziej podobne od daniela

pozdrawiam wszystkich myśliwych z tego forum 

Darz Bór

niestety ale podczas wędkowania a zwłaszcza podczas nocno-weekendowych zasiadkach alkohol leje się strumieniami.

rzadko kto jest trzeżwy a poranki pełne  skacowanych wędkarzy to normalny widok

jestem myśliwym i wędkarzem ,znam obydwa środowiska i twierdzę że myśliwi to cienkie bolki przy wędkarzach nad wodą

ps a od kilku lat na GP Muchowym Polski obowiązuje badanie alkomatem przed każdą turą.

zgadnijcie dlaczego????

Edited by bober

Proszę o sprecyzowanie do czego konkretnie w tym obszernym artykule miałbym się odnieść ?

Jeśli chodzi o ogólne spożywanie alkoholu podczas polowania, prawo i wynikające z tego konsekwencje rozumiem, że kolega zna. Bronić myśliwych którzy faktycznie polują z procentami we krwi nie zamierzam. 

Wracając choćby trochę do tematu, w sobotę na polowaniu, widziałem 5 łosi... :)

I to jest prawdziwy ból. Są, a nie można strzelać... :). Lepiej by było jak kiedyś...mało kto widział i "zmartwienia" nie było :)

Edited by Pluszszcz

Paweł, nie oczekuje odniesienia. Może źle zacytowałem.

Dałem link a propos "patrzenia przez dno butelki" we wcześniejszej dyskusji.

Przyznam że po tym jak dwukrotnie latał koło mnie śrut przy polowaniu na kaczki jestem uprzedzony i jak słysze polowanie to spieprzam żeby nie pomylili ze zwierzyną.

Irek, nie mam problemu z niemożnością strzelenia łosia, dałem tylko znak, że u mnie jest ich dużo i dyskusja odchodzi od tematu. 

Paweł, moim zdaniem "patrzenie przez dno butelki" jest takim samym stwierdzeniem jak "wszyscy polscy kierowcy to pijacy".

Przypadkiem znalazłeś się na polowaniu na kaczki? 

pozdrawiam

Siedziałem w trzcinach na spławik a śrut latał po krzakach, emocje były.

Edited by Ferret

Trza było się pokazać, nie można tak polować. Jesteśmy jako wędkarze tak samo uprzywilejowani do korzystania z takich miejsc.  Myśliwy nie może oddawać strzału zagrażając tym samy życiu lub zdrowiu innych osób. 

Edited by Paweł nizinny

Proponuje zmienić tytuł z Ratujmy Łosie na" Ratujmy wędkarzy przed myśliwymi " ewentualnie "Ratujmy myśliwych przed wędkarzami"
A Wędkarzo-myśliwi musicie ratować się sami :-)))))

W tamtym roku u mnie wędkarz zrobił zamach na życie rowerzystki.
Tak poleciał z tyczką na rolkach za siebie i za taśmę odgradzającą zawody że trafił tą tyczką kobitce pod koła roweru ( akurat ścieżka rowerowa wzdłuż brzegu) a ta przewracając się złamała ręke....
Raban straszny aż Policja była. Zawody były dobrze zabezpieczone a jemu nerwy chyba puściły że wypchnął tą tyczkę za daleko...
Zdarzają się wypadki i wędkarzom i myśliwym.... Edited by przemo_w

Ja bym zmienił tytuł na „Ratujmy się przed łosiami” i wcale nie chodzi mi o zwierzęta ;)

A ja bym powiesił kłódkę, bo jak widać merytorycznej dyskusji nie widać .... :(

Dzial CAFE i obrazanie sie na brak merytorycznej dyskusji? Eeeee...poki Koledzy nie zaczna walic po lbach inwektywami i innymi atakami personalnymi, zamykanie tematow jest bzdura, pogwalceniem regulaminow, ustaw, konstytucji, zdrowego rozsadku, logiki, wolnosci slowa i przede wszystkim swietego prawa forumowiczow do czasu zimowego, ktoren to jak wiadomo charakteryzuje sie dyskusja goraca, pelna emocji i ocziwista bez sensu

Szkoda, że czekasz na ludzkie tragedie...

To jest głupota,a nie tragedia,tragedia jest wtedy,gdy potrąci kogoś samochód i nikt z uczestniczących,czyli kierowca ani ofiara nie mieli na celu nikogo skrzywdzić. Celując z broni jesteś potencjalnym zabójcą.

To jest głupota,a nie tragedia,tragedia jest wtedy,gdy potrąci kogoś samochód i nikt z uczestniczących,czyli kierowca ani ofiara nie mieli na celu nikogo skrzywdzić. Celując z broni jesteś potencjalnym zabójcą.

Idąc tą drogą - trzymając się za wacka jesteś potencjalnym gwałcicielem. Czysty nonsens.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...