fkuzi555 192 Report post Posted September 4, 2017 Witam wszystkich https://www.olx.pl/oferta/zesztaw-przynet-CID767-IDoukY8.html Pytanko - gość do znalezienia? "Zakupiłem" ten zestaw z miesiąc temu, a nie dotarł. "Wysył" tyko po wpłacie. Niby nie wielka kasa, bo było 40 zł, ale zawsze i nie chciałbym tego odpuścić Jeśli nie w tym miejscu wpis to proszę admina o przeniesienie Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted September 4, 2017 (edited) Liczyłeś że to realne? Za 40 PLN? Widać odrazu że to wałek Ps... Nie ten dział... Itp itd Pozdrawiam, Tomasz eS Edited September 4, 2017 by Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
fkuzi555 192 Report post Posted September 4, 2017 Wiem, ze to warte z 10x tyle... Proszę o przeniesienie do poprawnego działu Share this post Link to post Share on other sites
cyprys19 7,883 Report post Posted September 4, 2017 Chciałeś ten zestaw za 50zł kupić? Zejdż na ziemię, pudełka są więcej warte....Z daleka pachnie przekrętem! Share this post Link to post Share on other sites
seba 123 28 Report post Posted September 4, 2017 Boże serio jeszcze 10 zł znegocjowales ??? Hahahahahahahahahha to zestaw za dobrego tysiaka a ty za 40 zł hahahah Pewnie pomyślałeś ale ma DILL NA jb sprzedam i będzie na nowy kij :))) Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted September 4, 2017 Jak można być tak naiwnym i nabrać się na takie ogłoszenie. Przecież widać od razu , że ten zestaw jest kilka razy droższy niż suma za którą gość chce to sprzedać i pewnie dobrze wie i ryzykuje, bo większość ludzi taką sumę odpuści. Share this post Link to post Share on other sites
szczupiec 84 Report post Posted September 4, 2017 Ok,nie ma co teraz koledze pisać,że to było do przewidzenia lecz jeżeli jest to możliwe to pomóc ;) Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted September 4, 2017 Wiem, ze to warte z 10x tyle... Proszę o przeniesienie do poprawnego działuA po co to przenosić? To trzeba usunąć B) Pozdrawiam, Tomasz eS Share this post Link to post Share on other sites
seba 123 28 Report post Posted September 4, 2017 Jakby jednak koleś ci to wysłał to wyślij jemu chociaż kwiaty :D Share this post Link to post Share on other sites
TeDDyBoY 166 Report post Posted September 4, 2017 Jest pare takich ogłoszeń na olx mysle ze to sa od tej samej osoby.. tak jak wyzej wałkiem pachnie na kilometr ! 40 zł niby nie piniądz lecz to nie realne żeby takie ogłoszenie wisiało dłuzej niż godzine.. a to jest cały czas i co chwile pojawia sie inne podobne bez nr tel;/ Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 4, 2017 Miałem założyć oddzielny wątek w temacie ... bo ja też to kupiłem w piątek (tylko taniej) :P Nic mu nie zrobimy. Możemy tylko zawiadomić adminów OLX. Może go wytną :angry: Share this post Link to post Share on other sites
michaex 52 Report post Posted September 4, 2017 Idź na policję. I nie dsj się zbyć, że za 40zł nie warto. Masz dane do wpłaty i operator portalu ma jskieś dane, jest od czego zacząć. Share this post Link to post Share on other sites
seba 123 28 Report post Posted September 4, 2017 Nic jemu nie zrobicie kpl nic Tylko pogratulować wam ze chcieliście być cwaniakami :))) Nie dalej jak rok temu koleś na Allegro wystawi beastmastera za 80 zł nowy. Niewiem skąd go miał ale podjechałem osobiście bo było to w wawie i dostał 280 zł bo to była uczciwa cena i dla mnie i dla niego. Wy liczyliście na czyjaś niewiedzę i już przebieraliscie rączkami na przesyłkę :)) Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted September 4, 2017 A gość online sobie spokojnie siedzi :) Share this post Link to post Share on other sites
selk 122 Report post Posted September 4, 2017 (edited) Na powaznie ZGłoś na policje podając wszelkei dane to podpada pod przestepstwo internetowe a przestepstwo internetowe jest ścigane nawet przy oszustwie na 1 zł gościa znajda - mają sposoby sprawdzone w praktyce - 2 kolegów odemnie z pracy było na policji w podobnych sprawach jeden poszedł ze sprawą zakupu virtualnego miecza w grze za 30 zł przez jego syna - wiem że śmieszne ale prawdziwe i doszli i gościa złapali i kase oddał tyle ze kasy raczej nie odzyskasz - chociaz różnie bywa jak pisałem niektórzy odzyskuja ale gosc na bank po dupie dostanie - Ciebie tylko kosztuje złozenei zeznań na sprawę nawet Cie pewnie nei wezwą to napewno jakis gówniarz i może kase odda jak go policja postraszy - no róznie bywa Edited September 4, 2017 by selk Share this post Link to post Share on other sites
grzegorzp 2,302 Report post Posted September 4, 2017 fotka z 2012r ukradziona komuś - http://www.forumsumowe.pl/photogallery.php?photo_id=3264 a koleś jest zalogowany aktualnie na olx i dalej ten zestaw sprzedaje, ale dla 40zł nikt palcem nie ruszy Share this post Link to post Share on other sites
seba 123 28 Report post Posted September 4, 2017 Niewiem skąd masz info ze od 1 zł ścigają :))) 3 dni i umarzają sprawę także powodzenia i oby nie więcej takich zakupów hej Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 4, 2017 Liczyłeś że to realne? Za 40 PLN? Widać odrazu że to wałek Ps... Nie ten dział... Itp itd Pozdrawiam, Tomasz eS Nie takie rzeczy i za nie takie pieniądze trafia się nie tylko na OLX. Akurat ten zestaw był mi generalnie do niczego, natomiast zamierzałem od początku, że prześlę wszystko do @Darogryf a on jak co roku zrobi z tego paczkę świąteczną dla dzieciaków domu dziecka. (i to mnie najbardziej wkurwiło). Share this post Link to post Share on other sites
Szymon82 1,585 Report post Posted September 4, 2017 , ale dla 40zł nikt palcem nie ruszy Jakby się wydało to ojciec gówniarza ruszy paskiem tam gdzie trzeba :lol: Share this post Link to post Share on other sites
G_rzegorz 1,248 Report post Posted September 4, 2017 Siedzi online i na zapytania o odbiór osobisty nie odpisuje...mimo, iż przeczytał... Share this post Link to post Share on other sites
volkswagen 261 Report post Posted September 4, 2017 Niewiem skąd masz info ze od 1 zł ścigają :))) 3 dni i umarzają sprawę także powodzenia i oby nie więcej takich zakupów hej Mylisz się, mnie naciął gość na allegro na 40 zł i jeszcze jedna osobę i nic nie zostało umorzone. Nie będę rozwijał wątku ale normalnie trzeba to zgłosić i gościa udupia. Share this post Link to post Share on other sites
salmon1977 950 Report post Posted September 4, 2017 (edited) Na powaznie ZGłoś na policje podając wszelkei dane to podpada pod przestepstwo internetowe a przestepstwo internetowe jest ścigane nawet przy oszustwie na 1 zł gościa znajda - mają sposoby sprawdzone w praktyce - 2 kolegów odemnie z pracy było na policji w podobnych sprawach jeden poszedł ze sprawą zakupu virtualnego miecza w grze za 30 zł przez jego syna - wiem że śmieszne ale prawdziwe i doszli i gościa złapali i kase oddał tyle ze kasy raczej nie odzyskasz - chociaz różnie bywa jak pisałem niektórzy odzyskuja ale gosc na bank po dupie dostanie - Ciebie tylko kosztuje złozenei zeznań na sprawę nawet Cie pewnie nei wezwą to napewno jakis gówniarz i może kase odda jak go policja postraszy - no róznie bywa Mnie baba wysterowała jak na tą chwilę (czyli nie oddala kasy)na 150 zł towar niezgodny z opisem,mam dane -adres,dane z przelewu kopie wiadomości olx -czyli zgłosić na Policję? Jest chyba prawo na zwrot towaru w przeciągu 14 dni od zakupu,ja odesłałem tego samego dnia-co radzicie? Edited September 4, 2017 by salmon1977 Share this post Link to post Share on other sites
bartekb 39 Report post Posted September 4, 2017 (edited) Idź zgłoś to w odpowiednim miejscu, nic to nie kosztuje, takich typów należy eliminować, bynajmniej próbować! Dobrze, ze się o tym mowi, bo być może innych przed tym uchroni. Następnym razem przemyśl sprawe zanim coś kupisz przez neta. Edited September 4, 2017 by bartekb Share this post Link to post Share on other sites
no name 1,081 Report post Posted September 4, 2017 (edited) uuu dawno tego nie było :D jqk ja lubię czytać te wycieczki osobiste szkoda ze mię można dać tu sobie po mordzie bo pewnie co drugi by tu z pi...pod okiem chodził Edited September 4, 2017 by --- Share this post Link to post Share on other sites
zzwierzak 23 Report post Posted September 4, 2017 Zgłoś na Policję. Korespondencja , przelewy. Sprawa bardzo prosta do zamknięcia. Nie odpuszczaj, pomimo głosów że "zasłużyłeś" naiwnością. Złodziejstwo trzeba tępić na każdym kroku i za każdą wartość. Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites