Tomek.M 5,665 Report post Posted August 22, 2017 Cześć. Pewnie już zwróciliście uwagę jak wiele "oryginalnych" przynęt trafia na nasz rynek z Alieexpress. Może warto byłoby utworzyć jakąś listę z punktami jak rozpoznać oryginały żeby się nie naciąć ;) Jeśli jest jz taki temat to proszę usunąć mój wpis, bo ja nie znalazłem :) Share this post Link to post Share on other sites
Paprykarz 634 Report post Posted August 22, 2017 Masz jakieś spostrzeżenia ? Zapodaj Share this post Link to post Share on other sites
chojny83 1,472 Report post Posted August 22, 2017 Ja zapodam bo akurat wypłynął temat na naszej giełdzie: [attachment=437591:large_AGLIA_FURIA.png] To nie są obrotówki z polskiej dystrybucji. Francuzi dostarczają nam błyski o takie: [attachment=437590:AgliaFuriaZlotaGolg.jpg] Niestety jest wiele podrób Meppsów na naszym rynku. Niektóre idzie poznać na pierwszy rzut oka, niektóre ciężko. Share this post Link to post Share on other sites
slawek_2348 2,635 Report post Posted August 22, 2017 Czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach zakłada że jakiekolwiek "firmowe" przedmioty na "Ali..." to oryginały? :blink: Share this post Link to post Share on other sites
Kacper Kniaź 448 Report post Posted August 22, 2017 Czy ktokolwiek o zdrowych zmysłach zakłada że jakiekolwiek "firmowe" przedmioty na "Ali..." to oryginały? :blink:Tatul'owcy [emoji16] Share this post Link to post Share on other sites
chojny83 1,472 Report post Posted August 22, 2017 Chyba nie to miał na myśli autor tego wątku. Raczej chodzi o to by pokazać to co już jest u nas sprzedawane, niby jako oryginał, a pochodzące z "Ali..." Czy się mylę? Dodać trzeba, że wiele firm robi w Chinach i są to porządne rzeczy. Co innego jak nie wymaga się od nich jakości. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek.M 5,665 Report post Posted August 22, 2017 Dokładnie Adam, chodzi o to że właśnie tak jak Meppsy, które sprzedają na Alie... pod nazwą Mepps, a z Mepsem nie wiele mają wspólnego udało się rozpoznać. Fajnie byłoby mieć jakieś na wzór, porobić foty i opisać. Nie zawsze na pierwszy rzut oka da sie je rozróżnić. Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted August 22, 2017 Nie znam sie bardzo na firmie "Simms" czy jak to sie pisze i nie wiem po czym rozpoznac oryginal od kopii ale bedac na zakupach w chińskim centrum handlowym pod Warszawą o nazwie" Marywilska 44" gosciu na stoisku wrdkarskim (Rusek) oferował mi pas biodrowy marki " Simms" w kwocie 250 zlotych co daje podejrzanie iz wlasnie chiński to produkt patrząc na ceny produktów tej marki. Podejrzewam ze nie jeden kupil by to jako oryginał za drugie tyle. Fotki niestety nie mam. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
lukaszannopol13 79 Report post Posted August 22, 2017 Miałem obrotówki mepsa w wielkości 00 z ali. Identyczne jak oryginał ale tylko z wyglądu. Pierwszy kontakt z wodą i wiadomo która to podróbka. Ali baaardzo słabo kręci Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted August 30, 2017 Na ciuchy Simmsa sprzedawane tutaj na forum tez mozecie sobie zwrocic uwage ;) Mamy takiego gagatka co sprzedaje towar z ali, ale jako sprowadzony z US :D :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Robert Crocker 1,571 Report post Posted August 30, 2017 i gagatka co sprzedaje " Meppsy " kolegi ... nie wspominając, że nie płaci za zamówiony na giełdzie towar. Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek B. 1,057 Report post Posted August 30, 2017 Na ciuchy Simmsa sprzedawane tutaj na forum tez mozecie sobie zwrocic uwage ;) Mamy takiego gagatka co sprzedaje towar z ali, ale jako sprowadzony z US :D :D :D Hej! Czy mógłbyś podlinkować? :) Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted August 30, 2017 (edited) Hej! Czy mógłbyś podlinkować? :) Admin wczoraj ukryl watek na gieldzie do wyjasnienia sprawy. Ale generalnie po tych screenshotach co wstawilem w tamtym watku, to bardzo nie ma co wyjasniac :D :D :D Edited August 30, 2017 by Del Toro Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted August 30, 2017 Admin wczoraj ukryl watek na gieldzie do wyjasnienia sprawy. A co da wyjaśnienie. Z Ali kupił dla siebie, a ze Stanów na handel. Ot filozofia... Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
Wojtek B. 1,057 Report post Posted August 30, 2017 Pamiętasz nazwę użytkownika? ;) Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted August 30, 2017 Koledzy, odpuście sobie te publiczne dochodzenia. Share this post Link to post Share on other sites
rybspinn 64 Report post Posted August 30, 2017 Dlaczego ? Dobrze by było wiedzieć kogo unikać Share this post Link to post Share on other sites
Waldi 306 Report post Posted August 30, 2017 Masz jakieś spostrzeżenia ? ZapodajNie są oferowane jako oryginały, ale podobne do znanych oryginałów: High-quality fishing lure Jerk bait Fishing lures 150mm 76.5ghttp://s.aliexpress.com/7BbUrayq 1PC Mizugiwa Unicorn Dawg Pike Musky Fishing Game fish Lure 115g Soft Plastic Crank Jerk Bait Shallow Pike Leurre Souple Pescahttp://s.aliexpress.com/aaaEJRJj Hot Pesca 2017 LTHTUG Brand Peche Isca Artificial Bait Pike Fishing Lure 70mm 27g Slow Sinking Jerkbait Soft Tail Pencil Lureshttp://s.aliexpress.com/6Rfqy2QN Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted August 30, 2017 Dlaczego ? Dobrze by było wiedzieć kogo unikać Zasady forum się nie zmieniły - nie ma tutaj miejsca na publiczne dochodzenia. Share this post Link to post Share on other sites
rybspinn 64 Report post Posted September 1, 2017 To nie jest żadne dochodzenie. Forum jest koleżeńskie i służy do dzielenia się informacjami, a jakby nie patrzeć taka informacja, kogo unikać jest bardzo przydatna. Share this post Link to post Share on other sites
Mekamil 1,310 Report post Posted September 1, 2017 Też uważam, że skoro ewidentnie cisnął podróbki jako oryginały to nie powinno to być tajemnicą, o kogo chodzi. Tak, jak kiedyś był taki wątek - polecam/nie polecam kupującego/sprzedającego. Bo pamięć jest ulotna. A już na pewno powinniście w tym wątku pokazać, czym odróżnić podróbki od oryginałów, skoro pierwszy cwaniak na naszym forum już się znalazł. Share this post Link to post Share on other sites
Jano 4,021 Report post Posted September 1, 2017 ...skoro pierwszy cwaniak na naszym forum już się znalazł. pierwszy? :whistling: Kamilu, nie byłbym aż takim optymistą... Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted September 1, 2017 Sprawa została zgłoszona do administracji forum i jest przez nią weryfikowana. Share this post Link to post Share on other sites