Guzu 18,102 Report post Posted July 28, 2017 Witam Napotkalem w internecie informacje, ze nowa generacja Shimano Stella bedzie : w 2018 nowa Stella SW w 2019 nowa Stella "cywilna" Ma byc kontynuacja micro module w wersji cywilnej. W kwestii przelacznika wstecznych obrotow na razie nie znalazlem zadnych informacji. A moze ktos ma jakies dalsze informacje ? Albo bardziej szczegolowe ? Chetnie poczytam, zapewne nie tylko ja ;) Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Michał. 1,126 Report post Posted July 28, 2017 Dobrze wiedzieć :) Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted July 28, 2017 Coraz większe odstępy czasowe w edycjach... Share this post Link to post Share on other sites
EdekZfabrykiKredek 381 Report post Posted July 28, 2017 (edited) Bardziej szczegółowo to nowa będzie dużo szybciej niż mówisz ;-) Edited July 28, 2017 by FlyFisherman Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted July 28, 2017 Bardziej szczegółowo to nowa będzie dużo szybciej niż mówisz ;-) No to jak bardziej szczegolowo bedzie szybciej ? :) Share this post Link to post Share on other sites
Artek 2,564 Report post Posted July 28, 2017 Coraz większe odstępy czasowe w edycjach... Odstępy powinny być 10-cio letnie. Stella '10 do dzisiaj by była produkowana. Share this post Link to post Share on other sites
EdekZfabrykiKredek 381 Report post Posted July 28, 2017 (edited) No to jak bardziej szczegolowo bedzie szybciej ? :) Dużo szybciej Edited July 28, 2017 by FlyFisherman Share this post Link to post Share on other sites
Night_Walker 948 Report post Posted July 28, 2017 (edited) A będzie do dupy? Bo że wszystkie Daiwy ząbkują, to się już chyba wszystkie autorytety zgodziły ;) Edited July 28, 2017 by Night_Walker Share this post Link to post Share on other sites
EdekZfabrykiKredek 381 Report post Posted July 28, 2017 A będzie do dupy? Bo że wszystkie Daiwy ząbkują, to się już chyba wszystkie autorytety zgodziły ;) Bardziej do mocowania w uchwycie u wędki. Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted July 28, 2017 (edited) A o co chodzi z tym przelacznikiem? Spinninguje dobre 20+ albo i lepiej lat, z przelacznika i owszem, korzystam...ulatwia dopasowanie kolowrotkow do pudelek przed odlozeniem do szafki po sezonie Edited July 28, 2017 by coloumb Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted July 28, 2017 A o co chodzi z tym przelacznikiem? Spinninguje dobre 20+ albo i lepiej lat, z przelacznika i owszem, korzystam...ulatwia dopasowanie kolowrotkow do pudelek przed odlozeniem do szafki po sezonie Share this post Link to post Share on other sites
Artek 2,564 Report post Posted July 28, 2017 Bardziej do mocowania w uchwycie u wędki. Lub do kręcenia w fotelu. Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted July 28, 2017 Mnie się tam przełącznik przydaje w czasie wędkowania. Ale nauczyłem się też radzić z zestawem wyposażonym w 14tke :) Hamulec wystarcza zazwyczaj...no ale ja wedkuje w Polsce Share this post Link to post Share on other sites
cabage 781 Report post Posted July 28, 2017 A będzie do dupy? Bo że wszystkie Daiwy ząbkują, to się już chyba wszystkie autorytety zgodziły ;) Kolega kupił w tym roku nową Stellę c3000. Po drugim wędkowaniu zaczęło coś ocierać i chrobotać po obudowie... Był załamany (znaczy ucieszony) :( Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted July 28, 2017 Hamulec wystarcza zazwyczaj...no ale ja wedkuje w Polsce Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted July 28, 2017 Nie neguje, po prostu nie bylo potrzeby. Lowie jednak krajowe sredniej wielkosci ryby, na sumy nawet jakos nie bylo okazji sie wybrac. Chyba w Japonii doszli do podobnych wnioskow, skoro blokade sobie darowali Share this post Link to post Share on other sites
gajosik 2,878 Report post Posted July 28, 2017 Oby tylko była w normalnym kolorze, np czarny lub chociaz coś gustownego ciemnego, nic bym od życia więcej nie chciał. Wtedy może mieć przekładnię nawet z plasteliny :D :D Share this post Link to post Share on other sites
Michał. 1,126 Report post Posted July 28, 2017 Oby tylko była w normalnym kolorze, np czarny lub chociaz coś gustownego ciemnego, nic bym od życia więcej nie chciał. Wtedy może mieć przekładnię nawet z plasteliny :D :D Różowy jest gustowny :D Share this post Link to post Share on other sites
Guzu 18,102 Report post Posted July 28, 2017 Nie neguje, po prostu nie bylo potrzeby. Lowie jednak krajowe sredniej wielkosci ryby, na sumy nawet jakos nie bylo okazji sie wybrac. Chyba w Japonii doszli do podobnych wnioskow, skoro blokade sobie darowali Share this post Link to post Share on other sites
BGM 41 Report post Posted July 28, 2017 ciekawe ile bedzie wazyc ale pewno nie ma co marzyc aby zeszli ponizej 200 a tylko takie mnie interesuja Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted July 28, 2017 Jak to będzie szło jak do tej pory, czyli w "dobr stronę" to nie wiem z czego tu się cieszyć. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejne wydanie odpóstowej bylejakosci. Share this post Link to post Share on other sites
kleniu25 212 Report post Posted July 28, 2017 Nieźle. Nawet jeszcze nie powstał ten młynek, a tu już druga strona dyskusji o wszystkim i o niczym. Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted July 28, 2017 Ja jakoś bardziej preferuje te wersje z przełącznikiem. Mam obecnie 3 modele Stelli z przełącznikami i 1 model TP bez i wkurw mnie często bierze przy braku tego przełącznika. No ale to już osobiste indywidualne preferencje, czy ma być czy jest zbędny. Dla mnie ma być. Nie sadze, żeby nowe modele Shimano '18 miał go z powrotem. Raczej mechanizm i polityka firmy odeszły od tego typu rozwiązań. Ale jakby nowy matowo-czarny Exsence miał taki przelacznik, to wypizgal bym te wszystkie Stellę do kosza i kupił sobie 3szt Exsence i po sprawie ;) Dla mnie wizualnie to kołowrotek idealny ;) Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 28, 2017 Ciekawe czy będzie górny wałek. Share this post Link to post Share on other sites
pmiszk1 1,010 Report post Posted July 29, 2017 (edited) Ciekawe czy będzie górny wałek. Oczywiscie. Nie po to wpompowali w to kupe kasy i marketing by sie z tego wycofywac Edited July 29, 2017 by pmiszk1 Share this post Link to post Share on other sites