szkutnik 484 Report post Posted July 16, 2017 (edited) Hej potrzebuje kupić wędkę na sandacza (gumy 7-12 cm). Będę łowić na głębokiej zaporówce 6do 15m i jako że nigdy nie łowiłem tak głęboko to nie bardzo wiem jakie główki by trzeba użyć. Podejrzewam że sprawdzą się 25-30g, tak więc wędka powinna być do 30g-35g. Długość jaka mnie interesuje to 2-2,1m Myślałem nad mikado inazuma flash zander 198cm 35g ale może są lepsze propozycje? Edited July 16, 2017 by szkutnik Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted July 16, 2017 Kamisori zander 2,2 m do 28 gram Share this post Link to post Share on other sites
Voldemort 1,016 Report post Posted July 16, 2017 Na takich głębokościach najczęściej używam główek 14 - 25gram (jak wieje). Ale zależy jak kto łowi ;) Share this post Link to post Share on other sites
Michał. 1,126 Report post Posted July 16, 2017 Hej potrzebuje kupić wędkę na sandacza (gumy 7-12 cm). Będę łowić na głębokiej zaporówce 6do 15m i jako że nigdy nie łowiłem tak głęboko to nie bardzo wiem jakie główki by trzeba użyć. Podejrzewam że sprawdzą się 25-30g, tak więc wędka powinna być do 30g-35g. Długość jaka mnie interesuje to 2-2,1m Myślałem nad mikado inazuma flash zander 198cm 35g ale może są lepsze propozycje? zdecydowanie są lepsze propozycje od mokado ale trzeba trochę więcej $ ;) Share this post Link to post Share on other sites
szkutnik 484 Report post Posted July 16, 2017 Dzięki za podpowiedzi, jak bym brał kamisori to myślę że bardziej by mi pasował 198cm ( mam jedną wędkę tej długości i łowi mi się nią najlepiej). niestety z tego co patrzyłem to tylko jednoskład. Rozumiem że do tych 28g będzie OK. Michał proszę napisz co to za lepsze propozycje. Share this post Link to post Share on other sites
G_rzegorz 1,248 Report post Posted July 16, 2017 Na początek ta inazuma w zupełności Ci wystarczy. Bardzo fajny kijek za rozsądne pieniądze. Sam później ocenisz czy będziesz chciał szukać czegoś innego i na pewno będziesz już wiedział konkretniej czego:-) Share this post Link to post Share on other sites
Tu nie ma ryb. 587 Report post Posted July 16, 2017 albo jakieś sg finezze Share this post Link to post Share on other sites
szkutnik 484 Report post Posted July 17, 2017 Zdecyduje się na kamisori 198 cm do 28g , z tego co poczytałem to obsłuży trochę więcej więc powinno być ok. Dzięki wszystkim za porady. Share this post Link to post Share on other sites