Kamil_D 539 Report post Posted February 14, 2017 (edited) Dzis przyszedł do mnie kołowrotek od @Toked1971 mial byc JDM produkcji Japan a tu (Malaysia) dzwonie do goscia i smieje sie do sluchawki ze kupilem na wlasna odpowiedzialnosc i wpiera mi ze nie ma roznicy Japan vs Malaysia. Prosze zabrac glos w tej sprawie moze wtedy do tego człowieka dotrze ze mnie oszukał. Pozdrawiam Edited February 14, 2017 by X Y Z Share this post Link to post Share on other sites
Kacper Kniaź 448 Report post Posted February 14, 2017 Co za kołowrotek nabyłes? Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted February 14, 2017 Ultegra 2000 ktora rzekomo zostala sprowadzona z Japoni Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted February 14, 2017 Ty Kolego to widzę jesteś naprawdę uparty, aby nie szukać i czytać - tylko pytać Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted February 14, 2017 Moze i jestem ale Dla mnie Japan to nie Malezja. Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted February 14, 2017 temat jest na forum tak przewałkowany , jak mało który, więc naprawdę wstyd :) jedyne na Twoje usprawiedliwienie (ewentualnie) , to masakryczna wyszukiwarka w tym silniku portalu Share this post Link to post Share on other sites
Majo 492 Report post Posted February 14, 2017 Przed zakupem nie sprawdziłeś i kupiłeś kota w worku. Ja długo wertuję i sprawdzam sprzęt którego nie znam lub nie miałem styczności. Share this post Link to post Share on other sites
Tomek TJ 678 Report post Posted February 14, 2017 Podejrzewam że na malezję to nic złowisz :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted February 14, 2017 (edited) Jako ze jest to portal "koleżeński" wiec jak pisze Japończyk to kupuje a tu malezja przychodzi Edited February 14, 2017 by X Y Z Share this post Link to post Share on other sites
Robert Crocker 1,571 Report post Posted February 14, 2017 Ja tu jednak stanę po stronie kolegi XYZ. Jeśli faktycznie ma dowód na to ze został oszukany a zakup odbył się za pośrednictwem naszej giełdy to nie widzę innej możliwości jak ban dla sprzedającego. Tylko tyle i aż tyle ze strony naszych Modów. Kwestię ostrożności w zakupach i próby pociągnięcia do odpowiedzialności to już co innego ... Share this post Link to post Share on other sites
Tomek TJ 678 Report post Posted February 14, 2017 JDM nie oznacza miejsca produkcji tylko rynek na który jest przeznaczony dany wyrób. https://pl.wikipedia.org/wiki/JDM Koniec, temat do zamknięcia. Share this post Link to post Share on other sites
chlodnica 2,824 Report post Posted February 14, 2017 (edited) A może to kupiony w Japan Malezyjczyk?I co wtedy/ :P Edited February 14, 2017 by chlodnica Share this post Link to post Share on other sites
Kamil_D 539 Report post Posted February 14, 2017 Czy ty rozumiesz ze kupowalem Kolowrotek produkcji Japan (sprowadzony z japoni) dla mnie to oznacza wyprodukowany w Japonii a nie w Malezji.!!!! Gdybym chcial z malezji to bym sobie zaubera kupil albo inne dziadostwo Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted February 14, 2017 (edited) hehe, a jakie masz doświadczenia z kołowrotkami shimano na których jest wypisane Malezja? bo ja mam spore i nigdy bym nie powiedział ze to dziadostwo ? Edited February 14, 2017 by tibhar Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted February 14, 2017 (edited) strasznie uparty, chyba powinno się takie śmiecenie "zgłaszać" ,bo Kolega się nawet przyznaje, że mu się nie chce znalezione za pomocą tej lipnej wyszukiwarki w 30 sekund http://jerkbait.pl/topic/18401-shimano-japan-vs-malezja/?hl=+made%20+in%20+japan i jeszcze taka herezja : http://jerkbait.pl/topic/29135-kolowrotek-daiwa-jdm-made-in-china-znak-czasow-ad-2013/?hl=%2Bmade+%2Bin+%2Bjapan Edited February 14, 2017 by BazyL Share this post Link to post Share on other sites
tibhar 757 Report post Posted February 14, 2017 (edited) która to ultegra? - pytanie do Kolegi XYZ Edited February 14, 2017 by tibhar Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted February 14, 2017 (edited) Wyszukiwarka forumowa jest do bani, ale google jeszcze nie wylaczyli, tu jeszcze DZ nie dotarla...zazwyczaj pierwsze podpowiedzi prowadza do jerkbaita, ale dla pewnosci warto wpisac po pytaniu nazwe naszego portalu, dziala Edited February 14, 2017 by coloumb Share this post Link to post Share on other sites
Tomek TJ 678 Report post Posted February 14, 2017 sprawy zażaleń giełdowych załatwiaj na priv a nie otwieraj kolejny temat malezja- japonia, nie piszesz nic wnoszącego tylko o tym co kupiłeś i tym co ktoś tam ci coś obiecał. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted February 14, 2017 Dzis przyszedł do mnie kołowrotek od @Toked1971 mial byc JDM produkcji Japan a tu (Malaysia) dzwonie do goscia i smieje sie do sluchawki ze kupilem na wlasna odpowiedzialnosc i wpiera mi ze nie ma roznicy Japan vs Malaysia. Prosze zabrac glos w tej sprawie moze wtedy do tego człowieka dotrze ze mnie oszukał. Pozdrawiam Czy ty rozumiesz ze kupowalem Kolowrotek produkcji Japan (sprowadzony z japoni) dla mnie to oznacza wyprodukowany w Japonii a nie w Malezji.!!!! Gdybym chcial z malezji to bym sobie zaubera kupil albo inne dziadostwo Mylisz pewnie pojęcia. Było o tym wielokrotnie. Młynek JDM sprowadzony z Japonii wcale nie musi być Made in Japan. Skrót JDM oznacza bowiem Japan Domestic Market czyli japoński rynek wewnętrzny. Share this post Link to post Share on other sites
BazyL 3,461 Report post Posted February 14, 2017 jazda by była jakby Kolega kupił np. Biomastera JDM 4000 i 2500, dopiero miałby zagwozdkę, do sądu pewnie ;) :) Share this post Link to post Share on other sites
Majo 492 Report post Posted February 14, 2017 JDM to nie jest MIJ, Kolego XYZ. Moze sam sie oszukales przez swoje lenistwo i niewiedze? Jestes pewien, ze sprzedawca obiecywal produkcje w KKW? Otóż to. Sprzedawcy nie oceniajmy bo nie wiadomo nawet jak to ogłoszenie wyglądało... Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted February 14, 2017 Kłódeczka na temat. Nie widzę innej opcji. Share this post Link to post Share on other sites