Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Kamil_D

Malaysia vs Japan

Recommended Posts

Dzis przyszedł do mnie kołowrotek od @Toked1971 mial byc JDM produkcji Japan a tu (Malaysia) dzwonie do goscia i smieje sie do sluchawki ze kupilem na wlasna odpowiedzialnosc i wpiera mi ze nie ma roznicy Japan vs Malaysia.

Prosze zabrac glos w tej sprawie moze wtedy do tego człowieka dotrze ze mnie oszukał.

Pozdrawiam Edited by X Y Z

temat jest na forum tak przewałkowany , jak mało który, więc naprawdę wstyd :)

jedyne na Twoje usprawiedliwienie (ewentualnie) , to masakryczna wyszukiwarka w tym silniku portalu

Przed zakupem nie sprawdziłeś i kupiłeś kota w worku. Ja długo wertuję i sprawdzam sprzęt którego nie znam lub nie miałem styczności. 

Jako ze jest to portal "koleżeński" wiec jak pisze Japończyk to kupuje a tu malezja przychodzi Edited by X Y Z

Ja tu jednak stanę po stronie kolegi XYZ. Jeśli faktycznie ma dowód na to ze został oszukany a zakup odbył się za pośrednictwem naszej giełdy to nie widzę innej możliwości jak ban dla sprzedającego. Tylko tyle i aż tyle ze strony naszych Modów. Kwestię ostrożności w zakupach i próby pociągnięcia do odpowiedzialności to już co innego ...

Czy ty rozumiesz ze kupowalem Kolowrotek produkcji Japan (sprowadzony z japoni) dla mnie to oznacza wyprodukowany w Japonii a nie w Malezji.!!!! Gdybym chcial z malezji to bym sobie zaubera kupil albo inne dziadostwo

hehe, a jakie masz doświadczenia z kołowrotkami shimano na których jest wypisane Malezja? bo ja mam spore i nigdy bym nie powiedział ze to dziadostwo ?

Edited by tibhar

strasznie uparty, chyba powinno się takie śmiecenie "zgłaszać" ,bo Kolega się nawet przyznaje, że mu się nie chce

znalezione za pomocą tej lipnej wyszukiwarki w 30 sekund

http://jerkbait.pl/topic/18401-shimano-japan-vs-malezja/?hl=+made%20+in%20+japan

i jeszcze taka herezja :

http://jerkbait.pl/topic/29135-kolowrotek-daiwa-jdm-made-in-china-znak-czasow-ad-2013/?hl=%2Bmade+%2Bin+%2Bjapan

Edited by BazyL

Wyszukiwarka forumowa jest do bani, ale google jeszcze nie wylaczyli, tu jeszcze DZ nie dotarla...zazwyczaj pierwsze podpowiedzi prowadza do jerkbaita, ale dla pewnosci warto wpisac po pytaniu nazwe naszego portalu, dziala Edited by coloumb

sprawy zażaleń giełdowych załatwiaj na priv a nie otwieraj kolejny temat malezja- japonia, nie piszesz nic wnoszącego tylko  o  tym co kupiłeś i tym co ktoś tam ci coś obiecał. 

Dzis przyszedł do mnie kołowrotek od @Toked1971 mial byc JDM produkcji Japan a tu (Malaysia) dzwonie do goscia i smieje sie do sluchawki ze kupilem na wlasna odpowiedzialnosc i wpiera mi ze nie ma roznicy Japan vs Malaysia.

Prosze zabrac glos w tej sprawie moze wtedy do tego człowieka dotrze ze mnie oszukał.

Pozdrawiam

Czy ty rozumiesz ze kupowalem Kolowrotek produkcji Japan (sprowadzony z japoni) dla mnie to oznacza wyprodukowany w Japonii a nie w Malezji.!!!! Gdybym chcial z malezji to bym sobie zaubera kupil albo inne dziadostwo

Mylisz pewnie pojęcia. Było o tym wielokrotnie.

Młynek JDM sprowadzony z Japonii wcale nie musi być Made in Japan.

Skrót JDM oznacza bowiem Japan Domestic Market czyli japoński rynek wewnętrzny.

jazda by była jakby Kolega kupił np. Biomastera JDM 4000 i 2500, dopiero miałby zagwozdkę, do sądu pewnie ;) :)

JDM to nie jest MIJ, Kolego XYZ. Moze sam sie oszukales przez swoje lenistwo i niewiedze? Jestes pewien, ze sprzedawca obiecywal produkcje w KKW?

Otóż to. Sprzedawcy nie oceniajmy bo nie wiadomo nawet jak to ogłoszenie wyglądało...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...