Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Friko

[Artykuł] Rodbuilderzy Prezentują edycja 2017 - wędki sandaczowe

Recommended Posts

Między innymi dzięki pierwszym edycjom "Rodbuilderzy prezentują" trafiłem na Forum i czytałem , czytałem ... Z czasem nawet się zarejestrowałem  :D . Super , że cykl wraca w nowej odsłonie i nowych realiach rynkowych prezentując to , co aktualnie najlepsze według zbrojmistrzów .

Edited by malinabar

Tasiek, ten matagi 2.30 do 28g to może być właśnie boleniowa kosa.

Raczej model super seven-m zaadaptowałbym pod bolka.

Raczej model super seven-m zaadaptowałbym pod bolka.

Jak dla mnie, to raczej Super Seven H (do 20lb)

M-ką chwilę machałem i moim zdaniem te 16lb, to lekko na wyrost dane.

Mowa oczywiście o boleniach z pływadła.

Fajny artykuł, choć spodziewałem się czegoś innego wchodząc go przeczytać. Brakuje mi w artykule części, która by podkreślała czym kierować się wybierając blank pod sandacza i przeglądu dostępnych blanków - jeśli nie wszystkich to choć 2-3 najlepszych danego producenta - jedno i dwuczęściowych.

@Friko takie artykuły to miód malina. Będzie mniej zapytań- jaką wędkę wybrać :) .

@Friko takie artykuły to miód malina. Będzie mniej zapytań- jaką wędkę wybrać :) .

... albo więcej ;)

Super artykuł, ale trzeba przyznać że wędeczki marzenie, moc a zarazem finezja chciało by się przytulić....pomacać!!! ;)  :P

świetny powrót cyklu o rekomendowanych  kijach pod konkretne cele

Troszkę wątek przystopował...A szkoda...

Jestem na etapie wyboru blanku i budowy kijka pod siebie.. ;)

Jeśli chodzi o Matagi TR76 Super Shore M (ten 16-funtowy), to te 25 g górnej granicy ciężaru główki, plus do tego jeszcze guma 4-5 cali, wydaje się nieco wątpliwym w świetle tego, co o tym blanku napisano dotąd na forum i to niejednokrotnie :)

Chyba że chodziło o górną granicę ciężaru, jakim można rzucić bez ryzyka uszkodzenia blanku, a nie o granicę akceptowalnego komfortu przy podbijaniu.

Mam przetestowalem i calkowicie sie zgadzam,oczywiscie z autorem artykulu.TR76 M spokojnie podbija bez zajakniecia 25g olowiu plus guma 4,nawet 28g nie robi dyskonfortu moim zdaniem z subtelniejsza guma.Koguta do 30g tez ciagnie.Ta cienka szczytowka to troche zmylka,bo grubosc bardza szybko przyrasta i po 10cm od szczytu mamy juz duzo wieksza srednice.

• Create New...