Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 23, 2017 jacob1993 - fotka słabo pokazuje szczegóły muchy. Wygląda, że tułów jest ciut za gruby. Może dałeś za dużo lamety? Damsele głównie stosuję lekkie, takie bardziej naturalnie zachowują się w wodzie. Jeśli chcę je prowadzić głębiej stosuję linkę intermediate lub tonącą, albo drugą muchę cięższą. Share this post Link to post Share on other sites
michaaaal 152 Report post Posted February 28, 2017 (edited) Wpół śpiąc zrobiłem to. Przepraszam za słabe foto. Będzie jeszcze opcja zaliczyć braki? Hak nr 10 Edited February 28, 2017 by michaaaal Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted February 28, 2017 [attachment=392050:20170228_182324.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
maqu77 64 Report post Posted March 2, 2017 Teraz tak patrząc na nią chyba ogonek wyszedł za długi. Share this post Link to post Share on other sites
siatkaz 752 Report post Posted March 4, 2017 Pierwsze 3 i na razie jedyne bo haki się skończyły. W poniedziałek trzeba uzupełnić i dalej do kręcenia. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 6, 2017 michaaaal - zdjęcie fatalnej jakości. Ale mucha na ile ją widać nie wygląda tragicznie. Zaliczone. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 6, 2017 jbk - całkiem ładna. Do dopracowania parę szczegółów i będzie super. (kształt i zbieżność tułowia, wyczesanie dubbingu, ogonek wygląda na nie podwiązany nicią od spodu.) Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 6, 2017 maqu77 - ogonek może być tej długości. Jeziorowe puchowce często wiąże się z bardzo długim ogonkiem, w typie welonki. Damsel-a też można zawiązać w tym stylu. Mucha ok, straszy głównie bałagan przy oczku, ale nie wszystko dobrze widać na zdjęciu. Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 6, 2017 siatkaz - całkiem niezłe. Najbardziej podoba mi się czarna wersja. Oliwkowa do dopracowania jak będą haki, ale mucha zaliczona. Share this post Link to post Share on other sites
siatkaz 752 Report post Posted March 6, 2017 Podoba mi się ta mucha tak więc masz to jak w banku że ćwiczył będę. Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted March 25, 2017 (edited) Cześć. Zaglądałem, zaglądałem zaglądałem i nic. Przestałem zaglądać i co termin minął. Mam nadzieję że pomimo tego zostanie zaliczona. Hak 10 a oczy. zrobiłem szklane dlatego podwiązałem je pod spodem. Może troche za gruba? Pochewka też roche duża. [attachment=400604:damsel.jpg] Pzdrawiam Sławek Edited March 25, 2017 by sdd_ Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted March 27, 2017 sdd_ - pewnie, że zaliczona. Jedna z najładniejszych w szkółce. Brawo! Pochewka mi pasuje, ale dubbingu dałbym szczyptę mniej i front wyszedłby bardziej finezyjny. Share this post Link to post Share on other sites