Tom@son 494 Report post Posted January 19, 2017 (edited) Nic nie trzeba łamać, ktoś nie przemyslal sprzedaży, a i rozstać się wyszło ciężko- leciwa ta wędka i sentyment pozostał. Myślę, że przepraszam + skrucha ,załatwiło by sprawę .. Każda nasza decyzja ma swoje konsekwencje. To jest forum koleżeńskie i tym bardziej należy się mocno zastanowić nad decyzjami, bo szybko można sobie opinie wyrobić w tak wąskim gronie. Edited January 19, 2017 by Tom@son Share this post Link to post Share on other sites
Majo 492 Report post Posted January 19, 2017 Ojej straszne :) Znowu ktoś, komuś czegoś nie sprzedał na giełdzie ,,koleżeńskiej". Z tego co pamiętam ta koleżeńskość już w jakimś wątku była poruszana. Z tego co pamiętam sprzedawca ma prawo sprzedać towar komu zechce nie trzymając się sztywno jakichś reguł chyba, że ustalił to w wątku. Na tym niby miała polegać ta koleżeńskość giełdy. Drugą stroną medalu jest nasza moralność. Tego nie reguluje żaden regulamin oprócz naszego wewnętrznego. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted January 19, 2017 (edited) Pod topór go że się rozmyślił czy cokolwiek się stało. Następuje lincz jakby co najmniej popełnił jakieś przestępstwo... @ Bob mogę zrozumieć ze już się cieszyłeś z nabytku do magicznej szafy ale czy zakładanie takiego tematu było potrzebne? Chyba ze miało to na celu tylko obrzucenie człowieka błotem i tyle.... Ps. Szkoda że ta " koleżeńskość" i honor dotyczy tylko sprzedającego a nie kupującego. Mam na myśli głupie komentarze i jeszcze głupsze propozycje ceny....łącznie z super honorowymi propozycjami typu: Kupię ale musisz zajść z ceny i na raty.... Edited January 19, 2017 by przemo_w Share this post Link to post Share on other sites
migdau 165 Report post Posted January 19, 2017 od @fisherking czy @fisherman? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted January 19, 2017 Celnie wyłowiłeś mój błąd więc na wszelki wypadek przepraszam jakiegoś kolegę @fisherman. To nie o niego chodziło. Odpowiem na kilka pytań równocześnie. -na zdjęcie czekam od 17-go stycznia -prosiłem o nie kilkakrotnie -na priv uprzedziłem pana Darka (@fisherking), że zamierzam ten przypadek opisać na forum -kto uważa, że należy olewać takie sytuacje to oczywiście jego wybór ja mam zasady i tym się kieruję -tak, słowo ważniejsze od pieniędzy. Na sąsiednim forum dostałem ofertę obym oddał pozyskany sprzęt za cenę trzykrotnie wyższą od tej która ja poniosłem. Rzecz w tym, że jeden element zestawu był prezentem ...odmówiłem -nie było targowania i zbijania ceny w moim przypadku a pieniądze odebrane na konto -nie było dyskusji na prośbę o fotę tylko odesłanie pieniędzy -stary sprzęt nie tylko stoi w szafie ale daje mi radochę z użytkowania (jeśli się nadaje lub ja potrafię go użyć) -zachowuję duży spokój i tryb przypuszczający w moich wpisach (choć przypuszczam że pan Darek wali mnie w rogi) -ani razu nie użyłem określenia, które zawierało by nawet odrobinę błota -w każdej chwili jestem gotów podziękować panu Darkowi za wyjaśnienia (zdjęcia) i przeprosić jeśli poczuł się urażony A w sumie to tytuł wątku jest o nieszczęśliwych przypadkach a ten to tylko przykład :) Share this post Link to post Share on other sites
woblery z Bielska 15,437 Report post Posted January 19, 2017 Dobra, wystarczy. Rozumiem, że zima, a niektórzy z lodu nie wędkują. Ale wątek tego typu nie łączy, tylko dzieli naszą społeczność i może istnieć wyłącznie w jakimś celu. Cel uważam za osiągnięty, chociaż... Mam olbrzymi żal do kolegi @BOB1 o to, że nie zachował należytej staranności przy oskarżaniu naszego forumowicza o nieuczciwość. To nie jest wszystko jedno, jaki nick się podaje. Można skrzywdzić niewinną osobę i nie wolno popełniać takiego błędu. Zwłaszcza, gdy samemu domaga się sprawiedliwego traktowania. Temat zamykam do ewentualnej prywatnej odpowiedzi @fisherking, do mnie lub do @BOB1. Share this post Link to post Share on other sites