Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Ależ społeczeństwo jest już zjeb...cie wyedukowane, jest tak wyedukowane, że jak onegdaj Hanka Mostowiakowa poniosła śmierć tragiczną w zderzeniu z kartonami, to większość tego społeczeństwa była w żałobie ...

Nie wyedukowane, a cytując klasyków (już) bardzo k ... j ... m ... elegancko zaprogramowane i dotyczy to nie tylko społeczeństwa oglądającego seriale.

W związku z oczywistym faktem przekręcania danych pomiarowych oprę się na pracy z Kowna. Autorzy litewscy badali wpływ zanieczyszczeń powietrza w mieście Kownie w minionych dekadach i stwierdzili jednoznacznie, że zanieczyszczenie powietrza po tzw. transformacjach spadło o 90 procent, czyli do wartości 1/10 tego co było za realnego socjalizmu.
Proszę zauważyć, żadne trolle intelektualne żyjące przecież i w tamtych latach i obecnie nie dokonują porównania jak zmieniło się nasze powietrze w ostatnim np. ćwierćwieczu.

Cząsteczki emitowane przez zwykłe paleniska są za duże i do płuc nie wchodzą. Co najwyżej trzeba używać częściej chusteczek.
Do płuc wchodzi pył poniżej 2,5 mikrometra, a nie ten z pieca, czyli powyżej 10 mikrometrów.

https://gloria.tv/article/JtgFEdP6WL6q1d9Tw7EuCotwP

Uśmiałem się momentami czytając wywody z linka :) że niby z powodu obrotu Ziemi dymy z Niemiec lecą do nas, haha :D jak w skeczu-"im dalej na wschód tym większy smród"
No i współczesne niewolnictwo poprzez przyłączenie wszystkich na siłę do elekrtociepłowni i w ten sposób zabranie wyboru. To szambo lejmy na ulicę w rynsztoki w imie wolności!
Chemtrails- całe zło z niego: choroby, wirusy a teraz i smog. Łatwiej niektórym uwierzyć w takie teorie spiskowe niż bardziej "przyziemne" rzeczy jak palenie śmieciem (bo węgiel nie dymi na zielono czy żółto co niestety się u nas obserwuje). Oj ludzie ludzie... ale mnie nic nie zdziwi od kiedy niedawno odkryłem że istnieje duża grupa ludzi wierzących że Ziemia jest płaska

Ło boże... toż to nie tylko ręce opadają. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.

Chwalmy CZegeWare, Castro a może nawet Mr Stalina - co kto lubi.... wszak wszędzie kwitnie tam wolność i dobrobyt. A.... i Gierka... który nie sprzedawał tylko pożyczał... też można.

Smogu to nie oczyści a to o tym wątek.

Jak to nie oczyści? Toż nasz bogobojny minister powiedział,że smog wywołują pylące drzewa. Więc teraz się ich pozbywamy. Nie będzie drzew,nie będzie smogu-proste i jasne stwierdzenie :D .

... ale mnie nic nie zdziwi od kiedy niedawno odkryłem że istnieje duża grupa ludzi wierzących że Ziemia jest płaska

https://youtu.be/YdfNuwMhMg4

Jak w Niemczech palą się synagogi albo ośrodki dla imigrantów - willkommen! - to właśnie u nas natychmiast odkrywa się roje faszystów.

Jak tam od smogu umiera najwięcej ludzi w UE, to znów Polska musi stanąć pod pręgierzem.. :)

Jak Punk to punk.. :)  

Smog był, jest i pewnie jeszcze troszkę pobędzie. Mam przeczucia że kiedyś był jeszcze większy tylko nikt o nim nie mówił. I to nie oznacza że jest dobrze, rzeki kiedyś (za komuny) też był bardziej zanieczyszczone i rozumiem że teraz jest o niebo lepiej i nic już nie trzeba robić.

Podsyłam fotkę filtra z mojego rekuperatora po 4 tygodniach pracy. Mieszkam z miejscowości która jest stosunkowo czysta, obok mnie jest tylko jeden dom  i to ogrzewany gazowo.

PS. Porównanie ludzi mówiących o zanieczyszczeniu powietrza z ludźmi wierzącymi że Ziemia jest płaska to  manipulacja poprzez skojarzenie jakiejś grupę ludzi z inną, powszechnie uważaną za oszołomów. Typowy TVN.

Edited by szkutnik

Coś źle przeczytałeś albo zinterpretowałeś. Nie porównywałem ludzi wierzących w smog do ludzi od płaskiej ziemi tylko tych od chemtrails i innych teorii spiskowych. Osobiście problem smogu rozumiem co chyba wynika z moich poprzednich wypowiedzi w temacie :)

Ja też nie jestem za rządząca partią ale nic mnie tak nie wkurz jak to że ludzie dają się tak manipulować. O tych panach to już z 10 razy słyszałem od przypadkowych ludzi(np w kolejce w sklepie) i ludziska zamiast sprawdzić jaka prawda to powtarzają to co im tv zaserwowało. A takich przykładów są setki np puszki po piwie na ŚDM. i inne. 

Trochę posprzątałem wątek.

Mam jednak inne, ważniejsze dla mnie prace. Kolejne próby agitacji, za lub przeciw dowolnej partii politycznej zakończą wątek kłódką. Więcej ostrzeżeń nie będzie.

Ja dopiero pewnie w sob lub ndz z wędką się wybiorę chyba ze na godz na kobiałkę zaraz wyskoczę mam 20 mim spacerkiem a pogoda piękna.

Tak jeszcze przy okazji teorii/praktyk spiskowych. Jedna z moich ulubionych, o tym jak starsi i mądrzejsi śmieją się nam w twarz:

https://www.youtube.com/watch?v=irrbuaiUMVw

Coś źle przeczytałeś albo zinterpretowałeś. Nie porównywałem ludzi wierzących w smog do ludzi od płaskiej ziemi tylko tych od chemtrails i innych teorii spiskowych. Osobiście problem smogu rozumiem co chyba wynika z moich poprzednich wypowiedzi w temacie :)

Nie trzeba wierzyć w teorie spiskowe,żeby widzieć,że chemtrails to nie jest lipa,czasami tak bezczelnie "pylą",że tylko naiwniak wierzy,że to chmury kondensacyjne. Wystarczy mieć okno :) .I troszkę chęci,żeby znaleźć raporty,oraz dyskusje w różnych parlamentach na ten temat,oraz wykłady prowadzone przez różne instytucje.

Dziś na przykład po południu ładne pylenie w okolicach Wawy w godzinach popołudniowych,wszystkie samoloty leciały z kierunku południowego.

Zarządzanie emocjami mas poprzez multimedia jest sposobem niedrogim i na ogół bardzo efektywne. W sumie nie można mu przeciwdziałać, ale nas regularnie usiłuje się profilować ordynarną pedagogiką wstydu - co jest poniekąd zabawne.. :)  

A może zaraz tu przeczytam że ,ocieplenie klimatu to bajka-spisek krajów wysoko rozwiniętych przeciw, biedniejszym (w tym polsce)Drodzy koledzy czasem jak to czytam to się o was martwię Edited by Karas06

Mieszkam w Krakowie od urodzenia. Pamiętam czasy, gdy nad miastem naprawdę snuły się niesamowite dymy. Gdy zbliżaliśmy się do miasta, już kilkanaście kilometrów przed smród aż dusił. No, był przemysł, zwłaszcza fabryka im. Lenina, całą dobę puszczająca w eter wyziewy o wszystkich barwach tęczy.

Obecnie Kraków rozbudowuje się w szybkim tempie, widać powstające blokowiska, w zasadzie we wszystkich kierunkach. Bywam tam często, z racji wykonywanego zawodu. Blokowiska te zasiedlane są przez nowych obywateli naszego nadobnego grodu. Wielokrotnie rozmawiałem z nimi.

I tu jest coś, co mnie zastanawia: dlaczego ludzie, ludzie z całej Polski, po spieniężeniu tatulowej łąki, osiedlają się w tak śmiercionośnym miejscu?

Wszak jest tyle pięknych, czystych miast w naszym kraju. Logika nakazywałaby właśnie tam zapuszczać korzenie, gdzie woda czysta i trawa zielona!

Zdrowie przecież najważniejsze.

Wobec tego może smok :) nie taki straszny, jak go malują w mediach?

Mieszkam w Krakowie od urodzenia. Pamiętam czasy, gdy nad miastem naprawdę snuły się niesamowite dymy. Gdy zbliżaliśmy się do miasta, już kilkanaście kilometrów przed smród aż dusił. No, był przemysł, zwłaszcza fabryka im. Lenina, całą dobę puszczająca w eter wyziewy o wszystkich barwach tęczy.

Obecnie Kraków rozbudowuje się w szybkim tempie, widać powstające blokowiska, w zasadzie we wszystkich kierunkach. Bywam tam często, z racji wykonywanego zawodu. Blokowiska te zasiedlane są przez nowych obywateli naszego nadobnego grodu. Wielokrotnie rozmawiałem z nimi.

I tu jest coś, co mnie zastanawia: dlaczego ludzie, ludzie z całej Polski, po spieniężeniu tatulowej łąki, osiedlają się w tak śmiercionośnym miejscu?

Wszak jest tyle pięknych, czystych miast w naszym kraju. Logika nakazywałaby właśnie tam zapuszczać korzenie, gdzie woda czysta i trawa zielona!

Zdrowie przecież najważniejsze.

Wobec tego może smok :) nie taki straszny, jak go malują w mediach?

Dziwne pytanie. Szkoda czasu na odpowiedź co ludzi ciągnie do dużych miast. Nie trzeba pisać.

Wiadomo że woleliby czyste powietrze niż krakowski smog.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...