Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

Tak nawiasem mowiąc 

Promowanie polityki klimatycznej i ochrona środowiska naturalnego to kierunek, z którym Polska się zgadza i realizuje od początku transformacji polityczno-gospodarczej kosztem olbrzymich wyrzeczeń zarówno ekonomicznych jak i społecznych. Należy zaznaczyć, że według przeprowadzonej kontroli przez NIK, Polska jako państwo nie tylko całkowicie się wywiązała z podjętych zobowiązań z Protokołu z Kioto (…) ale dodatkowo na wskutek przemian gospodarczych w 2012 r. ograniczyła emisję aż o 28,9 proc. Za ten wysiłek nie zostaliśmy jednak wynagrodzeni, ale wręcz ukarano nas kolejnym obciążeniem w postaci niższego przydziału uprawnień emisji CO2

Przypominam że największym emitentem CO2 w Europie są Niemcy

Dałem linki do tych stacji kliknij i zobacz co pokazują.....

tu jest tabela najbardziej zatrutych miast w UE sporządzona przez WHO czyli organizację nie sterowaną z Brukseli , mówi sama za siebie

118n5gj.jpg

Za "Guardian" 
10 worst in cities in Europe including Turkey 
PM2.5 annual mean, micrograms per cubic metre
Tetovo FYR Macedonia 81

Batman Turkey 67

Hakkari Turkey 67

Gaziantep Turkey 66

Tuzla Bosnia and Herzegovina 65

Siirt Turkey 61

Afyon Turkey 60

Karaman Turkey 57

Igdir Turkey 54

Isparta Turkey 52

.

Edited by Marcin Rafalski

Nie wiem o co biega w twoim poscie bo nic tam nie widać poza miastami których 90% nie jest raczej w UE /moja dotyczy państw UE/

Tabela która podałem jest z 2016r

Pomyśl to nie boli, Polski  węgiel jest nie europejski nie ekologiczny, zamknijmy kopalnie wyślijmy wszystkich górników na zasiłki. Zadowolimy Ruskich, Ukraińców, Czechów no i przede wszystkim Niemców bo ich brunatny węgiel jest zdrowy. Nie widzisz i nie czujesz że temat smogu wiąże się z Euro hasłem dekarbonizacji w Polsce. Dla UE najlepiej by było żebyśmy byli skansenem europy z czystym powietrzem. Wierzysz w to że powietrze dzisiaj jest gorszej jakości niż trzydzieści czy dwadzieścia lat temu ?

Pomyśl , to nie boli.

To co piszesz wyżej jest bez sensu. Według Ciebie kwestii smogu nie ma i jest to wymysł wyborczej i ekooszołomów . Podaj mi wiarygodne badania mówiące że smogu nie ma i temat jest wydumany.

Walcząc z nim zadowolimy przede wszystkim siebie, nasze dzieci i wnuki.

Jaki skansen? Obecnie mamy najbardziej zanieczyszczone powietrze w Europie.

@godski

Jak to się przekłada na jakość Twojego życia i Twoich  dzieci i wnuków ?

Jestem zdania że uległeś demagogi.

@godski

Jak to się przekłada na jakość Twojego życia i Twoich  dzieci i wnuków ?

Jestem zdania że uległeś demagogi.

Wybacz, ale moim zdaniem zadałeś głupie pytanie.

https://pulmonologia.mp.pl/aktualnosci/132277,jak-smog-wplywa-na-organizm-czlowieka

http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/539702,smog-grozny-dla-zdrowia-stezenie-pylow-nad-polska-alarm-smogowy.html

https://portal.abczdrowie.pl/jak-smog-wplywa-na-nasze-zdrowie

I pewnie setki innych mniej lub bardziej wiarygodnych źródeł.

Widzę że w Twoim regionie jest dobrze. Gratuluję.

Edited by godski

@godski

Zapewne nie masz dzieci ani wnuków, ot zwykły populista który uległ demagogi smogowej.

Moja córka mieszka obok Ciebie bo w Pruszkowie i jakoś żyje i nie popada w skrajności jeśli chodzi o czystość powietrza, ech ten internet i ta  propaganda.

Edited by Małkociniak

@godski

Zapewne nie masz dzieci ani wnuków, ot zwykły populista który uległ demagogi smogowej.

Moja córka mieszka obok Ciebie bo w Pruszkowie i jakoś żyje i nie popada w skrajności jeśli chodzi o czystość powietrza, ech ten internet i ta  propaganda.

W Chinach też jakoś żyją a smog dużo większy. Też mi argument.

Smog to nie tetrodotoksyna i ludzie nie padają odrazu.

Gdzie ty tutaj lewactwo widzisz? Jak ktoś chce oddychać lepszym powietrzem to lewak, Żyd lub mason.

Co do pierwszego zdania to się mylisz.

Edited by godski

@godski

Ah.... to co napisałeś jest dobre! Przykład z mojego podworka:

Mam znajomą która mieszka ode mnie ok 1km. Kiedyś zapytałem ją czy u niej też kopcą... "no nie, no co Ty! U mnie nic, może czasami leciutko..."

Zrobiło mi się głupio :)

Do czasu jak ją kiedyś odwiozłem pod dom - siwwwwwooooooo było, że hohoho. Nie skomentowałem, w końcu nowa chałupa za milion :)

Jak ktoś nie chce widzieć to nie zobaczy ...

Za "Guardian" 
10 worst in cities in Europe including Turkey 
PM2.5 annual mean, micrograms per cubic metre
Tetovo FYR Macedonia 81

Batman Turkey 67

Hakkari Turkey 67

Gaziantep Turkey 66

Tuzla Bosnia and Herzegovina 65

Siirt Turkey 61

Afyon Turkey 60

Karaman Turkey 57

Igdir Turkey 54

Isparta Turkey 52

.

Też mi przykład. Jeszcze Chiny wrzuć. Równajmy w dół zamiast szukać lepszych wzorców.

Ah.... to co napisałeś jest dobre! Przykład z mojego podworka:

Mam znajomą która mieszka ode mnie ok 1km. Kiedyś zapytałem ją czy u niej też kopcą... "no nie, no co Ty! U mnie nic, może czasami leciutko..."

Zrobiło mi się głupio :)

Do czasu jak ją kiedyś odwiozłem pod dom - siwwwwwooooooo było, że hohoho. Nie skomentowałem, w końcu nowa chałupa za milion :)

Jak ktoś nie chce widzieć to nie zobaczy ...

No i......................? To był smog? przeraziło Cię to ?zmartwiłeś się za swoją znajomą że oddycha dymem który sąsiad wypuszcza z kominka spalając dębinę za 200 pln/mp. Powiem Ci że jak w kominku napalę orzechem włoskim to sam wychodzę powdychać tego zapachu. 

Edited by Małkociniak

No i......................? To był smog? przeraziło Cię to ?zmartwiłeś się za swoją znajomą że oddycha dymem który sąsiad wypuszcza z kominka spalając dębinę za 200 pln/mp. Powiem Ci że jak w kominku napalę orzechem włoskim to sam wychodzę powdychać tego zapachu. 

Tylko stań nad samym kominem :)  ;).

I oddychaj pełną piersią.

Edited by godski

@godski'

Nie odniosłeś się do mojego posta, jak ten przerażający smog wpływa na Twoje dzieci i wnuki? czy oddycha Ci się gorzej niż w latach 70-80-90- tych ?

@godski'

Nie odniosłeś się do mojego posta, jak ten przerażający smog wpływa na Twoje dzieci i wnuki? czy oddycha Ci się gorzej niż w latach 70-80-90- tych ?

Popatrz na badania naukowe. Generalnie krótsze życie i więcej chorób.

Czystsze powietrze to statystycznie rzecz biorąc dłuższe i zdrowsze życie, nieprawdaż?

Ale Ciebie nic nie przekona, no może pewne media :ph34r: , ale one o tym zazwyczaj milczą.

@godski

Zapraszam do Warszawy, pooddychasz trochę świeżym powietrzem, Pruszków nie jest w niecce gdzie zbiera się ten syf, więc nie porównuj tych miejsc.

Dziś rano ja który byłem chowany bez zachowania sterylnych warunków miałem ochotę wypluć płuca zaraz po wyjściu z mieszkania na ulicę.

Proszę też zatrzymaj dla siebie teksty o demagogii i wpływie pewnych mediów, faktem są pomiary stężenia tych substancji które pokazują przekroczenie norm.

Zapraszam do Warszawy, pooddychasz trochę świeżym powietrzem.

@ godski

Powiem Ci tak, po długiej batalii udało nam się "wypieprzyć"planowana farmę wiatrową  spod naszych domów, na wszelkie takie newsy typu, co2 smog, globalne ocieplenie, nawet nie przymrużam oka, bo wiem że ktoś chce moim kosztem nakręcić swój kłamliwy interes. Niech Twoje dzieci i wnuki "chowają" się zdrowo przed "smokiem" 

Zapraszam do Warszawy, pooddychasz trochę świeżym powietrzem, Pruszków nie jest w niecce gdzie zbiera się ten syf, więc nie porównuj tych miejsc.

Dziś rano ja który byłem chowany bez zachowania sterylnych warunków miałem ochotę wypluć płuca zaraz po wyjściu z mieszkania na ulicę.

Proszę też zatrzymaj dla siebie teksty o demagogii i wpływie pewnych mediów, faktem są pomiary stężenia tych substancji które pokazują przekroczenie norm.

Zapraszam do Warszawy, pooddychasz trochę świeżym powietrzem.

Byłem, podobało mi się będę w lutym zapewne smok mnie nie wystraszy a jak go zobaczę i poczuję to na pewno Tobie pierwszemu napiszę, o ile go zobaczę i poczuję  ;)

@ godski

Powiem Ci tak, po długiej batalii udało nam się "wypieprzyć"planowana farmę wiatrową  spod naszych domów, na wszelkie takie newsy typu, co2 smog, globalne ocieplenie, nawet nie przymrużam oka, bo wiem że ktoś chce moim kosztem nakręcić swój kłamliwy interes. Niech Twoje dzieci i wnuki "chowają" się zdrowo przed "smokiem" 

Powiedz to ludziom z Myszkowa, Tomaszowa Mazowieckiego czy też Makowa .

Ciesz się czystym powietrzem i oddychaj w pokoju.

@milupa już mnie uprzedził, ale powtórzę troszkę szerzej - koledzy, bez osobistych wycieczek proszę.

Aby pokazać światełko w tunelu, warto propagować naszych rodzimych wynalazców. Mała i niedroga, ekonomicznie uzasadniona (oszczędności na opale), przy tym likwidująca problem smogu technologia już istnieje. Może zamiast jałowo bić pianę na forach, lepiej zamówić sobie (rodzinie?) montaż takiego paleniska i jednocześnie wspierać polskiego wynalazcę, oraz realnie walczyć z problemem zanieczyszczonego powietrza?

https://www.youtube.com/watch?v=f-X9p4LZO0Y

Powiedz to ludziom z Myszkowa, Tomaszowa Mazowieckiego czy też Makowa .

Ciesz się czystym powietrzem i oddychaj w pokoju.

Mówię to Twoim dzieciom i wnukom na które się powoływałeś, podobnie jak ja na cytowane przeze mnie media. :good:

Zapraszam do Warszawy, pooddychasz trochę świeżym powietrzem

Moja Miejscowość jest w niecce przez to planowano tu offshore turbiny wiatrowe (265 m) smok mnie nie dusi , wszyscy palą drewnem  lub węglem , jak nie uduszą nas populiści to na pewno nie zadusi nas "smok". 

Ps. Palę dobrym Polskim węglem wspieram Polską gospodarkę nie ulegam populistom

Edited by Małkociniak

https://www.eea.europa.eu/pl/pressroom/newsreleases/wielu-europejczykow-nadal-jest-narazonych/przedwczesne-zgony-przypisywane-zanieczyszczeniom-powietrza

Wiadomo przy tym, że najbardziej obiektywne, dbałe o zdrowie,  a także poprawność myślenia, wnioskowania, o tubylców wszelkiej trosce, przodujące są  media żydowskie.. niemieckie oraz z pochodzenia esbeckie.. :) 

Pomartwmy się zatem o naszych uciemiężonych smogiem braci Niemców.. skoro oni sami się niespecjalnie martwią..

Czy w Polsce przed laty nie było smogu? Był, pewnie jeszcze większy, tylko nikt się tym nie zajmował. Kto by się martwił takimi pierdołami.

Polska weszła do Unii, zainstalowano czujniki i podniósł się alarm.

Cały Świat zajmuje się przeciwdziałaniem, czy cały Świat uwziął się na tą biedną Polskę? Sytuacja ma swoje powody w bogactwie tego kopalnego paliwa, tradycji, nieświadomości..., no i z biedy. Każdy wolałby grzać "czystym" prądem czy gazem, niż pracować u siebie w charakterze palacza na 1/2 etatu. Tylko jest jeden problem... kasa.

Tutaj bieżąca sytuacja w Europie:

http://www.eea.europa.eu/themes/air/air-quality-index/index

Następstwa tego smogu, to takie "niewidoczne", pełzające zagrożenie. Nikt natychmiast od tego nie umrze, ale też trudno się przed tym bronić. Jakaś maska, wentylacja mechaniczna, ograniczenie dotleniania na świeżym powietrzu..., no i ocieplenie globalne. A właściwie, to w Polsce, coś pomoże.

Mam to szczęście mieszkać z Niemcami prawie po sąsiedzku, do tego filtry w WM i można jakoś żyć.

Pozdrawiam zadymionych!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...