Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
BB Custom Rods

BB Custom Rods - nadmorska pracownia

Recommended Posts

Wojtek długość w oryginale, czy cięty? Aż oczu nie można oderwać, piękny

Widziałem na Facebooku zdjęcia tej wędki.
Teraz przyznał się właściciel, gratulacje.
Świetnie się prezentuje, robi wrażenie.
Oby była równie fartowna i łowna.
Życzę miłego łapania

Pozdrawiam

Wojtek chyba masz jakieś przywileje bo ja takiego pokrowca nie dostałem :-)
Mam nadzieję ,że ktoś to przeczyta i przy następnej M 1 na którą czekam dostanę taki gustowny pokrowiec .

@Guzu dziekuje za miłe słowa,@brig wczesniej miałem kilka Kijów od Bartka i dostawałem "szmatki", teraz sam sie miło zdziwiłem :)

Moja nowa pstrągówka ;)
[attachment=393137:IMG_4341.JPG][attachment=393138:IMG_4342.JPG][attachment=393139:IMG_4343.JPG][attachment=393140:IMG_4344.JPG] Edited by Żbiku

Już dość dawno przestałem za Tobą nadążać [attachment=393141:10.gif]

Co to za blank?

Pewnie ten, który tak Andrzej Stanek sobie chwalił.

PS

Eeee. Nie.

Andrzej ma nano w wersji 2,6m 1-12g

Edited by popper

Żbiku już nie cast? Podobnie jak Waldek, już nie nadążam. Chyba za mało giełdę śledzę

Cast jak najbardziej. Nie mniej na okoniowe i pstragowe UL wole spina i tu mam akurat cały czas spiningowe zestawy ;) Reszta juz tylko casting ;) Edited by Żbiku

Bartek jak zwykle perfekcyjne wykonanie połączenie klasyki z nowoczesnością świetnie to wygląda
Kuba pozazdrościć takiej wędki

Witam

Piękna  robota  z tym  Kraagiem  ślicznie   wyszło  to zakończenie   ze stemplem  firmowym    czy to  na drewnie  czy w korku  ...?   nie  za " ostry"  ten XF   w nano   pod pstrąga   z woblerem/blaszką/  bo pewnie pod  gumę/ jig

to jego główne  przeznaczenie ...?

pozdrawiam

Maciej

Stempel firmowy jest na drewnie ślicznie to wygląda
Na resztę pytan odpowie Kuba Edited by wedkarz331

Kraag xf pod pstrąga? Ktoś pisał że xf gnie się do 1/3 później duży przyrost mocy, a wersja f do 2/3.

Ja bym chętnie zobaczył fotki ugięcia z opisanym obciążeniem..

Wykonanie bajka.

"Stempel" w dolnik to drewno (takie samo jak insert czy tulejka w dolniku), laserowo wypalane logo BB.

Kraag XF, bo łowię w 95% na jigi, wormy i jaskółki na główkach, stąd trochę szybszy kij ale z bardzo płynnym ugięciem. Nie chciałem ryzykować z SKXF705-2N 5lb, bo bałem się, że będzie za słaby. Ta 707 wg mnie jest ok. Wg Krzyśka Zielińskiego dolny zakres przynęt ma taki sam jak 705 ale większą górę.

Jak się spisze w boju, to się okaże.

Na SKXF705 do 7g kilka kijaszków ukręciłem, właśnie pod typowe jigowanie okoniowe, z szczególnym uwzględnieniem MW. Na głębokości 8m komfortowo prowadzi 

gumę 7cm na główce 10g.Dolny komfortowy zakres zaczyna się od 5g+5cm guma ,ale na niezbyt głębokiej wodzie tak do maks. 4-5m .

Na płytszej ok 2m potrzebne są bardzo dobre warunki atmosferyczne(czytaj bezwietrznie), jesli chcemy sięgnąć po główki w okolicy 2-3g.

Reasumując , myślę Kuba że właśnie ten najlżejszy spełniłby twoje oczekiwania ,bo mocy jest dość na zatrzymanie kropasa 50cm bez problemu.

Tego oczko wyżej można śmiało zastosować do badyla na szwedzkie garbusy ,czy sandacza na lekko np, na Zalewie Wiślanym.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...