Del Toro 16,392 Report post Posted February 5, 2017 Przyjemna dla oka wedeczka :) Share this post Link to post Share on other sites
biker1 1,222 Report post Posted February 5, 2017 Super wędka :wub: Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted February 8, 2017 Kraag XF 705-2N. Fuji Torzite, Fuji TVS black gloss. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek Rogalski 1,105 Report post Posted February 8, 2017 Naprawdę piękna wędka. Czy przy tym uchwycie i takim foregripie da się w czasie łowienia położyć palec wskazujący na blanku, jeśli się nie ma łapy jak Michael Jordan? A jeśli nie, to jak ten uchwyt oraz insert przenoszą drgania z blanku do ręki? Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted February 8, 2017 (edited) Dzięki. Przy tym kciuk opiera się na fore. Żeby oprzeć palec wskazujący trzeba by zrobić fore o podobnej długości, ale schodzące do blanku. Kij jest bardzo czuły. Uchwyt jest na carbonie a ten na grafitowych tulejach. Nie ma co gasić drgań. Edited February 8, 2017 by BB Custom Rods Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek Rogalski 1,105 Report post Posted February 8, 2017 Przy tym kciuk opiera się na fore. Żeby oprzeć palec wskazujący trzeba by zrobić fore o podobnej długości, ale schodzące do blanku. Np. stożek długości 2,5 do 3 cm? Co do czułości uchwytu to rzeczywiście, przy tym wykonaniu będzie super elektryczny. Do tego sam blank jest bardzo czuły. Share this post Link to post Share on other sites
tompal78 13 Report post Posted February 8, 2017 piękne wykonanie,mam ten blank w jednym kawałku... Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted February 8, 2017 Piękny kij :good: Ta karbonowa nakładka na nakrętkę jest gdzieś do kupienia czy sam ją wykonujesz? Share this post Link to post Share on other sites
lukanio 28 Report post Posted February 8, 2017 Piękne kijaszki tworzysz kolego! A opisów ładniejszych jeszcze nie widziałem... Pogratulować talentu! Share this post Link to post Share on other sites
wedkarz331 48 Report post Posted February 8, 2017 Bartek mistrzostwo!!! na żywo Kraag wygląda super. Jeszcze raz wielkie dzięki Share this post Link to post Share on other sites
Maciej 77 98 Report post Posted February 9, 2017 Witam bardzo ładny projekt .. Jeśli można trochę pytań : czy ten TVS to rozm 16 ? ten black gloss jego powierzchnia podobnie co do trwałości do czarnego DPS black /jego pierścieni ? co to za pianka ? pozdrawiam Maciewj Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted February 9, 2017 Może odpowiem za Bartka ;) TWS16, lakierowany oryginalnie w Matagi na Black Gloss. Powłoka dość trwała, oczywiście jest to lakier nakładany na standardowy uchwyt Fuji ale w bardzo dobrej jakości i twardości (nie mniej, jak się postarasz to porysujesz). Pianka Matagi, bardzo twarda i trwała. Share this post Link to post Share on other sites
Maciej 77 98 Report post Posted February 9, 2017 Dzięki za podowiedz nowy projekt w głowie SS LL i jeszcze do końca nie zdecydowałem jaki uchwyt , muszę mieć vore dł ca . 5 cm jednak od TVS/ DPS 16 wyjdzie średnica 2 cm , to jest za wąsko dla mnie , TVS 17 lubiany przez mnie będzie za ciężko wizualnie i wagowo , skłaniam się w kierunku DPS 17 black z insertem karbonowym tupu j/w , a może skss 17 też z insertem ......? ktoś coś doradzi ze swoich doświadczeń ? To ma być pierwszy kij w BB Custom Rods ..... pozdrawiam Maciej Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted February 9, 2017 (edited) Dzięki za podowiedz nowy projekt w głowie SS LL i jeszcze do końca nie zdecydowałem jaki uchwyt , muszę mieć vore dł ca . 5 cm jednak od TVS/ DPS 16 wyjdzie średnica 2 cm , to jest za wąsko dla mnie , TVS 17 lubiany przez mnie będzie za ciężko wizualnie i wagowo , skłaniam się w kierunku DPS 17 black z insertem karbonowym tupu j/w , a może skss 17 też z insertem ......? ktoś coś doradzi ze swoich doświadczeń ? To ma być pierwszy kij w BB Custom Rods ..... pozdrawiam Maciej Uchwyt musisz już dobrać indywidualnie. Jednemu pasuje DPS, a innemu tylko SKSS. Ogólnie do delikatnego patyka lepiej wygląda tez delikatny uchwyt, choć jeśli masz dużą dłoń, to 16 może być za mała. Ja do takich lekkich blanków mam 16 DPS lub SKSS. Pogadaj z Bartkiem na privie, to na pewno Ci dużo i dobrze doradzi, bo tu w wątku może być to trudne... Edited February 9, 2017 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted February 9, 2017 Bartek gdzie zamawiasz elementy na rękojeść? Chodzi mi o rurki carbon i pierścionki i inna biżuterię? Jeśli to nie tajemnica oczywiście Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted February 9, 2017 Bartek gdzie zamawiasz elementy na rękojeść? Chodzi mi o rurki carbon i pierścionki i inna biżuterię? Jeśli to nie tajemnica oczywiście Cos mi sie wydaje ze gdzies wczesniej wspominal ze matagi. Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted February 9, 2017 (edited) Bezpośrednio z Matagi. Czasami przychodzi raz dwa, a czasami ruski rok komponenty idą... Edited February 9, 2017 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted February 9, 2017 Dobrze wiedzieć... Dzięki Share this post Link to post Share on other sites
jbk 1,657 Report post Posted February 9, 2017 Na elementy malowane trzeba dłużej poczekać , nie zawsze jest dany kolor na stanie. Bardzo dobry kontakt ze sprzedawcą. Jeśli czegoś nie ma od razu daje znać . Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiek Rogalski 1,105 Report post Posted February 9, 2017 nowy projekt w głowie SS LL i jeszcze do końca nie zdecydowałem jaki uchwyt , muszę mieć vore dł ca . 5 cm jednak od TVS/ DPS 16 wyjdzie średnica 2 cm , to jest za wąsko dla mnie , TVS 17 lubiany przez mnie będzie za ciężko wizualnie i wagowo , skłaniam się w kierunku DPS 17 black z insertem karbonowym tupu j/w , a może skss 17 też z insertem ......? ktoś coś doradzi ze swoich doświadczeń ? Maciej, ja mam Matagi SS LL na uchwycie DPS17. Fotek tutaj nie wrzucam, bo to autorski wątek Bartosza, ale są do obejrzenia w sąsiednim temacie Skalka na str. 56. Na żywo wygląda to w miarę zgrabnie, a całość układa się w dłoni ergonomicznie. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted February 9, 2017 Żbiku, te kije co sprzedawałeś to od Bartka właśnie ? Tapatalknięte ze srajfona Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted February 9, 2017 A o które chodzi? Bo duzo sprzedawałem ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maciej 77 98 Report post Posted February 10, 2017 Dzięki Krzysiek dzięki za kontakt obejrzę ten wątek wychodzi na to że ten DPS 17 nie będzie profanacją ................ pozdrawiam Maciej Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted February 10, 2017 Maciek, DPS17 nie jest jakoś masakrycznie duży i bardzo wygodnie się go trzyma. Nie wygląda też jakoś strasznie wielgachnie przy delikatnym blanku. Share this post Link to post Share on other sites
Maciej 77 98 Report post Posted February 10, 2017 Hej mam tego DPS 17 na fx 793 z insertem drewnianym i jest ok , w koncepcji SS LL jest vore ca 5 cm/ walec ( sposób trzymania ) i średnica z 17 DPS to jest ca 2,3 cm , a z 16 to jest 2,0 cm i tutaj trochę ginie mi vore w dłoni - co ciekawe średnice blanku przy vore wydaje się nieco większa w Matagi niż wymienionym fx , więc nie powinno być nawet wzrokowo ciężkawo .... po przyszłych konsultacjach z BB wszystko się wyjaśni .... dzięki / pozdrawiam Maciej Share this post Link to post Share on other sites