Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
BB Custom Rods

BB Custom Rods - nadmorska pracownia

Recommended Posts

Naprawdę piękna wędka.

Czy przy tym uchwycie i takim foregripie da się w czasie łowienia położyć palec wskazujący na blanku, jeśli się nie ma łapy jak Michael Jordan?

A jeśli nie, to jak ten uchwyt oraz insert przenoszą drgania z blanku do ręki?

Dzięki.

Przy tym kciuk opiera się na fore. Żeby oprzeć palec wskazujący trzeba by zrobić fore o podobnej długości, ale schodzące do blanku.

Kij jest bardzo czuły. Uchwyt jest na carbonie a ten na grafitowych tulejach. Nie ma co gasić drgań.

Edited by BB Custom Rods

Przy tym kciuk opiera się na fore. Żeby oprzeć palec wskazujący trzeba by zrobić fore o podobnej długości, ale schodzące do blanku.

Np. stożek długości 2,5 do 3 cm?

Co do czułości uchwytu to rzeczywiście, przy tym wykonaniu będzie super elektryczny. Do tego sam blank jest bardzo czuły.

Piękny kij   :good:

Ta karbonowa nakładka na nakrętkę jest gdzieś do kupienia czy sam ją wykonujesz?

Witam

bardzo ładny projekt .. Jeśli można  trochę  pytań  : czy   ten TVS  to rozm 16 ?    ten black  gloss  jego powierzchnia  podobnie  co do trwałości   do  czarnego DPS  black /jego pierścieni   ? co to za pianka ?

pozdrawiam

Maciewj

Może odpowiem za Bartka ;)

TWS16, lakierowany oryginalnie w Matagi na Black Gloss. Powłoka dość trwała, oczywiście jest to lakier nakładany na standardowy uchwyt Fuji ale w bardzo dobrej jakości i twardości (nie mniej, jak się postarasz to porysujesz). Pianka Matagi, bardzo twarda i trwała.

Dzięki  za podowiedz

nowy projekt  w  głowie SS LL  i jeszcze do końca  nie  zdecydowałem   jaki uchwyt  , muszę  mieć  vore dł ca . 5 cm   jednak  od  TVS/ DPS  16  wyjdzie  średnica   2 cm ,  to jest  za wąsko dla mnie  , TVS 17  lubiany  przez mnie 

będzie   za ciężko  wizualnie  i wagowo ,   skłaniam  się  w kierunku  DPS 17  black z insertem  karbonowym   tupu  j/w  , a może skss  17 też z insertem ......?    ktoś coś  doradzi ze swoich  doświadczeń  ?

To ma być  pierwszy kij  w BB  Custom  Rods .....

pozdrawiam

Maciej

Dzięki  za podowiedz

nowy projekt  w  głowie SS LL  i jeszcze do końca  nie  zdecydowałem   jaki uchwyt  , muszę  mieć  vore dł ca . 5 cm   jednak  od  TVS/ DPS  16  wyjdzie  średnica   2 cm ,  to jest  za wąsko dla mnie  , TVS 17  lubiany  przez mnie 

będzie   za ciężko  wizualnie  i wagowo ,   skłaniam  się  w kierunku  DPS 17  black z insertem  karbonowym   tupu  j/w  , a może skss  17 też z insertem ......?    ktoś coś  doradzi ze swoich  doświadczeń  ?

To ma być  pierwszy kij  w BB  Custom  Rods .....

pozdrawiam

Maciej

Uchwyt musisz już dobrać indywidualnie. Jednemu pasuje DPS, a innemu tylko SKSS. Ogólnie do delikatnego patyka lepiej wygląda tez delikatny uchwyt, choć jeśli masz dużą dłoń, to 16 może być za mała. Ja do takich lekkich blanków mam 16 DPS lub SKSS.

Pogadaj z Bartkiem na privie, to na pewno Ci dużo i dobrze doradzi, bo tu w wątku może być to trudne...

Edited by Żbiku

Bartek gdzie zamawiasz elementy na rękojeść? Chodzi mi o rurki carbon i pierścionki i inna biżuterię? Jeśli to nie tajemnica oczywiście

Bartek gdzie zamawiasz elementy na rękojeść? Chodzi mi o rurki carbon i pierścionki i inna biżuterię? Jeśli to nie tajemnica oczywiście

Cos mi sie wydaje ze gdzies wczesniej wspominal ze matagi.

Bezpośrednio z Matagi. Czasami przychodzi raz dwa, a czasami ruski rok komponenty idą... Edited by Żbiku

Na elementy malowane trzeba dłużej poczekać , nie zawsze jest dany kolor na stanie. Bardzo dobry kontakt ze sprzedawcą. Jeśli czegoś nie ma od razu daje znać .

Maciej, ja mam Matagi SS LL na uchwycie DPS17. Fotek tutaj nie wrzucam, bo to autorski wątek Bartosza, ale są do obejrzenia w sąsiednim temacie Skalka na str. 56. Na żywo wygląda to w miarę zgrabnie, a całość układa się w dłoni ergonomicznie.

Żbiku, te kije co sprzedawałeś to od Bartka właśnie ?

Tapatalknięte ze srajfona

Dzięki 

Krzysiek  dzięki  za kontakt   obejrzę  ten wątek   wychodzi  na to  że  ten  DPS  17   nie  będzie  profanacją  ................

pozdrawiam

Maciej

Maciek, DPS17 nie jest jakoś masakrycznie duży i bardzo wygodnie się go trzyma. Nie wygląda też jakoś strasznie wielgachnie przy delikatnym blanku.

Hej

mam tego DPS  17 na  fx 793  z insertem drewnianym  i jest  ok   ,     w koncepcji SS LL   jest vore ca  5 cm/ walec ( sposób trzymania )     i średnica z 17 DPS    to jest  ca  2,3 cm  , a   z 16  to jest  2,0 cm   i tutaj  trochę  ginie mi vore w dłoni  -

co ciekawe  średnice blanku   przy   vore  wydaje  się  nieco  większa  w Matagi niż  wymienionym  fx  , więc  nie  powinno  być   nawet wzrokowo  ciężkawo  .... po  przyszłych  konsultacjach  z BB   wszystko się  wyjaśni ....

dzięki / pozdrawiam

Maciej

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...