Żbiku 3,636 Report post Posted December 21, 2016 (edited) Dodam i trochę od siebie. Znamy sie z Bartkiem od kilkunastu lat, choć tak na prawdę znajomość odnowiliśmy jakies 2 lata temu. Dowiedziałem sie wtedy, ze oprócz tego, ze nadal słabo gra w kosza, to robi podobno całkiem fajne kije ;) Pierwszy patyk jaki mi zrobił (Phenix FX761-2 na zdjęciu ponizej) potwierdził jego kunszt. Kij miał byc minimalistycznie uzbrojony ale z klasa. A że jestem cholernie trudnym klientem, wymyslam cuda i czepiam sie najdrobniejszych szczegółów, to nie miał ze mną lekko. Obecnie wszystkie kije mam juz tylko od Bartka. Przerabia mi nawet seryjne patyki, choć wiem, ze cholernie tego nie lubi :p To co cechuje jego prace, to bardzo duża staranność i dokładność wykonania, zastosowanie jedynie topowych materiałów. Do tego fachowa wiedza teoretyczna i praktyczna. No i jedne z najlepszych opisów blankow jakie widziałem ;) Naprawdę polecam zamówic swoja wymarzona wędkę u Bartka i przekonać sie jak perfekcyjnie moze taki kij wyglądać i pracować. P Edited December 21, 2016 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
joza67 336 Report post Posted December 21, 2016 Klasa jest co podziwiać Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Wojtasz 281 Report post Posted December 23, 2016 Wygrzebałem dwa patyki zza szafy od Bartka. No fajne są i tyle :D :D . Jak dla mnie nawet charakter pisma jest super :), wiem, że to już są pierdoły, ale jestem masochistą jeśli chodzi o detale B) [attachment=373613:IMG_1889.JPG][attachment=373614:IMG_1890.JPG][attachment=373615:IMG_1891.JPG][attachment=373616:IMG_1892.JPG][attachment=373617:IMG_1898.JPG][attachment=373618:IMG_1899.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
wojciiech 420 Report post Posted December 23, 2016 Miałem okazję łowić paroma kijami spod ręki Bartka. To Liga Mistrzów - dobór blanku, logika zbrojenia, poziom wykończenia. Lowilem miedzy innymi na FX 802-1x, ten czarno-złoty, z poprzedniej strony. Perfekcyjny kij okoniowo-pstrągowy, ogarnie też przyłowy szczupaków i sandaczy, bez strachu można nim połowić bolenie. Jedna z najlepszych wędek jakie miałem w ręce. Share this post Link to post Share on other sites
Mc.D 153 Report post Posted December 23, 2016 ładne są ale to nie TESCO Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted December 31, 2016 Phenix UMBX 700 ML :) Share this post Link to post Share on other sites
gringo 142 Report post Posted December 31, 2016 Bratku napisz coś więcej o tym UMBX 700 ML. Jak określiłbys jego zakres obsługiwanych przynęt? Share this post Link to post Share on other sites
wedkarz331 48 Report post Posted December 31, 2016 Bartek jak zwykle wykonanie perfekcyjne.Już nie mogę się doczekać mojej kosy na okonie od ciebie Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted December 31, 2016 (edited) Bratku napisz coś więcej o tym UMBX 700 ML. Jak określiłbys jego zakres obsługiwanych przynęt? Optimum dla tego blanku to 7-30gr. Fajnie łowi się gumami 3-5" na główkach 5-18gr. Fajny na sandacze czy szczupaki łowione na lekko. Bartek jak zwykle wykonanie perfekcyjne.Już nie mogę się doczekać mojej kosy na okonie od ciebie Dzięki. Jak będzie blank to lecimy. Edited December 31, 2016 by BB Custom Rods Share this post Link to post Share on other sites
no name 1,081 Report post Posted December 31, 2016 fajnie wygląda ten kijek ;) ale to też zasługa dobrego aparatu i dobrze pstryknietego zdjęcia co nie zmienia faktu że fach w rękach jest ;) :) Share this post Link to post Share on other sites
gringo 142 Report post Posted December 31, 2016 Dzięki Bartek za szybką odpowiedź. Szczęśliwego Nowego Roku! Share this post Link to post Share on other sites
MARIUSZ 69 7,422 Report post Posted January 1, 2017 Ciekawie jest w tym wątku lubię bardzo perfekcyjnie wykonane wędki. Teraz ten wątek będę obserwował na bieżąco uważam że warto. Share this post Link to post Share on other sites
Raffaello 1,498 Report post Posted January 1, 2017 (edited) A jak jest z gwarancją?u Bartka bo to istotna rzecz! Edited January 1, 2017 by Raffaello Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted January 1, 2017 Gwarancja na blank wg polityki producenta, gwarancja na montaż 5 lat dla pierwszego właściciela. :) Share this post Link to post Share on other sites
Pumba 1,610 Report post Posted January 2, 2017 Bartosz, gdzie dostanę takie oto pierścionki? [attachment=375338:bb.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted January 2, 2017 Matagi. Mogę pomóc jeśli potrzebujesz. Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted January 6, 2017 X-zoga Taka-G Share this post Link to post Share on other sites
filser 887 Report post Posted January 6, 2017 hej ta pianka jest szara czy tylko na fotkach tak wyszło Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted January 6, 2017 Pianka czarna, kwestia doswietlenia zdjecia. Przerabialem ten temat ;) Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted January 6, 2017 (edited) Czekam kiedy w koncu pojawia sie zdjecia moich dwóch TX'ów 713C i 714C... A no tak, zapomniałbym... Przecież sie jeszcze nawet nie zabrałeś za ich robienie!!! :p Edited January 6, 2017 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted January 6, 2017 Czekam kiedy w koncu pojawia sie zdjecia moich dwóch TX'ów 713C i 714C... A no tak, zapomniałbym... Przecież sie jeszcze nawet nie zabrałeś za ich robienie!!! :p Kuba dla czego wybrałeś dwa tak podobne blanki. Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted January 6, 2017 (edited) Oba blanki sa podobne ale różnią sie mocą i c.w. Na łódkę pod sandacza zabieram zawsze 2 kije, lzejszy i mocniejszy. 713C ogarnę okonia i sandacza na lekko (glowki 6-15g + guma), 714C dzwigne 15-25g + większa guma. Mysle, ze to bedzie dobry duecik (choć docelowo miał byc 713S i 684C) ;) Edited January 6, 2017 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted January 6, 2017 (edited) Kuba one są prawie identyczne zabrał bym mocniejszy i tyle. Dopisałeś sprecyzowanie już ok. Edited January 6, 2017 by brig Share this post Link to post Share on other sites
Tu nie ma ryb. 587 Report post Posted January 6, 2017 (edited) to juz bardziej idzie pomylić 712c z 713c, no i dobrze wyszlo bo ten 684 to specyficzny kij mega suchy , a ten 714c to troche wiecej umie,dużo niżej startuje i troche wyżej kończy Edited January 6, 2017 by antilag Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted January 6, 2017 (edited) Jak widać, warto używać sformułowań typu: moim zdaniem, uważam że itp. Obłowiłem te trzy blanki z serii c i moim zdaniem, każdy jest inny ;-) I ciężko je pomylić :-) Tapatalknięte ze srajfona Edited January 6, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites