Żbiku 3,636 Report post Posted March 3, 2017 (edited) Na SKXF705 do 7g kilka kijaszków ukręciłem, właśnie pod typowe jigowanie okoniowe, z szczególnym uwzględnieniem MW. Na głębokości 8m komfortowo prowadzi gumę 7cm na główce 10g.Dolny komfortowy zakres zaczyna się od 5g+5cm guma ,ale na niezbyt głębokiej wodzie tak do maks. 4-5m . Na płytszej ok 2m potrzebne są bardzo dobre warunki atmosferyczne(czytaj bezwietrznie), jesli chcemy sięgnąć po główki w okolicy 2-3g. Reasumując , myślę Kuba że właśnie ten najlżejszy spełniłby twoje oczekiwania ,bo mocy jest dość na zatrzymanie kropasa 50cm bez problemu. Tego oczko wyżej można śmiało zastosować do badyla na szwedzkie garbusy ,czy sandacza na lekko np, na Zalewie Wiślanym.Rafał, piszesz chyba o jednoczesciowym SKXF705? Dwuskład SKXF705-2N jest wg mnie zbyt delikatny... Giąłem przed podjęciem decyzji oba blanki 2-częściowe 705 i 707 i ten lzejszy był dla mnie ciut za słaby w reku... Giąłem tez 2-częściowego SKF707-2N i ten za to był trochę za wolny, z ugieciem bardziej do środka. Na pewno fajny kijek pod obrotówki, woblery, wahadła. Ja jednak celowałem w kij typowo do łowienia na jaskolki, wormy czy pierzaki, stad wybór XF. Do tego ma celnie podawać jaskolki na glowkach 2.5-3g w punkt na te kilkanascie metrów na nie za szerokiej rzecce pstragowej. Jak nie podpasuje, to bede szukał dalej ;) Edited March 3, 2017 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 4, 2017 Ugięcie Kraaga SKXF707-2N 20g [attachment=393542:IMG_4347.JPG] 60g [attachment=393543:IMG_4348.JPG] 100g [attachment=393544:IMG_4349.JPG] 200g [attachment=393545:IMG_4350.JPG] 300g [attachment=393546:IMG_4351.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted March 4, 2017 Trzeba przyznać, ze zdjęcia Bartek robi bardzo ładne, wręcz perfekcyjne :-) A wędki też przyzwoicie :-) Skałek, przestań cykać fotki na tej plandece, bo tam niestety wszystko się rozjeżdża :-) Tapatalknięte ze srajfona Share this post Link to post Share on other sites
Dąbek 111 1,422 Report post Posted March 4, 2017 Oooo faktycznie ,nie zwróciłem uwagi że robisz dwuskładową wersję. Chyba ruda zaczęła działać zbyt szybko :wacko: Share this post Link to post Share on other sites
Maciej 77 98 Report post Posted March 6, 2017 Witam Żbiku możesz porównać ten Twój kij do suzuki 702 6 / ew 702 8 /762 8 / ...? pzdr Maciej Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 6, 2017 Niestety nie mam takiego porównania. Miałem wprawdzie kiedyś Suzuki 702-6lb, robiony u Skałka ale nigdy nie miałem go nad wodą i sprzedałem przed pierwszym użytkowaniem, bo przesiadałem się wtedy na casting. Poza tym było to dość dawno temu i za bardzo nie pamiętam jego pracy. Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted March 6, 2017 Bartek mistrzostwo świata , kapselek z logo wkomponowany w korek skąd te wizje ? Takiej pstrągówki jeszcze w życiu nie widziałem a trochę wędek oglądałem. Twoje projekty są ponadczasowe. Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 6, 2017 Projekt moj :] Bartek to "tylko" wykonał ;) Share this post Link to post Share on other sites
Maciej 77 98 Report post Posted March 7, 2017 gratulacje dla pomysłu i dla wykonawcy .... Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 9, 2017 Kraag po pierwszych testach. Bardzo celny i sprężysty kij. Bardzo wygodnie sie nim łowi, świetne czucie w dolniku. Pod rybą na razie sie nie wypowiem, bo zaliczyła wczoraj tylko jednego małego teczaka (25cm). Nie mniej przy zaczepach gnie sie rewelacyjnej ;) Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted March 9, 2017 BB jakoś zniknął razem z fotkami... Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 9, 2017 Wędki nowe tworzy ;) Geniusz wymaga poświęceń ;) Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted March 9, 2017 (edited) Ale jako użytkownik jb zniknął i fotki wcięło Edited March 9, 2017 by Artech Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted March 9, 2017 Taka tam, tajemnica poliszynela.... Tapatalknięte ze srajfona Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 9, 2017 Ciekawe dlaczego akurat tylko jego zdjęcia w tym temacie zniknely... Share this post Link to post Share on other sites
Robas 920 Report post Posted March 10, 2017 (edited) pewnie wina Tuska :D Nawet w takim miejscu polityczne wtręty? No, daj Pan spokój ;) Edited March 10, 2017 by woblery z Bielska Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted March 10, 2017 (edited) Szukam inspiracji i... u Skałka też fotki wcięło... Edited March 10, 2017 by Artech Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted March 10, 2017 Na fejsie foty sa dostepne, zaden problem ;) Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted March 10, 2017 Komuś widocznie przeszkadzały :-) Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Artech 4,923 Report post Posted March 10, 2017 Na fejsie foty sa dostepne, zaden problem ;) Już przejrzałem Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted March 10, 2017 Komuś widocznie przeszkadzały :-) Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Zapwne nikomu nie przeszkadzaly. Bartek pewnie hostowal foty na zewnetrznym serwerze, jak zrezygnowal z udzielania sie na Jerku to poprostu skasowal foty z servera. Zadna magia czy tam inna teoria spiskowa ;) Share this post Link to post Share on other sites
Żbiku 3,636 Report post Posted March 10, 2017 (edited) Zapewne jak zrezygnowal z udzielania sie na Jerku to poprostu skasował foty ;) Dobre ;) Zwłaszcza z ta "rezygnacja" ;) Edited March 10, 2017 by Żbiku Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted March 10, 2017 Dobre ;) Zwłaszcza z ta "rezygnacja" ;) Tzn? Nie wiem nie obserwuje losow kazdego uzytkownika :P Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted March 10, 2017 Pewnie nie dawali po nocach spać to się nie dziwie ,że uciekł każdy ma prawo do odpoczynku. Share this post Link to post Share on other sites
drag 2,275 Report post Posted March 11, 2017 (edited) Dobre ;) Zwłaszcza z ta "rezygnacja" ;) Ze Ty Żbiku wiesz to rozumiem ale ja nie. Stąd moje pytanie-Bartek już nie będzie wstawiał zdjęć robionych przez siebie wędek?@drag: ja wiem - nie będzie. W związku z czym żeby zakończyć te spekulacje - zamykam wątek. Friko Edited March 12, 2017 by Friko Share this post Link to post Share on other sites