Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
BB Custom Rods

BB Custom Rods - nadmorska pracownia

Recommended Posts

Dodam i trochę od siebie.

Znamy sie z Bartkiem od kilkunastu lat, choć tak na prawdę znajomość odnowiliśmy jakies 2 lata temu. Dowiedziałem sie wtedy, ze oprócz tego, ze nadal słabo gra w kosza, to robi podobno całkiem fajne kije ;)

Pierwszy patyk jaki mi zrobił (Phenix FX761-2 na zdjęciu ponizej) potwierdził jego kunszt. Kij miał byc minimalistycznie uzbrojony ale z klasa. A że jestem cholernie trudnym klientem, wymyslam cuda i czepiam sie najdrobniejszych szczegółów, to nie miał ze mną lekko.

Obecnie wszystkie kije mam juz tylko od Bartka. Przerabia mi nawet seryjne patyki, choć wiem, ze cholernie tego nie lubi :p

To co cechuje jego prace, to bardzo duża staranność i dokładność wykonania, zastosowanie jedynie topowych materiałów. Do tego fachowa wiedza teoretyczna i praktyczna. No i jedne z najlepszych opisów blankow jakie widziałem ;)

Naprawdę polecam zamówic swoja wymarzona wędkę u Bartka i przekonać sie jak perfekcyjnie moze taki kij wyglądać i pracować.

P Edited by Żbiku

Klasa jest co podziwiać

Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka

Wygrzebałem dwa patyki zza szafy od Bartka. No fajne są i tyle :D :D . Jak dla mnie nawet  charakter pisma jest super :), wiem, że to już są pierdoły, ale jestem masochistą jeśli chodzi o detale B)

[attachment=373613:IMG_1889.JPG][attachment=373614:IMG_1890.JPG][attachment=373615:IMG_1891.JPG][attachment=373616:IMG_1892.JPG][attachment=373617:IMG_1898.JPG][attachment=373618:IMG_1899.JPG]

Miałem okazję łowić paroma kijami spod ręki Bartka.

To Liga Mistrzów - dobór blanku, logika zbrojenia, poziom wykończenia.

Lowilem miedzy innymi na FX 802-1x, ten czarno-złoty, z poprzedniej strony. Perfekcyjny kij okoniowo-pstrągowy, ogarnie też przyłowy szczupaków i sandaczy, bez strachu można nim połowić bolenie. Jedna z najlepszych wędek jakie miałem w ręce.

Bratku napisz coś więcej o tym UMBX 700 ML. Jak określiłbys jego zakres obsługiwanych przynęt?

Bratku napisz coś więcej o tym UMBX 700 ML. Jak określiłbys jego zakres obsługiwanych przynęt?

Optimum dla tego blanku to 7-30gr. Fajnie łowi się gumami 3-5" na główkach 5-18gr. Fajny na sandacze czy szczupaki łowione na lekko.

Bartek jak zwykle wykonanie perfekcyjne.Już nie mogę się doczekać mojej kosy na okonie od ciebie

Dzięki. Jak będzie blank to lecimy.

Edited by BB Custom Rods

fajnie wygląda ten kijek ;)

ale to też zasługa dobrego aparatu i dobrze pstryknietego zdjęcia co nie zmienia faktu że fach w rękach jest ;) :)

Ciekawie jest w tym wątku lubię bardzo perfekcyjnie wykonane wędki. Teraz ten wątek będę obserwował na bieżąco uważam że warto.

A jak jest z gwarancją?u Bartka bo to istotna rzecz!

Edited by Raffaello

Bartosz, gdzie dostanę takie oto pierścionki?

[attachment=375338:bb.jpg]

Czekam kiedy w koncu pojawia sie zdjecia moich dwóch TX'ów 713C i 714C... A no tak, zapomniałbym... Przecież sie jeszcze nawet nie zabrałeś za ich robienie!!! :p Edited by Żbiku

Czekam kiedy w koncu pojawia sie zdjecia moich dwóch TX'ów 713C i 714C... A no tak, zapomniałbym... Przecież sie jeszcze nawet nie zabrałeś za ich robienie!!! :p

Kuba dla czego wybrałeś dwa tak podobne blanki.

Oba blanki sa podobne ale różnią sie mocą i c.w. Na łódkę pod sandacza zabieram zawsze 2 kije, lzejszy i mocniejszy. 713C ogarnę okonia i sandacza na lekko (glowki 6-15g + guma), 714C dzwigne 15-25g + większa guma.

Mysle, ze to bedzie dobry duecik (choć docelowo miał byc 713S i 684C) ;) Edited by Żbiku

Kuba one są prawie identyczne zabrał bym mocniejszy i tyle.

Dopisałeś sprecyzowanie już ok. Edited by brig

to juz bardziej idzie pomylić 712c z 713c, no i dobrze wyszlo bo ten 684 to specyficzny kij mega suchy , a ten 714c to troche wiecej umie,dużo niżej startuje i troche wyżej kończy 

Edited by antilag

Jak widać, warto używać sformułowań typu: moim zdaniem, uważam że itp.
Obłowiłem te trzy blanki z serii c i moim zdaniem, każdy jest inny ;-) I ciężko je pomylić :-)

Tapatalknięte ze srajfona Edited by Dano^

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...