BB Custom Rods 233 Report post Posted December 20, 2016 Dzień dobry, Po namowach wielu znajomych postanowiłem odkryć swoją twórczość przed szerszą publicznością :) Część z Was pewnie mnie zna lub zna moje wyroby, w świat poszło przez lata łącznie kilkaset wędek. Początek przygody datowany jest na 2006 rok kiedy to postanowiłem zlecić Arturowi Banachowskiemu wykonanie pierwszej w Polsce wędki castingowej zbrojonej spiralnie. Był to StCroix SCIV uzbrojony w przelotki Recoil. Kij wyszedł świetnie, a ja złapałem bakcyla na samodzielne zbrojenie podpatrując mistrza w akcji. Potem otworzył się w moim mieście Rodmas, więc blanki i inne komponenty miałem pod ręką. Dziś, po wielu latach, stawiam zdecydowanie na jakość, nie ilość. Staram się budować kije perfekcyjnie wykończone, idealnie spasowane, uzbrojone w topowe materiały. Specjalizuję się w projektach raczej stonowanych, eleganckich, lubię łączyć klasykę z nowoczesnymi elementami.Mam nadzieję, że w oczach użytkowników to coś więcej niż wędki :) Poniżej chciałbym się z Wami podzielić kilkoma ostatnimi projektami: Uwielbiany przez wielu Phenix M1 Swimbait. Wymarzony kij pod duże i baaardzo duże gumy. Nie boi się ciężarów rzędu 150g i jest przy tym wyjątkowo uniwersalny i jak trzeba to podacie nim 4" gumkę na offset`cie w kapelony. Kolejny M1 Swimbait Jeden z nowszych blanków w ofercie Phenixa - SP69L, fajna opcja na okonie, nie okonki. Guma 2-4", główka 3-12g. Klasyka sandaczowa TX684 w klasycznym korku, z modernistycznymi dodatkami. Rodzinka - Xzoga, Phenix, Suzuki. Uchwyty Matte Black, carbon, pierścienie Matagi. Czarno-złota klasyka. Ubrany Phenix Elixir 802-1. Jak custom to custom :D Projektów do pokazania jest całe mnóstwo. Nie chce Was zanudzać od samego początku ;) Postaram się coś wrzucać co jakiś czas. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted December 20, 2016 Obserwuje na fejsie :) Bardzo ladne wedki. Share this post Link to post Share on other sites
Tomasz eS 5,141 Report post Posted December 20, 2016 A ja zapisuje się do tematu i będę go śledził szukając inspiracji może bo widzę że jest na czym się wzorować Share this post Link to post Share on other sites
biker1 1,222 Report post Posted December 20, 2016 Oj pytań to będzie :) Fajnie że jesteś też jerku Share this post Link to post Share on other sites
Karol Krause 2,804 Report post Posted December 20, 2016 Witaj serdecznie Bartku Bardzo się cieszę że w końcu tutaj trafiłeś... warsztat na bardzo wysokim poziomie , z niecierpliwością czekamy na kolejne projekty. Powodzenia , pozdrawiam Karol. Share this post Link to post Share on other sites
Dąbek 111 1,422 Report post Posted December 20, 2016 Super ,że postanowiłeś pochwalić się szerszemu gronu. :) Świetne projekty oraz wykonanie,ale o tym wiadomo od dawna :) Share this post Link to post Share on other sites
Michał. 1,126 Report post Posted December 20, 2016 BB Custom Rods dobrze cie tu widzieć :) Share this post Link to post Share on other sites
Patryk1125 1,030 Report post Posted December 20, 2016 Świetne projekty! Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted December 20, 2016 Miałem przyjemność łowić kijami spod ręki Bartka, na żywo wyglądają jeszcze lepiej. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
marek_moto 88 Report post Posted December 20, 2016 Witaj powiem tak pełen profesjonalizm , wykon kijaszków na najwyższym poziomie .Pierwszy kij castingowy w moim życiu ukręcił Bury a potem to się zaczęło :D :D drugi też z pod jego ręki wyszedł ,jestem mega zadowolony TYLKO te miedziaki z portfelika uciekają w zawrotnym tempie :lol: :lol: pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
PETEREK 95 Report post Posted December 20, 2016 Witaj Bartku :) fajnie że też tu jesteś !!! Share this post Link to post Share on other sites
rothen 698 Report post Posted December 20, 2016 (edited) Widziałem wędki Bartka u kolegów .Wykonanie super .W końcu i ja będę miał :) Niedługo pojawi się u mnie (z wtórnego rynku ) zrobiony przez Bartka cast 5S63MLXF zbrojony spiralnie w mikro tytany Fuji. Edited December 20, 2016 by rothen Share this post Link to post Share on other sites
Bryzers 49 Report post Posted December 20, 2016 Gratuluję Bartku, znam tę szkołę zbrojenia - wysublimowanych detali miedzy innymi z pracowni Anos. Gdańska szkoła. To moje klimaty. Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted December 20, 2016 Witamy i czekamy na więcej . :) Share this post Link to post Share on other sites
Darek64 757 Report post Posted December 20, 2016 Gustownie i ze smakiem,czyste zestawienia.Bardzo mi sie podoba. Share this post Link to post Share on other sites
no name 1,081 Report post Posted December 20, 2016 kolega same castingi buduje ? ;) bo tak na fotkach ani jednego spinningu nie widać ;) Share this post Link to post Share on other sites
BB Custom Rods 233 Report post Posted December 20, 2016 (edited) Dziękuję wszystkim za miłe słowa i przyjęcie. Spinningi owszem i są. Wrzucę kilka projektów jak tylko wyłudzę zdjęcia od klientów. Zawsze szybko, szybko i zdjęć potem brakuje :) Edited December 20, 2016 by BB Custom Rods Share this post Link to post Share on other sites
Wojtasz 281 Report post Posted December 20, 2016 kolega same castingi buduje ? ;) bo tak na fotkach ani jednego spinningu nie widać ;) Kolego myśle ze jak sie uprzesz to Bartek karpiówke Ci zbuduje :) . Widziałem dużo kijów z różnych pracowni, ale to co Bartek wyprawia, kunszt, estetyka i bardzo indywidualne podejście to jest mistrzostwo Share this post Link to post Share on other sites
no name 1,081 Report post Posted December 20, 2016 Kolego myśle ze jak sie uprzesz to Bartek karpiówke Ci zbuduje :) . Widziałem dużo kijów z różnych pracowni, ale to co Bartek wyprawia, kunszt, estetyka i bardzo indywidualne podejście to jest mistrzostwo Share this post Link to post Share on other sites
Novis 1,871 Report post Posted December 20, 2016 Cześć Bartuś, ja tam swoje powiedziałem niedawno. Być może staniesz się inspiracją dla innych rb. :D Share this post Link to post Share on other sites
woblerek48 381 Report post Posted December 20, 2016 Witaj kolego wśród Rodbuilding (budowa wędek). Piękne wykonanie kijów mistrzostwo. Share this post Link to post Share on other sites
Hubertus 2,445 Report post Posted December 20, 2016 Powitać kolegę Buriego Kijki zajebiaszcze, widziałem na żywo. Share this post Link to post Share on other sites
Marcin Rafalski 3,104 Report post Posted December 21, 2016 (edited) Ha ! No wreszcie ! Wszyscy wiedzieli ! Jakieś tam dawne zaszłości poszły w niepamięć i jest tutaj też. Mam, niestety tylko chyba tylko jedną wędkę od Bartka. Widziałem natomiast bardzo dużo. Jeśli zależy nam na eleganckim, dyskretnym i co może najważniejsze o b. wysokich walorach użytkowych, kiju należy "uderzyć" do BB. Zwykły Dragon przezbrojony przez onego zbrojmistrza robi wrażenie estetyczne i użytkowe jakby był "Mercedesem". Lakier na omotkach - chyba nigdzie nie widziałem lepiej położonego. No dobra dość tych kadzideł - generalnie bardzo POLECAM Edited December 21, 2016 by Marcin Rafalski Share this post Link to post Share on other sites
mrWhite7 1,579 Report post Posted December 21, 2016 W dobie Facebooka trudno nie zauważyć ,bo kijki przepiękne i miło pooglądać :) Witamy na Forum no i czekamy na jeszcze. Share this post Link to post Share on other sites
Przemfish 44 Report post Posted December 21, 2016 Piękne kije, jestem pod dużym wrażeniem. Nie miałem dotąd okazji poznać tych prac, ale już rozmyślam nad rozmową z twórcą Share this post Link to post Share on other sites