Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
HighRider

Szwecja 2017

Recommended Posts

Łee to ja od trzeciego dnia wykluczałem już trzcinki w czym mieliśmy pierwszy dzień nie wędkarski, bo wiało. Sporo pływałem, ale jeszcze za mało, bo jakbym pływał więcej od pierwszego dnia to miejscówki bym zinterpretował wcześniej. Są fajne miejsca na hede, ale trzeba za główną mapę odpłynąć ;)

Tak jak piszesz za kamieniami, duża obciążona guma i prawie wszędzie była ryba tam gdzie wyznaczaliśmy na mapie. Ryba migrowała przez wiatr(i pewnie nie tylko). Ogólnie bardzo fajne łowienie, jakbym to nazwał na wpół szkierowo-jeziorowe. Spodobało mi się tak już abstrachując od wyników tylko dla samej metodologii :)

Dużo nie łowiliśmy przez pogodę(strasznie wiało), ale to co byliśmy na wodzie wystarczyło :)

Mam nadzieję, że nie dostanę bana za pozę i wyraz twarzy :D

Ciężka była, tym bardziej po integracji dźwiganie źle szło, a wiatry integracji sprzyjały :D

Edited by Tomek88

Pod linią WN zawsze dobrze bierze :)

Szczególnie pod tą linią WN. Jest tam sporo atrakcyjnych i bardzo różnorodnych miejscówek ;)

Natomiast ogólnie na Hedesundzie, utrapieniem są kamienie na dnie. Ostre  jak brzytwy...łowienie "po Polsku" sandaczy z podbicia okupiliśmy toną ołowiu pozostawioną w wodzie. :(  ;) Jakimś rozwiązaniem były woblery prowadzone w pół wody 

Edited by BOB1

Witam. To i ja pochwale sie swoim "rodzynkiem" . Ogolnie wyjazd do Szwecji na sandacze średnio sie udał wedkarsko... zmienna pogoda wiatr deszcz nie sprzyjały połowom.  Oczywiście wyjazd z dobrą ekipą więc integracja na wysokim poziomie :D ... Na osobe padło po kilka, kilkanaście ryb w przedziale 40-60 cm i jak juz wspomnniałem wczesniej jeden rodzynek...[attachment=450615:22550608_295784267588579_1962110353_o.jpg][attachment=450616:22547052_295784254255247_228957292_o.jpg][attachment=450617:22556052_295784157588590_1787418122_o.jpg][attachment=450618:22553758_295784174255255_249874463_o.jpg]

Edited by Krystianin

:good:  Dawaj fotki :)

Chyba nie bardzo jest co, bo z tego co Tomek dawał znać - fotograf się nie spisał  :(

Temperatura na poziomie +1 stopień celsjusza.

Niestety moje "nie wyszły" mam kolegów szczupaki złowione dziś tylko na innym jeziorze 112 i 120 ale to przesłane SMS i bez prawa własności na rozpowszechnianie . A teraz mamy -2°C. Rano pewnie będzie jeszcze mniej. Niestety pogoda nas nie rozpieszcza. Do dziś wicher jak diabli , ale z zachodu dziś mocno przez godzinę dawało z północy i deszcz , a potem słońce i coraz zimnej. Ciśnienie góra dół każdego dnia.
Tomek

Dostałem raporty z początku października. Tym razem ze Storsjon (tego na południu Szwecji). Wysłaliśmy tam 2 ekipy i obie ładnie połowiły. Sandacze wciąż marnie, ale szczupaki w porządku. Sporo ryb i ładne. Do tego pojedyncze okonie, ale duże. Największe ryby 108, 106, 104 i 100 cm. Czekam na więcej fotek.

Siema wszystkim potrzebuję pomocy planuję wyjazd na rybki do Szwecji w składzie ja mój tata, teść i szwagier z tej ekipy tylko ja łowię regularnie więc szukamy jeziora na którym nawet amator ma szansę coś złowić. Fajnie by było aby było to jezioro z oferty eventur. Czekam na wasze propozycję i z góry dziękuję za pomoc

Siema wszystkim potrzebuję pomocy planuję wyjazd na rybki do Szwecji w składzie ja mój tata, teść i szwagier z tej ekipy tylko ja łowię regularnie więc szukamy jeziora na którym nawet amator ma szansę coś złowić. Fajnie by było aby było to jezioro z oferty eventur. Czekam na wasze propozycję i z góry dziękuję za pomoc

Jak pojedziesz co najmniej 600-700 km od Karlskrony w górę, to szanse na pewno się zwiększą. 

Edited by rower26

Ładny przyłów :-). Nasza ostatnia październikowa grupa na Juttern. Wziął przy okazji sandaczowania. 118 cm. 

Ładny przyłów :-). Nasza ostatnia październikowa grupa na Juttern. Wziął przy okazji sandaczowania. 118 cm. 

Rogu a jak sandacze na Juttern, połowiła ta grupa?

podłączam się do pytania jak tam z wynikami i na jakich głębokościach jeśli wiadomo coś więcej.

Pewnie jak to na Juttern w październiku, solidne stały między 10-15m w toni na głębokiej wodzie a cokolwiek dało się wydłubać na Torebo...

podłączam się do pytania jak tam z wynikami i na jakich głębokościach jeśli wiadomo coś więcej.

Tak czy inaczej, 12 godzin w samochodzie, rozladowany do zera akumulator i zmarzlismy. Nigdy wiecej z Eventure.

Dziś 3 szczupaki z pomostu i powrót do Gdańska. Kolega po tej "upojnej nocy" jest chory, na antybiotykach i sterydach...

Przepraszam za, być może niestosowne pytanie: dlaczego zmarzliście i rozładował się Wam akumulator?
Pewnie jest coś, czego nie wiem - jakaś usterka itp. Osobiście uruchomiłbym silnik i spał w ciepełku całą noc.
Jeśli auto nie stoi w garażu, a na świeżym powietrzu, to przecież zatrucie Wam nie groziło.
Średnio litr na godzinę, to te 12 litrów bym poświęcił.
A pewnie tyle by nie poszło, bo kto daje radę spać w aucie tyle godzin.
Nie zmienia faktu, że słabo to wszystko wyszło.

Wysłane z IPhone za pomocą Tapatalk Edited by Dano.

Mój nowozelandzki przyjaciel jest przewrażliwiony jeśli chodzi o bezpieczeństwo i nakazał mi wyłączyć silnik.... Obawiał się zatrucia tlenkiem węgla - podobno w NZ był taki przypadek, w aucie stojącym na dworze.

Obaj byliśmy zdenerwowani tą idiotyczną sytuacją, ja czułem się odpowiedzialny za to co się stało, bo to przecież ja to wszystko organizowałem... Andrzej wysiadał z samochodu kiedy tylko próbowałem uruchomić silnik. Nie mogłem przecież pozwolić aby spał na dworze... Aż mnie wstrząsa jak sobie to przypominam. A tłumaczenie mu, że to co się stało w NZ było prawdopodobnie spowodowane nieszczelnością układu wydechowego było ponad moje siły. Najgorszemu wrogowi, nie życzę takiej sytuacji... Edited by Gadda

Jak kumpel panikarz to włączony silnik-
ogrzewanie i lekko uchylona szyba. Jeśli nie to Senoren jest blisko Karlskrony( dosłownie parę km). Hotel-rachunek i po powrocie obciążenie Eventuru.

Po przyjeździe (w oczekiwaniu na Gunnara - bo w głowie mi się nie mieściło, że nie zareaguje na pozostawioną wiadomość głosową) wypiliśmy po szklaneczce... A wiadomo jak Szwedzi reagują na procenty za kierownicą - noc w areszcie mi się nie uśmiechała...

Edited by Gadda

Po przyjeździe (w oczekiwaniu na Gunnara - bo w głowie mi się nie mieściło, że nie zareaguje na pozostawioną wiadomość głosową) wypiliśmy po szklaneczce... A wiadomo jak Szwedzi reagują na procenty za kierownicą - noc w areszcie mi się nie uśmiechała...

Splot wielu złych okoliczności... Ech.

Powodzenia następnym razem.

Jak to mówią jak ma bądź dobrze zorganizowane , zorganizuj wyjazd sam .

Marudzisz.

Byłem na trzech wyjazdach z biurem. Bez zastrzeżeń co do organizacji.

Byłem z nimi kilkanaście razy. Bywały obsuwy z ich strony (nawet w tym roku)...zrehabilitowali się. Byłem i z kilkoma innymi firmami i też nie było czasami idealnie ... błądzenie jest sprawą ludzką. Byłem również, organizując wszystko we własnym zakresie... od cholery roboty bez gwarancji ideału a cena ostateczna często bardzo bliska. 

Niech każdy działa jak lubi, ile ma czasu i zaparcia ... ostatecznie i tak liczy się tylko wynik wędkarski :)

Edited by BOB1

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...