kaczor 523 Report post Posted September 30, 2017 Chłopaki połamania.Oby Was brały tłuste mamy Share this post Link to post Share on other sites
kamol84 112 Report post Posted September 30, 2017 Dano, To chociaż Ty wrzucaj jakieś newsy co drugi dzień Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaDokładnie! Dawajcie relacje i oby rodzime zakupy byly rozszarpane i podziurawine od wodnych drapieżników;) Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 30, 2017 Jeszcze lowimy. Zaczęliśmy po 14. Na razie mam 7 szt, ale największy ledwie 75. Koledzy (na razie jest dwóch, reszta jutro) póki co 4 ryby, ale sporo okoni. Mordy sie smieja Share this post Link to post Share on other sites
cabage 781 Report post Posted September 30, 2017 Jeszcze lowimy. Zaczęliśmy po 14. Na razie mam 7 szt, ale największy ledwie 75. Koledzy (na razie jest dwóch, reszta jutro) póki co 4 ryby, ale sporo okoni. Mordy sie smieja, bo na rybach ;-) Tapatalknięte z komórki To prawie tyle co ja z @Jezi0rko dzisiaj :) Tylko na ziemi Ojczystej :) Ps. Pozdrów Żonę :ph34r: :ph34r: :ph34r: Połamania :) Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 30, 2017 Cfaniaczku :-) Moja jest z teściową. Krótkich nie liczyliśmy. Ważne, ze sie dzieje. Do jutra... Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
cabage 781 Report post Posted September 30, 2017 Cfaniaczku :-) Moja jest z teściową. Krótkich nie liczyliśmy. Ważne, ze sie dzieje. Do jutra... Tapatalknięte z komórki Łamcie kije, Opolskie czeka na Vol.2 Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted October 1, 2017 Chłopaki, jak tam dziś? Share this post Link to post Share on other sites
cabage 781 Report post Posted October 1, 2017 Chłopaki, jak tam dziś? Pewnie "biero" :) Jak ich ani widu ani słychu :) Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 1, 2017 Jeszcze lowimy :-) Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 2, 2017 (edited) No i wieczorem dołączyła reszta ekipy, więc już pełna obsada. Wczoraj szliśmy na grubo i ryb padło mniej, ale za to sporo w rozmiarze od 75 do 92 cm. Najczęściej takie 78-81. Poświeciliśmy tez pare godzin na okonie, ale póki co największy 32 cm, czyli bez szału. Za to ilość spora ;-) Wiało i część jeziora była niedostępna do wędkowania za bardzo. Duże ryby są tez na głębokiej wodzie, ale jak na razie trolling mało efektywny. Pada. Zbieramy się. Tapatalknięte z komórki Edited October 2, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 2, 2017 (edited) Deszcz nas wygonił z wody, bo ze zwykłego niezbyt mocnego kapania zamienił się ulewę. Największa ryba z dziś 89 cm. Skok ciśnienia, pogoda i mało snu po wczorajszej integracji wygrały ;-) Ryba spokojnie do ogarnięcia na płytkim - największe jak do tej pory sztuki łowimy na łąkach 2-2,7 metra. Im większa przynęta tym rzadziej coś siada, ale za to konkretniej - Ameryki nie odkrywam:-). Co złe - poza kacem, wbiłem sobie do łuku kolankowego Ownera 3/0 w prawy kciuk. Od razu wyrwałem kotwicę, bo jakbym poczekał to bym na pogotowiu wylądował. Szybka dezynfekcja za pomocą whisky z zewnątrz i również od żołądka i jakoś poszło. Tyle, ze lipnie się rzuca z multika, bo centralnie rana jest w miejscu, w którym naciskam spust szpuli. Jutro pogoda ma być łaskawsza, także od rana walczymy ;-) Nastroje nadal zajebiste, pomimo wilgoci - ryba jest, żre solidnie, jest w mega kondycji. Czego chcieć więcej ;-) Pozdrawiam i do następnego jutro z wieczora (jak nie polegnę, bo mocna ekipa:-)) Sporo jest takiego szczupaka, ale z racji dobrej kondycji - walki są ostre :-) Tapatalknięte z komórki Edited October 2, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
cabage 781 Report post Posted October 2, 2017 Dano pozdrawiaj kogo trzeba :) i czekamy na fote 100+ :) Share this post Link to post Share on other sites
kostom63 666 Report post Posted October 2, 2017 Ale ta miarka to raczej w jakimś pomniejszeniu jest wydrukowana Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 2, 2017 Pozdrowiłem chłopaków ;-) Tez czekam na 100+ bo w nagrodę za najdłuższą rybę mamy to: Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 2, 2017 (edited) Ale ta miarka to raczej w jakimś pomniejszeniu jest wydrukowana [emoji12] . Deszcz nie deszcz do roboty i Połamania życzę TomekNie dziękujemy ;-) Miarka kupiona na jerku - przydaje się super[emoji106] Edit Patrzę i widzę, że lokowanie produktu się załapało na zdjęciu z rybą ;-) Tapatalknięte z komórki Edited October 2, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
Pumba 1,610 Report post Posted October 2, 2017 Co złe - poza kacem, wbiłem sobie do łuku kolankowego Ownera 3/0 w prawy kciuk. Jeśli ktoś z was ma ze sobą Tribiotic to posmaruj i po jutrze nie będziesz pamiętał, że wbiłeś sobie kotwę. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted October 2, 2017 (edited) Co złe - poza kacem, wbiłem sobie do łuku kolankowego Ownera 3/0 w prawy kciuk. Od razu wyrwałem kotwicę, bo jakbym poczekał to bym na pogotowiu wylądował. Szybka dezynfekcja za pomocą whisky z zewnątrz i również od żołądka i jakoś poszło. Tyle, ze lipnie się rzuca z multika, bo centralnie rana jest w miejscu, w którym naciskam spust szpuli. Jutro pogoda ma być łaskawsza, także od rana walczymy ;-) Nastroje nadal zajebiste, pomimo wilgoci - ryba jest, żre solidnie, jest w mega kondycji. Czego chcieć więcej ;-) Pozdrawiam i do następnego jutro z wieczora (jak nie polegnę, bo mocna ekipa:-)) Sporo jest takiego szczupaka, ale z racji dobrej kondycji - walki są ostre :-) Tapatalknięte z komórki Jeśli ktoś z was ma ze sobą Tribiotic to posmaruj i po jutrze nie będziesz pamiętał, że wbiłeś sobie kotwę. Potwierdzam z Tribioticiem. Szczupak trzymany podczas wyhaczania lewą ręką odbił sie ogonem od wody i zdewastował prawego kciuka. Pierwszy raz coś takiego widziałem, nawet na filmach. Jak kolega ogarnie film to wrzucę. Bez Tribiotica zakażenie na 90%. Na kciuk poszedł zwykły opatrunek a na to srebrny powertape i przez tydzień dało się rzucać klockami bez problemu. Edited October 2, 2017 by godski Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 2, 2017 Maxibiotic idzie - bo to mam. Dzięki za rady - na przyszłość sie przyda, choć wolałbym już nie.... Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
MarCinFin 1,422 Report post Posted October 2, 2017 Aktualne zmiany pogodowe (silniejsze wiatry, deszcze) mogą pozytywnie wpłynąć na aktywność ryb. W Finlandii znajomi łowią od soboty (były problemu ze zlokalizowaniem ryby) ale już w niedzielę wyjechały u nich pierwsze metrówki, z dnia na dzień brań jest więcej i biorą ładne ryby. Ja zaczynam 5 dniowy maraton w środę. Wszystko już przygotowane :P :P :P :P Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted October 2, 2017 Aktualne zmiany pogodowe (silniejsze wiatry, deszcze) mogą pozytywnie wpłynąć na aktywność ryb. W Finlandii znajomi łowią od soboty (były problemu ze zlokalizowaniem ryby) Nie siedzą cholery tak standardowo, tylko grupują się na jakichś odcinkach. Powodzenia [emoji12][emoji106] Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
radanet 80 Report post Posted October 3, 2017 Wczoraj pierwszy raz wzieliśmy sie za szczupaki. Faktycznie jest ich sporo i są zgrupowane. Mielismy jedną zatokę w któtej na max metrowej wodzie złowiliśmy z 20 szczupakow tzw ćwiczebnych. W sumie pośwìeciliśmy z dwie godziny na śluzowce największy ok 80 cm. Wczorak koledzy polowili ładnych okoni i kilka wymiarowych sandaczy Share this post Link to post Share on other sites
MarCinFin 1,422 Report post Posted October 3, 2017 Wczoraj pierwszy raz wzieliśmy sie za szczupaki. Faktycznie jest ich sporo i są zgrupowane. Mielismy jedną zatokę w któtej na max metrowej wodzie złowiliśmy z 20 szczupakow tzw ćwiczebnych. W sumie pośwìeciliśmy z dwie godziny na śluzowce największy ok 80 cm. Wczorak koledzy polowili ładnych okoni i kilka wymiarowych sandaczy A jakich przynęt używacie? w takich zatokach jak są mniejsze to będą i większe ryby, trzeba selektywnie iść w duże gumy, te mniejsze i tak się na nich uwieszą. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted October 3, 2017 Ja mam przeciwne wnioski. Jak są małe ryby to szansa na duże jest nikła i odwrotnie, przy dużych maluchy boją się przebywać z uwagi na możliwość zjedzenia. Share this post Link to post Share on other sites
MarCinFin 1,422 Report post Posted October 3, 2017 Teoretycznie @godski masz rację i znam takie miejsca z populacją małego szczupaka, u mnie zazwyczaj na czystej wodzie, gdzie większego powyżej 80 cm nie zobaczysz. W zatokach z "brudną" płytką wodą gdzie trafia się 80-tak jest szansa na dużą mamę. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted October 3, 2017 Tutaj zgoda. Jak łowisz ryby 80+ to szansa na mamę rośnie. Share this post Link to post Share on other sites