HighRider 612 Report post Posted September 17, 2017 (edited) Problem zrekompensowany.Gunnar ujął sie honorem i zamiast 4metrowej Stelli z silnikiem 15HP i GPSdostaliśmy 5metrowego Crescenta ze sterówką, windą i elektrycznym rozrusznikiem. Silnik 25 HP też robi wrażenie. Do tego GPS z mapami i echem.I to na cały pobyt... Edited September 17, 2017 by Gadda Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 17, 2017 To już nie trać czasu na pisaninę! Graty do łodzi i w drogę po metrówy!!! :) :D Share this post Link to post Share on other sites
fonix 737 Report post Posted September 17, 2017 Nie ma tego złego, co by na metrówki nie wyszło :) Share this post Link to post Share on other sites
xenon 120 Report post Posted September 17, 2017 Nie zmienia to faktu ze organizator chyba się nie popisał, na to wychodzi.Spanie w aucie i brak jakiegokolwiek kontaktu porażka jak dla mnie.Coś nawaliło lub się pomyliło. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 17, 2017 Chlopaki z Eventuru na Alasce, wiec pewnie dlatego ciezko sie dodzwonic. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiu 858 Report post Posted September 17, 2017 (edited) Rozumiem że jeśli załatwiam coś przez biuro podróży to od momentu wyjazdu do momentu powrotu jest ktoś z kim można się skontaktować o każdej porze dnia i nocy rekompensata , rekompensatą ale zdrowia utraconego podczas godzin nerwowki i wyczekiwania nic nam nie zwróci także wielki minus dla organizatora za takie zachowanie. Przykre Edited September 17, 2017 by Krzysiu Share this post Link to post Share on other sites
tompal78 13 Report post Posted September 17, 2017 Chlopaki z Eventuru na Alasce, wiec pewnie dlatego ciezko sie dodzwonic. ehhh Jak to napisał Maciej.R Dziś dobrze połowili WSZYSCY(ALASKA) i wszyscy nasi Klienci są szczęśliwi ..... na 100% nie Ci z Senoren:-)v Share this post Link to post Share on other sites
Alaryk 426 Report post Posted September 17, 2017 Już zakwaterowani,Gunnar nie wiedział, ze płyniemy dziennym rejsem (nikt z Eventuru go nie poinformował). Nawet na dziś lodzi nie mamy - bo myślał że zrezygnowalismy i komus na niedzielę najal. Tak czy inaczej, 12 godzin w samochodzie, rozladowany do zera akumulator i zmarzlismy. Nigdy wiecej z Eventure. Tak bardzo zimno? Share this post Link to post Share on other sites
wojciiech 420 Report post Posted September 17, 2017 Panowie, jak wyglądają ceny za domek i najem łodzi u Gunnara na Senoren? Jego strona niestety nie ma wersji ang. a po szwedzku ciężko mi to rozgryźć. Share this post Link to post Share on other sites
wuran 1,418 Report post Posted September 17, 2017 Panowie, jak wyglądają ceny za domek i najem łodzi u Gunnara na Senoren? Jego strona niestety nie ma wersji ang. a po szwedzku ciężko mi to rozgryźć. użyj przeglądarki Chrome i automatycznego tłumacza, przerzuca całe strony Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 17, 2017 [quote name="Alaryk" post="2221539" timestamp="1505655402"]Tak bardzo zimno?[/quote/ W nocy bylo 8 stopni... Share this post Link to post Share on other sites
xenon 120 Report post Posted September 17, 2017 Jak wyniki z dzisiejszego dnia w Senoren? Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 18, 2017 Po tych przygodach wyplynelismy dopiero o 16. Pełna lampa, 0 wiatru.2 anemiczne brania, kilka odprowadzen. Dziś chmury i lekki wiaterek. Zaraz wyplywamy... Share this post Link to post Share on other sites
grin88 68 Report post Posted September 18, 2017 Po tych przygodach wyplynelismy dopiero o 16. Pełna lampa, 0 wiatru.2 anemiczne brania, kilka odprowadzen. Dziś chmury i lekki wiaterek. Zaraz wyplywamy... Podobna pogoda była 2 tygodnie temu. Wiatr miał tą samą siłę lecz wiał w odwrotnym kierunku. Polecam poranne łowienie 6:00-13:00 przerwa i 17:00-19:30. Proponuje szukać ryb przy otwartym morzu przy tak słabym wietrze. Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted September 18, 2017 Dokładnie, jak najbliżej morza ;) Czekamy na raporty o metrówkach Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 18, 2017 U nas przy takiej pogodzie brały dokładnie jak koledzy wyżej radzą - 6-11 i potem 14-19;30. Blisko morza na otwartej przestrzeni brały większe ryby. Share this post Link to post Share on other sites
croock 289 Report post Posted September 18, 2017 pamiętam, że podczas mojego pobytu na senoren podczas flauty była (niespodzianka) klapa. później żałowałem, że nie plywaliśmy złapać wiatru dalej na południe od wyspy, bliżej otwartego morza. Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 18, 2017 Dzisiaj do 13.30 12 szt.największy 83 cm. Walczymy dalej ! Share this post Link to post Share on other sites
croock 289 Report post Posted September 18, 2017 no to się ruszyło! dawajcie znać na bieżąco ☺ Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 18, 2017 Dzisiaj do 13.30 12 szt.największy 83 cm. Walczymy dalej ! Darku, nie odczuwasz braku szczura? Może to byłby lek...? ;) :P (Ty wiesz o czym piszę :D :D :D Biję się z myślami czy zabrać na Annę? B) ? ) Niech się Wam wędki gną a nie łamią :) Share this post Link to post Share on other sites
seiken 4,676 Report post Posted September 18, 2017 Dzisiaj odebrałem Cannibale 15 więc zakończyłem pakowanie przynęt na Św Annę :) Nakazywałem sobie ograniczenie ilości przynęt ... nie wyszło jak zwykle :( Teraz pora na pozostały sprzęt ... chłopaki zeklną mnie jak zwykle :( :P :D Na co Ci tyle jak one tylko na gnomy i algi biorą :P pozdrów staruchę :lol: :lol: :lol: Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 18, 2017 (edited) Braku szczura nie odczuwam, bo biorą przede wszystkim na Grzybki. Po poludniu dolowione 6 szt.Żaden godny uwagi. Edited September 18, 2017 by Gadda Share this post Link to post Share on other sites
Novis 1,871 Report post Posted September 18, 2017 (edited) Czyli co, Darek? Wahadla z Polski lepsze, niźli ichniejsze przynęty? Ano, esoxy doceniają kunszt polskiego żelaza. Edited September 18, 2017 by Novis Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 18, 2017 Grzybki były robione przez Krzysia w/g moich projektów. Coś pomiędzy WYDRĄ. a KALEWĄ ale 14 cm. dlugosci z blachy 0,8 mm. Waga około 20 gr. Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted September 18, 2017 Pogoda w miarę ;-) https://www.yr.no/place/sweden/blekinge/senoren/long.html a jak na miejscu? Pływacie bliżej morza? Wg prognoz macie 2-3 dni kiedy można pływać blisko morza bo później już EDIT: chociaż nie, wiatr północno-wschodni więc nie będzie mega fali ;) Share this post Link to post Share on other sites