Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 Oby tylko w wynik poszło [emoji16] O to to to ;-) Kurde, a na przynęty już kolejna walizka. Muszę się pouczyć od kolegów, co to samolotem latają - mają dobrą organizację ;-) Może pora zmienić transport l[emoji7] Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 9, 2017 U mnie 20 dni do wypłynięcia więc trzeba się ogarniać. Dzisiaj dopadło mnie zbrojenie dużego, miękkiego kalibru ;) Share this post Link to post Share on other sites
Brylu 60 Report post Posted September 9, 2017 Widzę że podwójnie niektóre gumy dozbrajasz Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 U mnie 20 dni do wypłynięcia więc trzeba się ogarniać. Dzisiaj dopadło mnie zbrojenie dużego, miękkiego kalibru ;) Tfu, tfu, tfu :) Ale skarby :) Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 9, 2017 Widzę że podwójnie niektóre gumy dozbrajasz Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Przy 20+ myślę, że koniecznie Tfu, tfu, tfu :) Ale skarby :) Bez komentarzy ...aby nie zapeszyć tfu, tfu. Na tym wyjeździe, postanowiłem jechać na grubo. Aby tylko kondycji wystarczyło ;) Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 (edited) Przy 20+ myślę, że koniecznie Bez komentarzy ...aby nie zapeszyć tfu, tfu. Na tym wyjeździe, postanowiłem jechać na grubo. Aby tylko kondycji wystarczyło ;) Kondycja najważniejsza. No i wątroba. Ja w maju miałem zwątpienie, bo trzy dni raczej tak sobie, a koledzy łowili. Ale w trzeci dzień odkryłem sposób i kotletami pojechałem - worek nie to, że się rozwiązał, on pękł :) na trzy ryby kolegów, mi siadało ponad dwadzieścia. Dzień Konia :) Na ten wyjazd nie zabieram nic, co ma mniej niż 15 cm na szczupaki i kilka 12,5 cm na okonie, gdyby się okazało że jednak szczupaki ich nie zjadły :) Edited September 9, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 9, 2017 Kondycja najważniejsza. No i wątroba. Ja w maju miałem zwątpienie, bo trzy dni raczej tak sobie, a koledzy łowili. Ale w trzeci dzień odkryłem sposób i kotletami pojechałem - worek nie to, że się rozwiązał, on pękł :)na trzy ryby kolegów, mi siadało ponad dwadzieścia. Dzień Konia :)Na ten wyjazd nie zabieram nic, co ma mniej niż 15 cm na szczupaki i kilka 12,5 cm na okonie, gdyby się okazało że jednak szczupaki ich nie zjadły :)A gdzie jedziesz, Dano? Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 A tajemnica ;-) Małe, kameralne jezioro - zaledwie niecałe 500 ha. Nie rozpowiadam, bo nie ma Polaków, zamrażarek i kormoranów w gumofilcach. Poza nami - nie spodziewam się nikogo na wodzie. A woda zbyt mała by wpuścić tłumy. Także wybacz, że nadal pozostanie mało znane. Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 9, 2017 Napijemy się na promie ...i pogadamy o tym ;) :P :D Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 Napijemy się na promie ...i pogadamy o tym ;) :P :D Na szczęście prowadzę auto i mam limit max 3 piwa ;-) To mnie nie zmusi do gadania ;-) Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 9, 2017 ...się zobaczy :) Share this post Link to post Share on other sites
Falkon750 43 Report post Posted September 9, 2017 (edited) Witam wszystkich właśnie zakończyłem dwutygodniowy pobyt na szkierach a konkretnie wyspa djurso.W porównaniu z zeszłym rokiem to trochę lipa mało okonia trzeba było to szukać.Na pewnych miejscowkach prawie go nie było trafiło się parę garbuskow 50cm i parę takich do 45cm ale w porównaniu z tamtym rokiem rewelacji nie było.Szczupak też rewelacyjnie nie brał ale dziennie można było parę sztuk połowic od 50cm do masz 80. Edited September 9, 2017 by Falkon750 Share this post Link to post Share on other sites
Falkon750 43 Report post Posted September 9, 2017 Później pododaje fotki bo w tej chwili z telefonu w czasie podróży powrotnej ciężko dodać bo pokazuje że plik za duży.Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 10, 2017 (edited) Parę okoni 50+ to słaby wynik? Zazdroszczę Edited September 10, 2017 by wobler129 Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 10, 2017 Djurso to Sankt Anna? Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted September 10, 2017 U mnie 20 dni do wypłynięcia więc trzeba się ogarniać. Dzisiaj dopadło mnie zbrojenie dużego, miękkiego kalibru ;) Bob, ten pigshad niebieski po lewej ma jakąś dedykowaną dozbrojkę czy sam robiłeś? Jaką długość ma ten świniak? Jeśli to gotowy systemik to będę wdzięczny za linka. Share this post Link to post Share on other sites
wuran 1,418 Report post Posted September 10, 2017 takie systemiki ma np Dragon, BFT i SG Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 10, 2017 Bob, ten pigshad niebieski po lewej ma jakąś dedykowaną dozbrojkę czy sam robiłeś? Jaką długość ma ten świniak? Jeśli to gotowy systemik to będę wdzięczny za linka. To "świnie" 23 cm. Zbroiłem systemikem z linku w długości 13cm. http://allegro.pl/dozbrojka-dragon-do-zbrojenia-duzych-gum-15cm-3-0-i6795641970.html Inna jest zbrojona w główkę SG https://wedkarski365.pl/haczyki-kotwice-glowki-przypony/122-wkrecana-glowka-20g-sg-cork-screw-head-2-sztuki.html i dozbrajki mojej roboty na hakach morskich VMC 2/0 Share this post Link to post Share on other sites
wuran 1,418 Report post Posted September 10, 2017 (edited) ja zbroje w takie http://savage-gear.com/pl/product/carbon49-corkscrew-stinger/ lub takie http://savage-gear.com/pl/product/carbon49-double-stinger/ Edited September 10, 2017 by wuran Share this post Link to post Share on other sites
Waldi 306 Report post Posted September 10, 2017 To "świnie" 23 cm. Zbroiłem systemikem z linku w długości 13cm. http://allegro.pl/dozbrojka-dragon-do-zbrojenia-duzych-gum-15cm-3-0-i6795641970.html Inna jest zbrojona w główkę SGhttps://wedkarski365.pl/haczyki-kotwice-glowki-przypony/122-wkrecana-glowka-20g-sg-cork-screw-head-2-sztuki.html i dozbrajki mojej roboty na hakach morskich VMC 2/0Gdyby tak Dragon dokładał krętlik. W podrabianiu też warto się postarać [emoji6] Share this post Link to post Share on other sites
shavt 1,873 Report post Posted September 10, 2017 Zapytam, jest ktoś obecnie na jakimś trip'ie wędkarskim w szeroko pojętych okolicach Geteborga? Coś to priv żeby nie zaśmiecać. Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 12, 2017 To co ? Nikt poza nami nie płynie w tą sobotę z Gdyni do Karlskrony? Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof 134 Report post Posted September 12, 2017 My plyniemy ale z Rostoku do Treleborga Share this post Link to post Share on other sites
Falkon750 43 Report post Posted September 12, 2017 [attachment=442560:ryba 1.jpg][attachment=442561:zdiecie2.jpg][attachment=442562:zdiecie 3.jpg][attachment=442563:zdiecie4.jpg][attachment=442564:zdiecie 6.jpg] Kilka wybranych fotek garbusków i parę szczupaczków.Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
slawek_2348 2,635 Report post Posted September 12, 2017 @Falcon - znajdź na wstawionych zdjęciach przynajmniej trzy powody dla których zaraz zaczną Cię je.....ć :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites