DanekM 616 Report post Posted September 6, 2017 Właśnie wykopane z zeszłorocznych papierów :blink: ciekawa lektura i nawet w języku polskim.... można.... :clappinghands: Kiedyś natknąłem się także na to w wersji elektronicznej. Może komuś się przyda: http://docplayer.se/3778182-Fiska-i-sydost-angeln-in-sudost-fishing-in-south-east-wedkarstwo-w-poludniowo-wschodniej-szwecji.html Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 7, 2017 Kiedyś natknąłem się także na to w wersji elektronicznej. Może komuś się przyda: http://docplayer.se/3778182-Fiska-i-sydost-angeln-in-sudost-fishing-in-south-east-wedkarstwo-w-poludniowo-wschodniej-szwecji.html Ooooo, super, nie trzeba będzie skanować :D Share this post Link to post Share on other sites
Robert Dorado 739 Report post Posted September 7, 2017 Eeee tam, jak ostatnio wjezdzalem to sprawdzali nam papiery, jak zaczolem szukac dowodu czy tam paszportu po torbie, to gosc kiwnal reka zeby jechac i sobie glowy nie zawracac hehehe tragedii nie ma, ale nie jest już to co kiedyś Share this post Link to post Share on other sites
chlodnica 2,824 Report post Posted September 7, 2017 (edited) Przy wjeździe na prom sprawdzali noże i fajki...A przy wyjeździe z promu w Sassnitz nie miałem przy sobie paszportu...Kumpel go miał ale był ok.10-15 aut przede mną...Podczas kontroli powiedziałem to celnikowi ,to się zaśmiał i kazał jechać dalej... ;) Edited September 7, 2017 by chlodnica Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 7, 2017 Przy wjeździe na prom sprawdzali noże i fajki...A przy wyjeździe z promu w Sassnitz nie miałem przy sobie paszportu...Kumpel go miał ale był ok.10-15 aut przede mną...Podczas kontroli powiedziałem to celnikowi ,to się zaśmiał i kazał jechać dalej... ;) Noże sprawdzali ??? :blink: Share this post Link to post Share on other sites
karkoszek 1,786 Report post Posted September 7, 2017 paszporty? dowód wystarczy Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 7, 2017 Noże sprawdzali ??? :blink:Pewnie chcieli wiedzieć czy ostre... Share this post Link to post Share on other sites
chlodnica 2,824 Report post Posted September 7, 2017 (edited) Tak,sprawdzali noże...Jechaliśmy na 3 samochody...Każdemu kazali wyciągnąć i pokazać.Też byliśmy zdziwieni... :huh: Dowód czy paszport to bez różnicy...Ja zawsze na wyjazdy zabieram paszport...A celnik pytał o dokument tożsamości,nie o paszport... Edited September 7, 2017 by chlodnica Share this post Link to post Share on other sites
radanet 80 Report post Posted September 7, 2017 Przeciez Szwecja dowód jest wystarczajacy wiec paszport jest zbędny.... Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 7, 2017 ...a jeszcze nie tak dawno wystarczało prawo jazdy :( ;) Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 7, 2017 Tak,sprawdzali noże...Jechaliśmy na 3 samochody...Każdemu kazali wyciągnąć i pokazać.Też byliśmy zdziwieni... :huh:Dowód czy paszport to bez różnicy...Ja zawsze na wyjazdy zabieram paszport...A celnik pytał o dokument tożsamości,nie o paszport...A jak ktoś nie miał noża? Share this post Link to post Share on other sites
Novis 1,871 Report post Posted September 7, 2017 A znasz wędkarza bez noża? Share this post Link to post Share on other sites
karkoszek 1,786 Report post Posted September 7, 2017 A znasz wędkarza bez noża? Ja rzadko kiedy mam nóż Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 7, 2017 (edited) To znaczy, że mam się przekopywać przez stos bagażu w samochodzie, aby wyjąć z torby multitool i im pokazać? Zdarzyło mi się pytanie czy mam nóż o długości ostrza powyżej 15 cm.... i tylko taki podlega okazaniu. Panowie - trenować angielski... Edited September 7, 2017 by Gadda Share this post Link to post Share on other sites
bartsiedlce 5,614 Report post Posted September 7, 2017 Ja zawsze mam noże, kilka, w tym jeden hmmmm... duży. Nigdy nikt nie kazał mi wywalać gratów, żeby go znaleźć. Pytanie zdarzyło się raz na .....dziesiąt wyjazdów do Skandynawii. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 7, 2017 hahaha nas nie pytali. Ale dobrze ze jakiegos swojego nie bralem... :D Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 9, 2017 (edited) Właśnie dotarły wieści że w Karlskronie od poniedziałku do 21 września duże manewry wojskowe na 5tyś.marynarzy... Edited September 9, 2017 by Pułkownik Share this post Link to post Share on other sites
Brylu 60 Report post Posted September 9, 2017 Dzisiaj zginął tam Polski żołnierz:( Wypadek. Wpadł do morza Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted September 9, 2017 Oby się odnalazł cały i zdrów... Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 Oby się odnalazł cały i zdrów... Niestety zginął, nie zaginął... Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted September 9, 2017 [*] Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 9, 2017 Jak byliśmy w okolicy Karlskrony to cały czas ostro słyszeliśmy strzały i wybuchy, ćwiczą... Share this post Link to post Share on other sites
Brylu 60 Report post Posted September 9, 2017 Do wyjazdu jeszcze prawie miesiąc, ale już wykorzystuję każdą wolną chwilę na kompletowanie sprzętu [emoji16] Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 9, 2017 Tia.... Taka choroba, co się powtarza u mnie dwa razy w roku. I za każdym razem powtarzam sobie - masz wszystko, tylko weź żarcie. I kuźwa nie da rady [emoji12] Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
Brylu 60 Report post Posted September 9, 2017 Dokładnie, chyba też mam tą chorobę [emoji16] Oby tylko w wynik poszło [emoji16] Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites