Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
HighRider

Szwecja 2017

Recommended Posts

Właśnie wykopane z zeszłorocznych papierów  :blink:

ciekawa lektura i nawet w języku polskim.... można.... :clappinghands:

Kiedyś natknąłem się także na to w wersji elektronicznej. Może komuś się przyda:

http://docplayer.se/3778182-Fiska-i-sydost-angeln-in-sudost-fishing-in-south-east-wedkarstwo-w-poludniowo-wschodniej-szwecji.html

Eeee tam, jak ostatnio wjezdzalem to sprawdzali nam papiery, jak zaczolem szukac dowodu czy tam paszportu po torbie, to gosc kiwnal reka zeby jechac i sobie glowy nie zawracac hehehe

tragedii nie ma, ale nie jest już to co kiedyś

Przy wjeździe na prom sprawdzali noże i fajki...A przy wyjeździe z promu w Sassnitz nie miałem przy sobie paszportu...Kumpel go miał ale był ok.10-15 aut przede mną...Podczas kontroli powiedziałem to celnikowi ,to się zaśmiał i kazał jechać dalej... ;)

Edited by chlodnica

Przy wjeździe na prom sprawdzali noże i fajki...A przy wyjeździe z promu w Sassnitz nie miałem przy sobie paszportu...Kumpel go miał ale był ok.10-15 aut przede mną...Podczas kontroli powiedziałem to celnikowi ,to się zaśmiał i kazał jechać dalej... ;)

Noże sprawdzali ??? :blink:

Tak,sprawdzali noże...Jechaliśmy na 3 samochody...Każdemu kazali wyciągnąć i pokazać.Też byliśmy zdziwieni... :huh:

Dowód czy paszport to bez różnicy...Ja zawsze na wyjazdy zabieram paszport...A celnik pytał o dokument tożsamości,nie o paszport...

Edited by chlodnica

...a jeszcze nie tak dawno wystarczało prawo jazdy :(  ;)

Tak,sprawdzali noże...Jechaliśmy na 3 samochody...Każdemu kazali wyciągnąć i pokazać.Też byliśmy zdziwieni... :huh:
Dowód czy paszport to bez różnicy...Ja zawsze na wyjazdy zabieram paszport...A celnik pytał o dokument tożsamości,nie o paszport...

A jak ktoś nie miał noża?

To znaczy, że mam się przekopywać przez stos bagażu w samochodzie, aby wyjąć z torby multitool i im pokazać? Zdarzyło mi się pytanie czy mam nóż o długości ostrza powyżej 15 cm.... i tylko taki podlega okazaniu. Panowie - trenować angielski... Edited by Gadda

Ja zawsze mam noże, kilka, w tym jeden hmmmm... duży. Nigdy nikt nie kazał mi wywalać gratów, żeby go znaleźć. Pytanie zdarzyło się raz na .....dziesiąt wyjazdów do Skandynawii.

Właśnie dotarły wieści że w Karlskronie od poniedziałku do 21 września duże manewry wojskowe na 5tyś.marynarzy... Edited by Pułkownik

Dzisiaj zginął tam Polski żołnierz:(

Wypadek. Wpadł do morza

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Oby się odnalazł cały i zdrów...

Niestety zginął, nie zaginął...

Tapatalknięte z komórki

Jak byliśmy w okolicy Karlskrony to cały czas ostro słyszeliśmy strzały i wybuchy, ćwiczą...

Do wyjazdu jeszcze prawie miesiąc, ale już wykorzystuję każdą wolną chwilę na kompletowanie sprzętu [emoji16]96bd3e3b6b516863c1774a0f695d4247.jpg

Tia.... Taka choroba, co się powtarza u mnie dwa razy w roku.
I za każdym razem powtarzam sobie - masz wszystko, tylko weź żarcie.
I kuźwa nie da rady [emoji12]

Tapatalknięte z komórki

Dokładnie, chyba też mam tą chorobę [emoji16]

Oby tylko w wynik poszło [emoji16]

Pozdrawiam.fd86fac07dc0fbaa0ae63a7550e0e5f0.jpg

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...