bywalec84 21 Report post Posted September 5, 2017 Witam, szykuje mi się wyjazd na szkier Monsteras, czy ktoś z Was ma jakieś informacje przydatne?? Słyszałem, że tam mega płytko jest i ciężko o dużego szczupaka, raczej okonie :( Jak ktoś tam był to proszę o napisanie, jak tam jest, czym łowić itd. Wyruszam chyba w pierwszej połowie czerwca. Dzięki i pzdr! Share this post Link to post Share on other sites
Flame 843 Report post Posted September 5, 2017 (edited) A gdzie to można sprawdzić? Np. tu... http://dragsosportfishing.se/Broschyr/ ...choć zaznaczony jest obszar blisko Karlskrony. Edited September 5, 2017 by Flame Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 5, 2017 Tu masz garść informacji które tak na szybko udało mi się wykopać. Jest to część archipelagu od Karlskrony na zachód. Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 5, 2017 I tu jeszcze kilka: Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 5, 2017 I jeszcze tu: Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted September 5, 2017 Widzę że są to generalnie ujścia rzek do których wchodzą łososiowate oraz rejony, w których i tak są ograniczenia w trollowaniu. Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted September 5, 2017 Macie jakieś fajne namiary na noclegi/łódki na szkierach Blekinge/Senoren? Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 5, 2017 szumix, Dragsosportfishing.se - sprawdzona baza z dobrym sprzętem plywajacym - namiar masz powyżej. Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted September 5, 2017 Dragso znam, Gunnara znam, szukam innej alternatywy może nawet bliżej Tjurko / Sturko Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 5, 2017 Tu masz kilka namiarów i spróbuj tam zasięgnąć języka / informacji o bazach wędkarskich… Share this post Link to post Share on other sites
bywalec84 21 Report post Posted September 6, 2017 Tak dopływy rzek występują, ryby łososiowate też ale czy tam jest sens na szczupaki i okonie hmmmmmmmmm, dziękuję za materiały. Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 6, 2017 Ktoś płynie na Senoren dziennym promem do Karlskrony 16.09. ? Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 6, 2017 (edited) Ja podobne pytanie, nocny prom 29 września z Gdyni do Karlskrony ? Tapatalknięte z komórki Edited September 6, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted September 6, 2017 Ja podobne pytanie, nocny prom 29 września z Gdyni do Karlskrony ? Tapatalknięte z komórki Tak, ja :) Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 6, 2017 I ja płynę 29-go. Planuję sterroryzować załogę aby podrzucili mnie (i moich kolegów) bezpośrednio pod "żółty domek" na Św Annie :ph34r: ;) :D Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 6, 2017 (edited) I ja płynę 29-go. Planuję sterroryzować załogę aby podrzucili mnie (i moich kolegów) bezpośrednio pod "żółty domek" na Św Annie :ph34r: ;) :D Do ciebie mam numer ;-) Jakaś lekka integracja pewnie nastąpi ;-) Z Dankiem się już kontaktuję ;/) Tapatalknięte z komórki Edited September 6, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted September 6, 2017 Widzę że to może być ciężka noc... ;) Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 6, 2017 (edited) Widzę że to może być ciężka noc... ;) Ja prowadzę, więc u mnie na pewno skończy się na trzech piwach. Ale moi dwaj koledzy za kołnierz nie wylewają :) Bob też "swój" zawodnik, a i pewnie sam nie jedzie :) Aby kierowca rano jeden był na 100% sprawny, bo po pierwsze - tak bezpiecznie i rozsądnie, a po drugie - zdziwię się, jak nie będzie dmuchanka rano na zjeździe... Edited September 6, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted September 6, 2017 Wiadomo - ciężka bo długa i pewnie gadatliwa. Z alkoholem ja też spokojnie, bo dmuchanie jest wysoce prawdopodobne. Choć zauważyłem że częściej się dmucha jak opuszczamy prom po polskiej stronie kałuży... Niemniej- wiadomo. Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 6, 2017 Dokładnie - uważajcie, my mieliśmy rano dmuchanie a na powrocie psy :) Share this post Link to post Share on other sites
Robert Dorado 739 Report post Posted September 6, 2017 Szwedzi ostatnio "trzepią" przy zjeździe z promu, dmuchanie, przegląd bagaży, pytanie gdzie, po co. Widziałem też jak sprawdzali pakę busa kamerą termowizyjną. Warto być miłym dla strażników. Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted September 6, 2017 Eeee tam, jak ostatnio wjezdzalem to sprawdzali nam papiery, jak zaczolem szukac dowodu czy tam paszportu po torbie, to gosc kiwnal reka zeby jechac i sobie glowy nie zawracac hehehe Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted September 6, 2017 Jak im czapka stanie. Ostatnio nawet nie stali na zjeździe z promu - nikogo nie było. Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 6, 2017 Właśnie wykopane z zeszłorocznych papierów :blink: ciekawa lektura i nawet w języku polskim.... można.... :clappinghands: Share this post Link to post Share on other sites
bartsiedlce 5,614 Report post Posted September 6, 2017 Ekipa na Juttern nocnym 15-16 września do Karlskrony, może ktoś jeszcze? Share this post Link to post Share on other sites