wobler129 2,882 Report post Posted August 31, 2017 I jakieś rybki na szybko z tel., Właśnie mają jakieś manewry na wyspie wojskowej, napieprzaja dookoła jak nie wiem. Chyba że to Rusja nadchodzi, słaby mamy zasieg i nie jestem w temacie Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted August 31, 2017 Fajnie walą w gumę od Tomyego, odbitka dużego okonia z normalnym kopytem. Tylko nie mam pomysłu jak ja uzbroić w offseta. Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted August 31, 2017 Zdrówko, zaraz wieczorna sesja ;) [attachment=439706:Screenshot_2017-08-31-16-07-38.png] Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted August 31, 2017 To ta guma z pierwszej foty? W brzuszku wytnij rowek o szerokości równej grubości drutu haka. Wbij offset. Tylko nadetnij grzbiet od punktu wyjścia haka w kierunku łba gumy na taką głębokość aby chował się w szczelinie cały z grotem (nie wiem tylko czy o taki temat ci chodziło?) Rybak gratuluję :) Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted August 31, 2017 To już próbowałem, przy słabych braniach się nie sprawdza, a tam gdzie nie ma zielska to kosi. Share this post Link to post Share on other sites
Siup 12 Report post Posted August 31, 2017 Wróciłem w niedzielę z Senorem i mogę powiedzieć, że pierwszy raz na szwedzkich wodach mam za sobą. Co do ryb to szału nie było ale też nie spodziewałem się cudów. Zaskoczyły mnie natomiast pewne rzeczy..... A mianowicie zmienność pogody, tj pierwsze dwa dni i ostatni dzień silny wiatr (wg prognoz 45km/h, porywy przekraczały 60km/h). W środę było bezwietrznie. W pozostałe dni wiatr był słaby bądź umiarkowany ale kierunek wiatru potrafił się zmieniać dość znacznie w ciągu dnia (dla przykładu rano NNW, południe W a wieczorem N). Natomiast najbardziej irytującą rzeczy była roślinność w łowisku. Praktycznie co rzut trzeba było coś usuwać z przynęty. Zastanawiam się czy taki jest urok szwedzkich łowisk/szkierów...... Share this post Link to post Share on other sites
krzysiek 2,715 Report post Posted August 31, 2017 +1500 na północ pogoda jest bardziej stabilna :) Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted August 31, 2017 To już próbowałem, przy słabych braniach się nie sprawdza, a tam gdzie nie ma zielska to kosi. podacie namiar na noclegi? pisalem na priv ale bez odp;) Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 2, 2017 Dziś wracamy, złowiliśmy jeszcze trochę ryb 80 w górę, kolega złowił także prawie metr - 95cm. Share this post Link to post Share on other sites
xenon 120 Report post Posted September 2, 2017 wobler129 mam małe pytanko czy mógłbyś orientacyjnie napisać ile ogółem szczupaków złowiliście przez taki tydzień??? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted September 2, 2017 Sądzisz , że to będzie jakikolwiek wykładnik możliwości wędkarskich w tym rejonie? Za tydzień może być rewelacyjnie ...albo dużo gorzej ;) Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 2, 2017 Mało, często po kilka ryb dziennie na głowę na wypad - wypływaliśmy rano i wieczorem. Łowiłem juz ponad 40szt dziennie, także ten wynik mnie nie zachwyca. No ale te 113 Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 2, 2017 [attachment=440264:Screenshot_2017-09-02-20-26-27.png] Share this post Link to post Share on other sites
Darek64 757 Report post Posted September 2, 2017 Nastepnym razem bedzie lepiej.Moze pojechaliscie troche zawczesnie. Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 3, 2017 Mało, często po kilka ryb dziennie na głowę na wypad - wypływaliśmy rano i wieczorem. Łowiłem juz ponad 40szt dziennie, także ten wynik mnie nie zachwyca. No ale te 113 jestem spełniony!Orientujesz się może jakie były temperatury wody? Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 3, 2017 (edited) To jedyny termin w jakim mogłem pojechać w tym roku. Temperatury bardzo dziwne i strasznie się zmieniały, niektóre zatoki miały prawie 20stopni w połowie wyjazdu i pod koniec wyjazdu te same zatoki miały 13stopni. Gadda Wy też byliście? Polowiliscie? Edited September 3, 2017 by wobler129 Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 3, 2017 My jedziemy 16.09... Senoren. Chyba rzeczywiście byliście trochę za wcześnie. Z tego co piszesz wynika, że wody dopiero zaczynają się mieszać. Gratuluję 113stki !!!! Share this post Link to post Share on other sites
Brylu 60 Report post Posted September 3, 2017 Cześć Wszystkim, Przyłącze się do rozmów. Też gratuluję 113ki [emoji106][emoji106] Ja w tym roku ze swoją ekipą wybieram się na Storsjon 5.10. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 3, 2017 Dajcie koniecznie znać po powrocie jak wyniki Share this post Link to post Share on other sites
Brylu 60 Report post Posted September 3, 2017 Jasne. Postaram się też o jakąś relację w trakcie tak jak Ty wrzucałeś. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
wobler129 2,882 Report post Posted September 3, 2017 Super, powodzenia :) Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 3, 2017 Witam Kolegów, był ktoś może z forumowiczów ostatnio w Dragso? Daniel pisał, że otwarcie jesiennego sezonu bardzo udane, było prawie 50 wędkarzy z Polski, Szwecji i Danii... Share this post Link to post Share on other sites
Pułkownik 12 Report post Posted September 4, 2017 Do Kolegów wybierających się w najbliższym czasie na archipelag Blekinge, przypominam że od 15 września do 31 grudnia okresowo, niektóre akweny (zatoki) objęte są całkowitym zakazem wędkowania B) Warto pamiętać i wcześniej sprawdzić miejscówki co by później zdziwienia i problemów nie było ;) Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted September 4, 2017 A gdzie to można sprawdzić? Share this post Link to post Share on other sites
DanekM 616 Report post Posted September 4, 2017 Dołączam się do powyższego pytania bo niedługo też tam będę... Share this post Link to post Share on other sites