Dano. 3,440 Report post Posted April 29, 2017 Niedaleko Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted April 30, 2017 Panowie jak wygląda Bleking / Senoren pod koniec maja? Temp wody, warunki atmo, brania, gdzie szukać metrówek? Czy macie tam jakieś fajne miejscówki? Share this post Link to post Share on other sites
jacekp29 4,262 Report post Posted April 30, 2017 W wodzie Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Flame 843 Report post Posted May 2, 2017 (edited) Panowie jak wygląda Bleking / Senoren pod koniec maja? Temp wody, warunki atmo, brania, gdzie szukać metrówek? Czy macie tam jakieś fajne miejscówki? Pod koniec maja będzie już ciepło tj. 25sC, będzie głownie słonecznie z niewielkim zachmurzeniem i krótkim opadem (opad dokładnie 28 maja). Woda będzie miała temp 18sC, ryby będą aktywne większą część dnia, a szukać metrówek należy tam gdzie brały w ubiegłym roku ;) ...a tak bardziej ogólnie to miejscówki pokaże Wam właściciel domków (jeżeli jedziecie z Eventurem). Ryby w tym okresie będą już raczej na letnich stanowiskach tj. przy skalistych wysepkach, ale i w zatokach. Szukajcie dna z morszczynem i rdestnicą i łówcie na nawietrznym brzegu. Trzeba duuużo pływać i jak na miejscówce nie dzieje się nic przez 5-10 minut to zmiana miejsca. Jak znajdziecie już ryby to szukajcie podobnych miejsc. Edited May 2, 2017 by Flame Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted May 4, 2017 Jak tam w Szwecji? Łowicie coś? Mam nadzieje że nasze czarne proroctwa się nie sprawdziły. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted May 4, 2017 Ja ruszam w poniedziałek. A prognozy mamy zaje...ste ;-) Zimno i deszczowo przez pierwsze 6 dni. Dalej nie sięga prognoza ;-) Koledzy teraz są i łowią dosyć dobrze - tyle, ze zimno ;-) Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
malcz 1,807 Report post Posted May 4, 2017 Z informacji które mam ja, jest bardzo słabo. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted May 4, 2017 Powtarza się zeszłoroczny majowy scenariusz. Ekipa z Syrsan i wiele innych nie połowiła. Było słabo. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted May 4, 2017 Koledzy są na Vindommen i znaleźli ryby na 8 metrach. Nie narzekają. Tapatalknięte z komórki Share this post Link to post Share on other sites
malcz 1,807 Report post Posted May 4, 2017 Jezioro może i ok. Ja mam kontakt z ekipą pływającą po szkierach. Share this post Link to post Share on other sites
Piotrek Milupa 6,007 Report post Posted May 4, 2017 Jezioro może i ok. Ja mam kontakt z ekipą pływającą po szkierach. Na których? Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted May 4, 2017 Jezioro może i ok. Ja mam kontakt z ekipą pływającą po szkierach. Chyba, że mnie wkręcają, żeby morale było dobre :) Zdjęć nie widziałem :) Share this post Link to post Share on other sites
malcz 1,807 Report post Posted May 5, 2017 Na których? Okolice promu. Share this post Link to post Share on other sites
HighRider 612 Report post Posted May 5, 2017 Okolice promu. Senoren? Share this post Link to post Share on other sites
malcz 1,807 Report post Posted May 5, 2017 Tamte rewiry, FÄJÖ itp. Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted May 6, 2017 Mam info od znajomego, że ogólnie w tym roku zimniej jest niż rok temu, podobno szału nie ma, ale jak już coś weźmie to w miarę ładne sztuki. Jade pod koniec maja więc może się poprawi ;) Share this post Link to post Share on other sites
urasenty 725 Report post Posted May 6, 2017 My dziś ruszamy. Pogoda ma być optymistyczna. Ryba podobno się ruszyła Share this post Link to post Share on other sites
szumix 12 Report post Posted May 6, 2017 @urasenty gdzie jedziecie? Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted May 6, 2017 (edited) My dziś ruszamy. Pogoda ma być optymistyczna. Ryba podobno się ruszyła [emoji6] Trzymam kciuki, bo ja dobijam w poniedziałek na prawie dwa tygodnie. Zmienili już prognozy na lepsze ;-) Gdzie lecicie? W sensie regionu - jeziora nie musisz podawać ;-) Tapatalknięte z komórki Edited May 6, 2017 by Dano^ Share this post Link to post Share on other sites
urasenty 725 Report post Posted May 6, 2017 @dano żadna tajemnica Share this post Link to post Share on other sites
karkoszek 1,786 Report post Posted May 7, 2017 @dano żadna tajemnica Share this post Link to post Share on other sites
Cristov 4 Report post Posted May 7, 2017 Cześć, Dziś wróciłem ze Szwecji (7.05). Po tygodniu wędkowania na jeziorze Hovran nasza 4 osobowa ekipa złapała ponad 60 szczupaków. W porównaniu z zeszłym rokiem ( początek czerwca na tym samym jeziorze ) było dużo słabiej. Rozmiarowo 40 - 85 cm. Trafiliśmy na pierwsze ciepłe i słoneczne dni więc przyroda dopiero teraz obudziła się - zaczyna robić się zielono a drobnica masowo pojawia się na płyciznach. My trafiliśmy tydzień bezchmurnego nieba, zero wiatru. Myślę, że za tydzień lub dwa wyniki na jeziorach w południowej Szwecji będą super. Share this post Link to post Share on other sites
Zyga102 300 Report post Posted May 8, 2017 Już w tym tygodniu ma spaść temperatura do -8 stopni C . Też dziwna ta pogoda w Szwecji. Ciekawe, co na to ryby ? Share this post Link to post Share on other sites
Raffaello 1,498 Report post Posted May 8, 2017 Już w tym tygodniu ma spaść temperatura do -8 stopni C . Też dziwna ta pogoda w Szwecji. Ciekawe, co na to ryby ? U nas też lepiej ma nie być!jeszcze zimówek nie zmieniłem :P :D Share this post Link to post Share on other sites
JPSt 32 Report post Posted May 8, 2017 (edited) Panowie, od czerwca przenoszę się do Szwecji na około 6 miesięcy. Mam projekt w Stenungsund. Płn zachód od Goteborga. Czy w tym rejonie może polecić jakieś wody szczupak - sandacz ? Będę pytał "lokalsów" już po przyjeździe, niemniej wiedza czysto wędkarska wywodząca się od wędkarzy w cenie już teraz ! Edited May 8, 2017 by JPSt Share this post Link to post Share on other sites