Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Sign in to follow this  
chojny83

Czemu wyczyszczono do zera temat Złodzieje/Kradzież?

Recommended Posts

Hej!

Pytanie do Administratorów.

Czemu wyczyszczono temat do zera?

Dla mnie informacja o kolejnej kradzieży w moim rejonie bardzo istotna.

To przestroga dla mnie i innych kolegów.

Można również poznać mechanizm działania szajki złodziei.

To już trzecia kradzież w takim stylu.

Nie chcę zakładać nowego tematu bo i tak znajdą się tacy, którzy wyleją kubeł zimnej wody na pokrzywdzonego.

Nie wnikam w to czy sobie zasłużył czy nie ale coś na rzeczy jest...

Co też było by przestrogą dla innych.

Jak rozwiązać ten problem?

Właśnie ze względu na kubły pomyj, osobiste porachunki i oskarżenia temat został ukryty. Administracja czeka na informacje od zwaśnionych stron o dalszym rozwoju sytuacji. Jak tylko takowe pojawią się, temat powróci z całkowicie usuniętą dyskusją ad personam.

Podobno Administracyja nie bierze udziału w prywatnych sporach a informacja o ewentualnej kradzieży zniknęłą, to ona była clue/core sprawy. Nie chodzi przecież o jednanie zwaśnionych plemion tylko o prosty przekaz że ktoś komuś coś ukradł.

Czemu cały?

Trzeba było wyciąć tylko to co się Administracji nie podobało...

Przez to nie wiadomo jaki sprzęt został skradziony.

Ps.  "...kubły pomyj, osobiste porachunki i oskarżenia..." prawdopodobnie pojawiły się też ku przestrodze ale to już nie mi oceniać...

Nie trzeba zakładać 4 tematów o kradzieżach za założyć jeden główny. Ale tak jak Bartek pisze biorytm nie jest od rozstrzygania spraw personalnych, a w takie ten wątek sie przeistoczył. Temat został wyczyszczony z odpowiednia adnotacja.

Mam takie jakieś dziwne przeświadczenie, że jest inaczej (z tym zamknięciem).

Dla przykładu:

http://jerkbait.pl/topic/64046-czy-zorro-jeszcze-żyje/page-9?hl=zorro

Wątek choć przez chwilę nie został usunięty i wisi do dzisiaj, choć też tam wieszano psy, mimo że sprawa została rozwiązania (przynajmniej dla założyciela tego wątku). Co prawda było tam o wiele grzeczniej.

Obu Panów łączy wspólna sprawa. Po przeczytaniu wątków raczej niewiele osób skorzysta z ich usług, nad czym ubolewam, gdyż z usług jednego z nich chciałbym skorzystać, ale już teraz nie.

Ponadto bohater usuniętego wątku/tematu wypowiadał się w nim i nie zaprzeczał, wyraził jedynie swoje niezadowolenie z nagonki.

Edited by Banjo

Dziwne rzeczy dzieją się z niektórymi wątkami.     W temacie "Pstrągi 2016" zostały usunięte wszystkie moje wpisy bez podania przyczyny. Czyżbym naruszył regulamin.

Panowie tytułowy wątek poleciał w całości decyzją Moderacji bo takie jest stanowisko redakcji.

Kolego @chojny83, połączyłem dotychczasowe wątki o kradzieży sprzętu począwszy niestety od Twojej straty, prośba do wszystkich aby tego typu informacje zamieszczane były w tym wątku, a jeżeli podobne będą tworzone to będziemy przenosili je tu:

http://jerkbait.pl/topic/43968-skradziono-sprz%C4%99t-motorowodny/

Mam takie jakieś dziwne przeświadczenie, że jest inaczej (z tym zamknięciem).

Dla przykładu:

http://jerkbait.pl/topic/64046-czy-zorro-jeszcze-żyje/page-9?hl=zorro

Wątek choć przez chwilę nie został usunięty i wisi do dzisiaj, choć też tam wieszano psy, mimo że sprawa została rozwiązania (przynajmniej dla założyciela tego wątku). Co prawda było tam o wiele grzeczniej.

Obu Panów łączy wspólna sprawa. Po przeczytaniu wątków raczej niewiele osób skorzysta z ich usług, nad czym ubolewam, gdyż z usług jednego z nich chciałbym skorzystać, ale już teraz nie.

Ponadto bohater usuniętego wątku/tematu wypowiadał się w nim i nie zaprzeczał, wyraził jedynie swoje niezadowolenie z nagonki.

Czasy się zmieniają i zmienia się też podejście do tego typu wątków, decyzję co i jak zawsze pozostaną w kompetencjach moderatorów i admina.

Dziwne rzeczy dzieją się z niektórymi wątkami.     W temacie "Pstrągi 2016" zostały usunięte wszystkie moje wpisy bez podania przyczyny. Czyżbym naruszył regulamin.

Nie wiem co było w tych wpisach ale podejrzewam że były to posty które w jakiś sposób nie spełniały poniższych wymagań:

http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/

Co do tematu który wyszedł przy okazji tytułowego wątku to otrzymałem dziś informacje od Kraba które pozwolę sobie przytoczyć ( tak obiecałem że jak otrzymam te informacje to dam możliwość napisania ) jako że nie ma wątku to wklejam tu:

"Widzę, że temat usunięto, ale z mojej perspektywy chcę być fair i poinformować, że Garbus przesłał część kwoty, którą był winien,.., Przyszły tydzień okaże się decydujący w kwestii kolejnych rozliczeń. Przekaż tę informację Waszemu koledze z teamu, czyli Meme i chłopakowi z wątku, którzy tez utopili u niego kasę."

Wątek uważam za zamknięty 

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Create New...