tymon 803 Report post Posted December 23, 2016 Prognozowanie dłuższe jak kilka dni ( a czasem dwa) nie ma żadnego sensu. Równie dobrze można założyć, że po 5 stycznia będzie - 20st. To tak samo jest pewne jak to, że czerwiec będzie całkowicie bezdeszczowy :) Share this post Link to post Share on other sites
sol321 1,019 Report post Posted December 23, 2016 Udało mi się dzisiaj troszkę pobiegać z blaszką po dwóch zbiornikach. Na pierwszym 7 cm fajnego lodu, ale efekt to 5 malutkich gagatków, na drugim z kolei lód 5-6 cm (bez suchara kamizelki i kolców bym nie wszedł) i rybki w miarę dopisały, udało się wydłubać jednego 30+, parę 25-28 i kilkadziesiąt mniejszych. Share this post Link to post Share on other sites
Przemsol 1,107 Report post Posted December 23, 2016 gdzie gdzie gdzie????????????? Share this post Link to post Share on other sites
mario 2,173 Report post Posted December 23, 2016 Gdzieś na południu zapewne... Share this post Link to post Share on other sites
Przemsol 1,107 Report post Posted December 23, 2016 Mario ja obstawiam wschód ewentualnie południowy wschód..... ale jak należy przypuszczać takie miejsca strzeżone będą przed szarańczą spragnioną biegania ze świdrami/pierzchniami po lodzie by znaleźć zastosowanie dla krótkich wędeczek ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest buszmen Report post Posted December 24, 2016 U mnie na Mazurach - okolice Ełku- a więc północny wschód +2*C więc lodu i śniegu nie ma :angry: w zeszłoroczną Wigilię pływałem kajakiem ,pogoda była jak dziś, dziś zapewne pochodzę jeszcze ze spiningiem ,nie liczę oczywiście że coś złowię , bo ryba z rzeki zeszła już z miesiąc temu. Share this post Link to post Share on other sites
biturbo 483 Report post Posted December 24, 2016 Chcecie polatać z blaszką to wpadajcie do lubelskiego. Na Firleju łapią już ponad tydzień a ja mam małe jeziorka co już jest 8-9 cm lodu. Na razie same małe ale jak coś wiekszego wpadnie wstawię fotę. Pozdrawiam i zapraszam. Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted December 24, 2016 (edited) Gdzieś na południu zapewne... Kolego jak będzie na południu 8+ szkła na wodzie to dam znać,obecnie jest 4-5 a puki co pozostaje mi przeglądanie prognoz i fotek z poprzednich sezonów, które i tak nie rozpieszczały co do utrzymania lodu na dłużej niż 2 tygodnie. Ale nadzieja umiera ostatnia pozdro. [attachment=373761:Zdjęcie0311.jpg][attachment=373766:Zdjęcie0299.jpg][attachment=373758:Zdjęcie0300.jpg] catch&release Edited December 24, 2016 by Damiano Share this post Link to post Share on other sites
sol321 1,019 Report post Posted December 24, 2016 Ja łowię na południu, na najmniejszych bajorkach lodu 10 cm :) południe to pojęcie względne... Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted December 24, 2016 10cm lodu jest moim dzisiejszym życzeniem gwiazdkowym.Podrzuć coś więcej w jakich okolicach masz takiego grubaska na 10cm. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted December 24, 2016 U mnie na Mazurach - okolice Ełku- a więc północny wschód +2*C więc lodu i śniegu nie ma :angry: w zeszłoroczną Wigilię pływałem kajakiem ,pogoda była jak dziś, dziś zapewne pochodzę jeszcze ze spiningiem ,nie liczę oczywiście że coś złowię , bo ryba z rzeki zeszła już z miesiąc temu. Dobre wieści. Czyli na szczupaki można ruszać po świętach. Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted December 24, 2016 Ja dzisiaj zaliczyłem wpadkę po przysłowiowe jaja :p 5 cm to zdecydowanie za cienko. Share this post Link to post Share on other sites
Pumba 1,610 Report post Posted December 24, 2016 Dobre wieści. Czyli na szczupaki można ruszać po świętach. Ja sprawdzę jutro czy oby warto ;) Share this post Link to post Share on other sites
Guest buszmen Report post Posted December 25, 2016 Ja sprawdzę jutro czy oby warto ;) To zależy gdzie ? U mnie na rzece ten sezon ogólnie słaby , woda była niska , dopiero teraz stan większy jak na wiosnę , z końcem lipca skosili też rzekę , bo można było chodzić po zielsku , to i praktycznie ryba zeszła , a był wielgachny bolek ^_^ Szczupaków złowiłem tylko 19 największy 3kg. Wczoraj prawie miałem jednego na oko wymiarowy ,wyskoczył z dna jak torpeda ,aż mnie wystraszył , wody tam było może z 1,5m ale goni tak więc spudłował , ściągnął trochę gumę i już nie poprawił :( Trochę kilometrów zrobiłem w górę i dół rzeki i tylko tego jednego widziałem :unsure: Share this post Link to post Share on other sites
napalonywonszu 2 Report post Posted December 25, 2016 U mnie juz 8cm :) Małopolska Share this post Link to post Share on other sites
grzeg71 15 Report post Posted December 26, 2016 Na Mazowszu po herbacie, lód nie do wejścia, chyba że dla amatora lubującego się w kąpielach zimową porą lub morsa. Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted December 26, 2016 Jak widać za oknami zima na razie odpuściła, a już zaczęła przyrastać skorupka i nagle bęc :huh: wczoraj +8* dzisiaj +10* jutro +6* i znowu przebieram nóżkami. Może ktoś z kolegów zna jakiegoś szamana, który ma sposób na zimę coś w stylu taniec hula itp. :rockon: Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted December 26, 2016 Ja znam ... i dla tego nie ma zimy :D Share this post Link to post Share on other sites
cometopudge 129 Report post Posted December 26, 2016 Kolego jak będzie na południu 8+ szkła na wodzie to dam znać,obecnie jest 4-5 a puki co pozostaje mi przeglądanie prognoz i fotek z poprzednich sezonów, które i tak nie rozpieszczały co do utrzymania lodu na dłużej niż 2 tygodnie. Ale nadzieja umiera ostatnia pozdro. Zdjęcie0311.jpgZdjęcie0299.jpgZdjęcie0300.jpg catch&release catch&release ;]. Ale od paluchów skrzele wyleciało . Gratulacje wyników. Share this post Link to post Share on other sites
Przemsol 1,107 Report post Posted December 26, 2016 Ja znam ... i dla tego nie ma zimy :D Bob...tańce na golasa w miejscach publicznych są karane!!!!! chyba że jesteś 20 letnią smukłą akrobatyczną ćwiczącą dancehall to jeszcze można znaleźć jakieś okoliczności łagodzące na straszenie zimy.... przeciwnym wypadku podpadasz chłopie pod paragraf.......i żeby wywołać zimę będzie trzeba zrobić topienie Boba.....w spirytusie ;) zima ma być i to na ten tychmiast!! loda tfuuu.. lodu człek stęskniony jest....spokoju, skupienia finezji... ubierz się już Bob chociaż majty załóż ;) Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted December 27, 2016 ...nie B) Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted December 27, 2016 catch&release ;]. Ale od paluchów skrzele wyleciało . Gratulacje wyników. Witam, to skrzele musiał ktoś uszkodzić prędzej, pewnie podczas wypinania kotwicy ponieważ rany były zagojone i nie poleciała ani kropelka krwi a wiadomo jak ukrwione są skrzela. Ale dzięki i pozdrawiam. A co do kolegi BOB... to tańcuj dalej tańcuj na waleta!!! może w końcu pani zima dostrzeże twojego "SOPELKA" i na reszcie na dobre zawita ku uciesze wielu wielu spragnionych lodowej pokrywy :lol: Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted December 27, 2016 (edited) Ja znam ... i dla tego nie ma zimy :D Też nie tęsknię za ..... :D Edited December 27, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted December 29, 2016 (edited) Też nie tęsknię za ..... :D Pływa taki śnieżny potwór i odstrasza panią zimę ;) A ja już jestem gotów na nadejście DIEDUSZKA MAROZA I grzecznie czekam :P [attachment=374656:20161229_104146.jpg][attachment=374657:20161229_122044.jpg] Edited December 29, 2016 by Damiano Share this post Link to post Share on other sites
Smyku 15 Report post Posted January 2, 2017 Spacer dzis z mysla o sprawdzenie grubosc lodu i jak dla mnie szok lod od 8 do 11cm staw w dolnoslaskim tylko ze w lesie jutro biore wedki i troche poganiam za okonkami :D Share this post Link to post Share on other sites