Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Pietruk

Sezon podlodowy 2016/17

Recommended Posts

Wczoraj robiłem rekonesans. Lód jest , ale stanowczo zbyt cienki, około 4 cm. Przy brzegach pęka.

Dwa dni mrozu przed Wami, potem i tak kicha........Jak mam być szczery, to gdy lód ma przezroczystość szyby, nie ma śniegu, to i tak jest lipa wielka na płyciznach. Ryby pooglądać sobie to ja mogę  na YT, a nie jak uciekają spod nóg.......

Witam.

Coś ten JACK MRÓZ nie może się zdecydować :).

Ja poczekam na bardziej pewny lód, mam swoją wagę :)  i nie chciał bym zaczynać sezonu podlodowego jako spławik w przeręblu.

Witam.
Coś ten JACK MRÓZ nie może się zdecydować :).
Ja poczekam na bardziej pewny lód, mam swoją wagę :) i nie chciał bym zaczynać sezonu podlodowego jako spławik w przeręblu.

Grzesiek my mieliśmy na ponton jechać a ty lodu wyglądasz;)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

ja słyszałem że dwóch odległych od siebie miejscach chodzili już po lodzie i nawet coś łowili ale w jednym po kąpieli jednego z łowiących reszta natychmiast zrezygnowała....

Może jakiś brudasek był to i się wykąpał. Gdzie tu rozumek :doh:  

U mnie na jednym zbiorniku pojawiła się cienka tafla, ale ostatnie deszcze ją zmyły... :( Ale dzisiaj cały dzień mroziło, momentami dochodziło do -10  - jestem dobrej myśli... ;)

odpuściła na maxa....deszcz cały dzień....a ja już zestawy szykowałem, pierzchnię odkurzyłem.... a tu przyjedzie kolejny weekend na zegrzu spędzić ;)

Dziś w Wasilkowie pod Białymstokiem na zalewie było dwóch odważnych miejscowych dziadków na lodzie ok 4cm.Chęć pozyskania mięsa rybiego była silniejsza niż bezpieczeństwo :D

[attachment=371876:15556104_1789546497966746_2100794880_n.jpg][attachment=371877:15592226_1789547194633343_1445688712_n.jpg]

Ten z fotki siedział na pograniczu lodu i nurtu rzeki wpadającej do zalewu

Edited by maroni26

Siedzi , bo pewnie mięsa na wigilię brakuje w domu , a biała ryba jaką złapie jest idealna na mielone kotlety.

Edited by Kajtelek2

Takie zachowania powinny być karane! Póżniej Straż pożarna zamiast pomagać normalnym ludziom musi ratować lub szukać bosakiem takiego delikwenta...

Gdzie on ma rozum???Czy jego wyobrażnia kończy się wraz z kiwokiem???

Edited by cyprys19

Glupota ludzka nie zna granic, kto wejdzie na cieńszy wygrywa złote kalesony :-)

albo wygrywa mokre kalesony :)

Guest buszmen

Zima w 2015 u mnie na Mazurach była w kratkę - focia z 16 stycznia nas 6 na zamarzniętej zatoce , reszta jeziora pływa :) Na Śniardwach było nas tylko 2 i brat się skąpał a byliśmy z 3km.od brzegu - jedni mówią że to pasja a inni głupota ;) w końcu na coś trzeba umrzeć jak się nie pije i pali :rolleyes:

Zima w 2015 u mnie na Mazurach była w kratkę - focia z 16 stycznia nas 6 na zamarzniętej zatoce , reszta jeziora pływa :) Na Śniardwach było nas tylko 2 i brat się skąpał a byliśmy z 3km.od brzegu - jedni mówią że to pasja a inni głupota ;) w końcu na coś trzeba umrzeć jak się nie pije i pali :rolleyes:

Gratuluję poczucia humoru.W moim odczuciu jednak, rozsądek mile widziany. Żadna ryba nie jest warta, by dla niej ryzykować własne życie.I tego osobiście się trzymam.

Guest buszmen

Gratuluję poczucia humoru.W moim odczuciu jednak, rozsądek mile widziany. Żadna ryba nie jest warta, by dla niej ryzykować własne życie.I tego osobiście się trzymam.

Rozsądek to jest , ale jak to mówią wypadki chodzą po ludziach i zawodzi ''rutyna'' Wtedy na Śniardwach (10.02) rano było 0*C w dzień +4 i padała mżawka , na lodzie śniegowa breja , lód miał  17-20cm ale tam gdzie poleźliśmy tydzień temu jeszcze go nie było . Nasz błąd był taki że zabraliśmy 2 świdry ,a powinniśmy mieć jedną pierzchnię . Mieliśmy kolce ,raki, ja szedłem z tyłu i miałem 20m. linki , co parę metrów brat robił kontrolny odwiert , no i w jednym miejscu załamał się lód , pomógł rozłożony świder na którym brat się podciągnął , zrobił przewrót do tyłu , nim zrobiłem dwa kroki był już na lodzie :) Byliśmy w normalnych ciuchach , brat miał rozpiętą kurtkę , w sumie prawie się nie zmoczył , trochę kalesony i skarpety - wykręcił się i łowiliśmy dalej , ale bliżej brzegu .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...