_Junak_ 2,235 Report post Posted February 23, 2017 Dziś żądza 4,5 godz wyniki do dnia wczorajszego to jak by przyrównać niebo do piekła.Dziś był dzień jazgarza okoń nie żerował 2 wymiarki pare mniejszych i multum jazgarza.Zero płoci i innej białej ryby.W sobotę lub w ndz znowu pojadę.Lód jeszcze gruby i śmiało można chodzić. Marcin nie krzywdź nazwy rzeki... Share this post Link to post Share on other sites
Przemsol 1,107 Report post Posted February 23, 2017 Marcin nie krzywdź nazwy rzeki... oj kolega już nas przyzwyczaił do tego, że Bralczyk i Miodek nie są jego ulubionymi postaciami medialnymi...poza tym może tu akurat było to celowe działanie zakładające zmylenie wszystkich którzy chcieli by odwiedzić tak atrakcyjne łowisko.... ;) przepraszam za ewentualną urazę ale nie mogłem się powstrzymać.... taka zgryźliwość tetryka ;) Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 24, 2017 Ja tam urazy nie żywię Share this post Link to post Share on other sites
Werem 454 Report post Posted February 24, 2017 U mnie sezon podlodowy został zakończony wczoraj. W sumie mogę stwierdzić, że był tragiczny. Trafił się jeden okoń 34 cm a reszta to okonki, wielkości zapalniczki. Nie wiem co się stało w tym roku ale nikt z moich znajomych nie złapał nic przyzwoitego. Share this post Link to post Share on other sites
Jawa 13 Report post Posted February 24, 2017 Odnośnie Rządzy to widziałem co się tam dzieło w tamtym roku jak brał lin szkoda gadać. Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 24, 2017 I tak jest co roku padają piękne sztuki, takie na medal i lin 2-2.5 kg nikogo nie dziwi.Jest to jedno z lepszych miejsc w okolicach wawy na grubego lina którego można złapać z "marszu " a w kwietniu i maju miejscowi ma suma polują Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 25, 2017 Rządza płynie lecz po brzegach dalej od koryta da się jeszcze z lodu połapać.Ale to już ostatni dzwonek jeżeli chodzi o Załubice i Rynie.Pilawa jeszcze gruby lód widziałem jak daleko od portu na lód wchodzili.Dziś brania beznadziejne 2 tylko ponad 20 cm okonie wydłubałem nawet jazgarze brały tak jak by na diecie były Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 26, 2017 Dziś poległem nawet jazgarze nie brały ani w porcie Pilawa ani w Załubicach na Pilawie lód grubo ponad 25 cm ci co nęc ili to trochę płoci połapali.Koniec dla mnie sezonu podlodowego w tym roku. Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted February 26, 2017 (edited) kolego 'Karas06" nie poddawaj się 25cm lodu to dla niektórych marzenie ;) u mnie jest 20 i jutro spróbuję jeszcze coś podłubać :) byłem wczoraj i był to jeden z lepszych dni sezonu, kilkadziesiąt płoci, parę leszczyków kilka mniejszych okonków i 1 garbus 32cm, 2 garby 33cm, jeden 34 i 38cm :P tak więc końcówkę sezonu mogę uznać za dobrą :good: zobaczymy czy jutro uda mi się wejść ta taflę, ponieważ brzegi odpuszczają i jest trochę cieńszy niż dalej, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję że uda mi się zakończyć sezon równie dobrym wynikiem co wczoraj ;) pozdro [attachment=391383:20170225_141621.jpg] Edited February 26, 2017 by Damiano Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 27, 2017 (edited) Ja tam się nigdy nie poddaję Edited February 27, 2017 by Karas06 Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Gulbiński 240 Report post Posted February 27, 2017 Podlodowe reminescencje z ostatnich dwóch tygodni: 43 cm [attachment=391522:12022017.jpg] 41 cm [attachment=391525:DSC01378.JPG] 43 cm [attachment=391526:DSC01379.JPG] 45 cm [attachment=391527:DSC01380.JPG][attachment=391523:20170215_144053.jpg] 40 cm [attachment=391524:20170225_151015.jpg] i wczorajsze 42 cm [attachment=391528:DSC01382.JPG] Rybcie niezwłocznie po zrobieniu foci wypuszczone do przerębla. Może podrosną do następnego sezonu podlodowego :) . Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 27, 2017 1 liga Share this post Link to post Share on other sites
Del Toro 16,392 Report post Posted February 27, 2017 Ale stado :) Piekny wynik. Share this post Link to post Share on other sites
marioligi 107 Report post Posted February 27, 2017 Super rybki:) W tym roku do 40 cm to się nawet nie zbliżyłem. Miło popatrzeć że są i żyją:) Szczere graty:) Share this post Link to post Share on other sites
Damiano 295 Report post Posted February 27, 2017 jak wczoraj pisałem, dzisiaj zakończyłem sezon udanym wypadem, mimo spięcia dwóch dorodnych garbów, jednej obcinki i porwania zestawu przez być może okoniową życiówkę i tak jestem zadowolony :) rybka bardzo fajnie współpracowała prawie przez cały dzień, troszkę słabiej popołudniu <_< ale obłowiłem się do przyszłego lodu, kilkadziesiąt płoci w tym kilka bardzo ładnych a przede wszystkim walecznych, pare mniejszych okonków, leszczyki, krąpie i dwa pasiaki 37 i 39 cm :good: może w przyszłym roku uda mi się przekroczyć 40cm, bo w tym nie było mi dane, choć kilkukrotnie było blisko. POZDRAWIAM ;) [attachment=391778:20170227_165959.jpg][attachment=391779:20170227_164716.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 27, 2017 "Pikne" Share this post Link to post Share on other sites
Guest anonymous Report post Posted February 28, 2017 Gratulacje pieknych okoni, ale ta prezentacja :/ Sory , ale tak duży okoń wiszący za pysk bez podparcia reszty ciała, no co tu dużo gadać dla mnie troche lipa. Co nie zmienia faktu , że rybki piękne :) Share this post Link to post Share on other sites
slawek_deep 547 Report post Posted February 28, 2017 Konkretne "garby", szczere gratulacje :) Niestety, ale Ralf87 ma jednak sporo racji i trudno się z Nim nie zgodzić :( Share this post Link to post Share on other sites
Karas06 418 Report post Posted February 28, 2017 A ja tam czekam ma wasze zdjęcia koledzy Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Gulbiński 240 Report post Posted February 28, 2017 (edited) Na moje już nie musisz czekać. Trzymanie okonia za samą szczękę w pozycji horyzontalnej, bez podparcia reszty ciała, naraża rybę na uszkodzenia wewnętrzne. Źle świadczy o łowcy, że dla efektownej fotki naraża rybę na zbędne cierpienia. Edited February 28, 2017 by Mariusz Gulbiński Share this post Link to post Share on other sites
Bartas93 1,784 Report post Posted February 28, 2017 Na moje już nie musisz czekać. Trzymanie okonia za samą szczękę w pozycji horyzontalnej, bez podparcia reszty ciała, naraża rybę na uszkodzenia wewnętrzne. Źle świadczy o łowcy, że dla efektownej fotki naraża rybę na zbędne cierpienia. W pozycji horyzontalnej to jest hak do drop shota ; ) Ale tak na poważnie, to też z początku jak inni zwracali mi uwagę za trzymanie okoni za pysk się wkurzałem ; ) fakt, że dużo osób co to robiło g. łapało, a ładne okonie to sobie mogli pooglądać na forum i szukali jakiś powodów, żeby uszła z nich zazdrość... ale po jakimś czasie, sam doszedłem do tego, że faktycznie po co tak robić z okoniami skoro można rybę zaprezentować w inny sposób, sprawiając jej mniejszy "dyskomfort" i przestałem tak robić od jakiegoś czasu. ; ) Share this post Link to post Share on other sites
Bartas93 1,784 Report post Posted February 28, 2017 PS. szczupaków nikt tak nie łapie za pysk hehe ; ) Share this post Link to post Share on other sites
malinabar 9,476 Report post Posted February 28, 2017 Marcin , nie ma się co obruszać . Ryby @Damiano są kapitalne . Miałem już wcześniej coś napisać o ich fatalnej prezentacji , ale że sam nie jestem bez winy i zdarza mi się na zdjęciach wepchnąć nieco kciuk w pyszczek pasiaka podtrzymując go oczywiście , to odpuściłem . I dobrze , że @Ralf87 zwrócił na to uwagę . Tworzenie takiej dżwigni w pozycji horyzontalnej przy takich rybach jest po prostu niezdrowe i nie ma w sobie żadnych cech dbałości o kondycję wypuszczanej ryby . Zresztą temat wielokrotnie poruszany na Forum . Miejmy nadzieję , że Damian przyjmie ten fakt do wiadomości . I tyle . Share this post Link to post Share on other sites
Deha 70 Report post Posted February 28, 2017 (edited) W pozycji horyzontalnej to jest hak do drop shota ; ) Ale tak na poważnie, to też z początku jak inni zwracali mi uwagę za trzymanie okoni za pysk się wkurzałem ; ) fakt, że dużo osób co to robiło g. łapało, a ładne okonie to sobie mogli pooglądać na forum i szukali jakiś powodów, żeby uszła z nich zazdrość... ale po jakimś czasie, sam doszedłem do tego, że faktycznie po co tak robić z okoniami skoro można rybę zaprezentować w inny sposób, sprawiając jej mniejszy "dyskomfort" i przestałem tak robić od jakiegoś czasu. ; ) Brawo!! Tak powinno być. To jest zdrowe podejście. Po co męczyć ( a nawet kaleczyć ) ryby jak można inaczej. :clappinghands: Edited February 28, 2017 by Deha Share this post Link to post Share on other sites
@Brig 2,303 Report post Posted February 28, 2017 Dla tego przy takiej prezentacji nie stawiam lubię to. Share this post Link to post Share on other sites