Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Pietruk

Sezon podlodowy 2016/17

Recommended Posts

Guest buszmen

Ja w tym sezonie 21 dni na lodzie :ph34r:  z czego może 2 okonie po 27cm i 4 25ki :huh:  ile było rozmiaru żywca trudno policzyć :rolleyes:  ale i z tysiąc wykręconych dziur , jak na razie bez strat w arsenale , chociaż trafiły się 3 szczupaczki (jeden miarowy) mam nadzieję że jeszcze chociaż ze 2 weekendy zaliczę  :wub:  w tamtym roku już 8 lutego lodu u mnie nie było.

Kamil żyje.
Był bardzo towarzyski po zdięciu wskoczył do auta.
Nie był wychudzony biegał do okoła i pobiegł drogą dalej jak zabrałem sanki.
Jak by potrzebował mego towarzystwa to by został , przecież wiesz że jak pies potrzebuje pomocy o patrzy w oczy.
A ten był wesołkiem.

Wszystkie moje psy to znajdy .

Jeszcze kawałek Edited by brig

Witam dzisiejszy wypad na Rynie od 8 do 16 to 16 okoni 18-20 I 6 24-26 CM drobnego nie liczyłem. Najlepsze brania do godz 12 potem dłubanina.Wypad jak najbardziej udany,choć cedzaka zapomniałem na lód wziąść Edited by Karas06

Kamil żyje.
Był bardzo towarzyski po zdięciu wskoczył do auta.
Nie był wychudzony biegał do okoła i pobiegł drogą dalej jak zabrałem sanki.
Jak by potrzebował mego towarzystwa to by został , przecież wiesz że jak pies potrzebuje pomocy o patrzy w oczy.
A ten był wesołkiem.

Wszystkie moje psy to znajdy .

Też miałem znajdy, a temu mądrze z oczu patrzyło :)

Witam,na Myczkowcach rybka fajnie gryzła,płocie duże ilości,kilka okonków i pstrągi zabierały mormyszki. Jednym słowem

płotka ma jakieś 15 +  a okonie takie dwudziestki piątki ... :)

na jakimś wysięgniku można by jeszcze zrobić foto, urosłyby trochę ... :)

pzdr

Witam, sezon w pełni, okoni przerzuciłem mnóstwo niestety wielkością nie powalały. Ale kilka rodzynków udało się wyłuskać z przerębla :D  2x41cm, prawie 40, kilka dobrych trzydziestek...Poniżej 41cm bardzo blady, ale i muskularny garbus, o dziwo wszystkie inne jakie złowiłem w tej wodzie była normalna, czyli znacznie ciemniejsza :lol:  Pozdrawiam podlodowych zapaleńców!

a u mnie od kilku dni znowu przestój, nic większego nie skubie :(  kilka okonków 20+ płoteczki, małe leszczyki i to by było na tyle :P widać na echo że podchodzą, ale brać już nie chcą i na blaszkę i na mormyszki różnej maści i wielkości ;) coś się chyba tym rybkom potentegowało <_< albo nie wstrzelam się w godziny żerowania :rolleyes: albo zmiana frontu, sam nie wiem :blink: ale widzę coraz mniej świeżych wpisów, to albo koledzy nie macie czasu pisać, albo nie ma o czym tak jak u mnie :D pozdrawiam wszystkich niezniechęconych słabymi wynikami :highfive:

w niedzielę na Rządzy od 12 do 14 około 20 okonków max 12cm, kolega jednego 23cm, a mi taki 30 stak odpiął się w dziurze ... :(

ogólnie słabo ...

Mazury Niedziela 06.02.2017r. Jezioro głębokie, rynnowe. Szczupaczek około 60 cm. Branie widoczne na echu na głębokości 6 m, przy głębokości 14 m. Oblanka. Wrócił oczywiście do wody. Okoń tego dnia mizernie. Edited by mario

wczorajszy wypad mogę uznać za udany, chociaż tylko jedna rybka, ale za to emocji co niemiara :) pierwsze wrażenie po zacięciu myślałem że zębaty!!! po kilku długich odjazdach w przeręblu mignęły mi "pasy" myślę sobie piękny garbus będzie ;) pod koniec holu jak zobaczyłem co jest po drugiej stronie żyłki to zrobiło mi się ciepło :whistling:

Niestety nie dołączę fotki ponieważ zostanie usunięta z racji tego że ryb w okresie ochronnym nie zamieszczamy <_<  ale dla zainteresowanych i ciekawych zapraszam do tematu ---- Sandacze 2017------ pozdrawiam ;)

Ku pamięci. Polscy wędkarze...

Daj spokój, nie prezentuj takich fot.

Dziś rynia(0d 11:30 do 15) pare takich ponad 20 cm pare do 15 cm(okoni), i sporo drobnego no i wiało zdebka Edited by Karas06

Dziś rynia(0d 11:30 do 15) pare takich ponad 20 cm pare do 15 cm(okoni), i sporo drobnego no i wiało zdebkaNa Pilawie lipa już od jakiegoś czasu taka jest że ,jak na 8 gdzie łapania 2 godz brań trsfisz to jest sukces.

moja nie rozumieć....polska język trudna język... pies ściekać i woda ściekać.... o co chodzi?

"panie doktorze a czy ja się chwalę, że nie piłem? tak, piłem. imieniny są......." ale nie można wszystkiego zrzucać na pijaństwo....... błagam..chociaż tak żeby się można domyśleć........

dziś 5 godzin na lodzie. Bryndza....

może z 50 okonków  wrozmiarze XXS.

jeden szczupły ok 40cm... 

lód coś ok 35cm grubości 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...