Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Pietruk

Sezon podlodowy 2016/17

Recommended Posts

Witam! Może ktoś z Kolegów orientuje się jak z lodem na Śniardwach? Z góry dziękuję!

Guest buszmen

Witam! Może ktoś z Kolegów orientuje się jak z lodem na Śniardwach? Z góry dziękuję!

Byłem na Śniardwach 18stycznia lód 2km od brzegu(Guty) miał 25cm , a na przełomach 10cm :) ale szkoda zachodu we 3 mieliśmy 5 okoni wymiarowych reszta to palczaki :(

Serwus!

Powoli zaczynam odkrywać magię błystek podlodowych.

Nie jestem laikiem ("całe" życie łowiłem na mormyszki), ale nie mam też jeszcze konkretnych, własnych przekonań. Czy moglibyście opisać swoje doświadczenia w wędkowaniu tą metodą? :)

Dzięki!

Też się podłącze pod to pytanie bo,chodzę wiercę od trzcin w głąb zbiornika ,nad wodą jestem zazwyczaj od 8 do do 16 i ,nic większego niż 33 cm złapać nie mogę. Łapię cienko o.12 (blaszka).szukając ich wiercę bardzo dużo otworów i lipa narazie.

20 okoni ponad 20 cm i, od groma mniejszego najlepsze brania do godz 10 potem dłubanina (Nieporęt od 8 do 16)

Piękny i do tego ze śniegiem w tle. Super

Dzięki. 

Śnieg to jest najlepsze tło, tak jak woda podczas łowienia z łódeczki :D

Dzięki. 

Śnieg to jest najlepsze tło, tak jak woda podczas łowienia z łódeczki :D

Albo zielona trawa podczas łowienia z brzegu :) Gratuluję wszechstronności wędkarskiej i konkretnych ryb. pzdr

Łapiesz bliżej kolejowego czy bliżej straży?na wysokości samicy?
Przed lodem tam sporo białorybu czuć było na spinie ...
Pzdr

Jutro wybieram się do nieporetu. Przy kolejowym łowić się nie da bo jest rozmarzniete przez przepompownie. Domyślam się w którym miejscu Marcin polowil. Pzdr

u mnie kilka dni przestoju, ale w końcu na szybkim wypadzie udało mi się drapnąć 38cm garbatego szczęścia :D lód na razie trzyma dobre 13cm, więc jeszcze troszke podreptam ;)

[attachment=382827:20170126_154559.jpg][attachment=382830:20170126_154459.jpg]

Witam! Wczoraj Śniardwy. Udało się namierzyć okonie z kolegą złowiliśmy około 70 wymiarowych okoni. Większość 20-30 cm. 8 sztuk 30+. Kilka większych spadło w czasie holu. Ludzi sporo, ale bez efektów. Brania tylko na mormyszkę z ochotką. Na blaszki, poziomki, cykady nie było nawet trącenia.

dzis 5 okoonków 20+, trafił się jeden 34cm na srebrną błystkę.

rybki brały przy trzcinach głebokość ok. 2m.

pozdrawiam

Dziś Nieporęt ujście Samicy i Samica po ,wczorajszych dobrych braniach totalna posucha 2 dwudziestaki, i trochę drobnicy u junaka wyniki podobne.Poza tym lód miejscami ma 5 -6 cm grubości, na środku kanału jeszcze 2-3 dni na plusie i będzie lipa. Edited by Karas06

Lepsza drobnica niż siedzenie na porcie po kilka godzin i dlubanie pojedynczych okonkow. Ja nie narzekam bo się do syta nalowilem :D Edited by JunakFlyFishing

(..).Poza tym lud miejscami ma 5 -6 cm, na środku kanału jeszcze 2-3 dni na plusie i będzie lipa.

To wyjątkowo mikrego wzrostu ten lud ...

Taki ludzik bardziej...

U mnie ostatnie wypady mega słabo, nic powyżej 25cm nie mogę złowić. Pozdrawiam. Edited by oldziu

Mi w końcu po raz pierwszy uwiesił sie okoń godny pokazania[emoji6] [attachment=383000:20170129_090554.jpg]

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Ziomus co on taki zaśnieżony ? Ty go z zaspy wyjąłeś,czy z wody?

Ale rybka piękna  gratuluję.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...