Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Pietruk

Sezon podlodowy 2016/17

Recommended Posts

Świder ostry, wierci się lekko, ale przy ilości tak ze 120-130 dziur, bo tyle gdzieś zrobiłem, to idzie to odczuć. Zwłaszcza że lód dość gruby i na dodatek, brak wcześniejszej wprawy w wierceniu, bo to pierwszy wypad na lód w tym roku. Zaczynałem wiercić od sześciu otworów w linii, po kilku takich sesjach, było już pięć, później 4 i na koniec dałem radę wywiercić tylko 3  :). 

Ale fajnie było, w przyszłą niedzielę pojadę tam znowu.

Przy tak cienkim lodzie trzeba podejrzewac swider o nieostrosc, skoro rece od krecenia bola

Edited by mnietek

dziś na zegrzu w 2h ok 20szt - może ze 3szt bez wymiaru. oczywiście pływają dalej. 

największe ok 30cm.

bardzo delikatne brania za sam pyszczek.

Ja też zaliczyłem pierwsze wypady "podlodowe",  niestety szału nie ma - coś na razie przystopowało po całości. 

Pojedyncze, lecz nie za wielkie się trafiają:

[attachment=379466:OKONIK 17 (2).jpg][attachment=379467:OKONIK 17.jpg]

Edited by miramar69

https://www.youtube.com/watch?v=57SFJpnPGjw

to jest dopiero połów. masakra 

brawo Dla tego mistrza:)

u mnie też od kilku dni słabo!!! chociaż dzisiaj miałem kilkanaście w przedziale od palczaka do 20+ i jednego 32 ale to wciąż nie to co powinno być :unsure: dzisiaj polatałem trochę z echosondą i widać że ryba podchodzi :)  ale nie bardzo chce współpracować!!! tak widocznie już musi być że rybki też muszą trochę pogrymasić :whistling:

[attachment=379481:20170117_135450.jpg][attachment=379482:20170117_1353234.jpg]

Pulos1 w jakich okolicach łapałeś na zegrzu?i na jakiej głębokości

po lewej stronie jadąc na serock. głebokość 2,3 - 2,8

to jest dopiero połów. masakra 

brawo Dla tego mistrza:)

Heee!... A ja znam tego mistrza!... ;) (To Mistrz Piotr!)

Edited by Dokuś

Dzięki pilot ja mnie jakoś dziwnie ciagnie w okolice zabić i stamtąd wędrówkę zaczynam

Nie ma to jak sobie szyfrem porozmawiać!... :)

witam

taki tam okonek

zdjęcie z tele więc słaba jakość 

[attachment=379709:IMG0012A.jpg]

Pursuit piękny garb u mnie dzisiaj sporo takich 18-20 i z jeden taki ponad 25 cm grunt ze brania były i to się liczy
.

Jak u was z brania mi bo umie to brania są na gra 2 m wodzie i wszystko tak max 10-15 m od pasa trzcin na głębokiej zero brań

u mnie podobnie jeden zębaty kilka dłoniaków i pare 20+ i trafiła się jedna 30stka , a łowiłem na dziurach z wczoraj. Więc może być że kręcą się tam większe garby i zębate, ponieważ podnęciłem zanętą i przez ponad 2h nie podeszła żadna drobnica dopiero pod wieczór, co widać było na echo. Zobaczę czy jutro uda się coś jeszcze z tych dziur wydłubać ;)

[attachment=379779:20170118_141131.jpg]    [attachment=379780:20170118_141230.jpg]

Jak u was z brania mi bo umie to brania są na gra 2 m wodzie i wszystko tak max 10-15 m od pasa trzcin na głębokiej zero brań

Marcin czytaj co piszesz. :blink: 

Kupcie M6 x 16 - 10.9(czarne) z łbem stożkowym z gniazdem imbusowym - i nie ma prawa się nic odkręcać bez zbędnych nakrętek od góry :)

Z góry przepraszam za OT. Tak jak Kolega Rebus doradził zastosowałem takie śruby, z tą różnicą, że srebrne w cenie około 40 gr za sztukę. Łby co prawda idealnie nie wchodzą do otworów, ale nie ma to znaczenia. Świder wierci jak nowy, nic się nie wykręca, a co za tym idzie nie trzeba co chwilę dokręcać śrub. Polecam ten patent wszystkim. 

Umnie tez kiepsko zegrze za przepompownią w zalubicach 15 0koni 18-20 cm i ponad setka mniejszych 5-12 cm wszystko na blaszkę kolega trafił jednego 25 cm i to rekord dnia dzisiejszego zobaczymy jutro co będzie

gratuluję "jedrek" trafić trzy takie kobyły to rzeczywiście niezły fart :good: niestety wczoraj u mnie totalna klapa, parę dłoniaków kilka leszczyków i płoteczka ale wszystko max 15cm :( próbowałem na dziurach na których przez dwa dni połowiłem a wczoraj lipa i jeszcze do tego noże się przytępiły i nie byłem w stanie zrobić więcej dziur żeby je namierzyć <_< więc wieczorem miałem co robić ;) a dzisiaj zobaczymy jak świderek gryzie :D 

Trzy największe z tego sezonu :) 46cm,44,5cm oraz 44cm . To był dobry dzionek :)

Fajne ryby :)

Jędrek, jak Ci się sprawuje ta podlodówka Dragona?

W

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...