Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Pietruk

Sezon podlodowy 2016/17

Recommended Posts

Wojtek , to trochę roboty było :) .

Błystka , czy mormyszka?

Mormyszka (srebrna dyskoteka) + 4 pinki. Woda od 0,5-1,5 metra :)

a nikt z bywalców gnojna się nie odezwie? ponoć w niedzielę było całkiem dobrze i ludzi jak na pochodzie pierwszomajowym ;)

ja tam byłem na gnojnie w niedziele ok 11. Ludzi tyle, że szkoda gadać. Wszystkie lepsze miejscówki obstawione na gęsto. 

rozmawiałem z kilkoma osobami- wszyscy zgodnie, że ryba nie współpracuje i ogólnie lipa.

Widziałem kilka rybek ale w rozmiarze 15cm.

zapiąłem sandaczyka 35 cm i ...ani jednego okonia. 

dziś na zegrzu w 5 min złapałem 4 okonie, 25, 27, 24, 31 cm. szkoda km na to Gnojno - bynajmniej jak dla mnie.

Na Żeliźnie w niedzielę kilkadziesiąt osób, wszyscy podobnie. Sporo okonków, nieliczne okonie. Każdy złowił kilkanaście, niektórzy kilkadziesiąt, rozmiar głównie przedszkolny. Ryby powyżej 25 cm - rzadkość.

wczoraj i ja zapuściłem się z blaszką, ale również bez szału kilkadziesiąt okonków między 10-15 cm i tylko kilka około 25-30cm, za to zabawa przednia a nie zawsze muszą brać 35+ żeby była frajda przynajmniej w moim odczuciu pozdrawiam i trzymajcie się ciepło :good:

Rządza 13-16 na 20 okoni 1 28 cm pozostałe od 5 do góra 15 cm i 4 dwunóżNe kormorany wszystkie na blaszkę

Ja też w weekend wystartowałem z ojcem i kolegą.

Wyniki całkiem całkiem./

Jednak podobno już siadło i jest straszna dłubanina obecnie.

duzy-oko%C5%84.jpg

oko%C5%84.jpg

Prognozowanie dłuższe jak kilka dni ( a czasem dwa) nie ma żadnego sensu. Równie dobrze można założyć, że po 5 stycznia będzie - 20st. To tak samo jest pewne jak to, że czerwiec będzie całkowicie bezdeszczowy :)

Prorok jaki czy co?, zamawiam urlop w czerwcu :)

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Piękny ... choć grozi mu jednostronne "zapalenie płuc"

Serwus!

Dzisiaj powtórka z soboty :) Pękła prawie setka :)

Rozmiarowo od 15cm do 25 cm z kilkoma rodzynkami 30+.

Woda od 0,70m do 1,50m.

Mormyszka "odwilżowa" + 3 czerwone pinki. Kilkanaście sztuk nabrało się na blaszki Spin-Mada.

Przygiętego kiwoczka dla wszystkich!

W

pytanie trochę z innej beczki. Odkręcają mi się śruby mocujące ostrza w tonarze. Po kilku kilkunastu otworach trzeba je znowu dokręcać. Macie taki sam problem ?????

Jeśli tak to macie jakiś patent na to usrojstwo.

pytanie trochę z innej beczki. Odkręcają mi się śruby mocujące ostrza w tonarze. Po kilku kilkunastu otworach trzeba je znowu dokręcać. Macie taki sam problem ?????

Jeśli tak to macie jakiś patent na to usrojstwo.

Ja mam dokładnie taki sam. Miał tez mój kolega, rozwiązał to dłuższymi śrubami wystającymi na drugą stronę i nakrętkami z góry. Ja póki co jestem zbyt leniwy, żeby podjechać do Castoramy.

Ja mam dokładnie taki sam. Miał tez mój kolega, rozwiązał to dłuższymi śrubami wystającymi na drugą stronę i nakrętkami z góry. Ja póki co jestem zbyt leniwy, żeby podjechać do Castoramy.

Pumba dzięki za pomysł, nie jestem majsterkowiczem, ale popróbóję. Tylko tam śruby jakby inne z tego co pamiętam tam są. 

Zwykłe M8 albo M6 z płaskim łebkiem, takim jak mają wkręty. Dostaniesz w każdym sklepie metalowym.

Kupcie M6 x 16 - 10.9(czarne) z łbem stożkowym z gniazdem imbusowym - i nie ma prawa się nic odkręcać bez zbędnych nakrętek od góry :)

Edited by Rebus

Kupcie M6 x 16 - 10.9(czarne) z łbem stożkowym z gniazdem imbusowym - i nie ma prawa się nic odkręcać bez zbędnych nakrętek od góry :)

Dzięki, sprawdzę.

Ja wkręciłem śrubami oryginalnymi zamoczonymi w "distalu". Zostawić na noc. Rano jest gotowe., Sprawdza się OK, przy wymianie ostrzy należy użyć zdecydowanie większej siły lub uderzyć młotkiem, wszystko ok. Sposób sprawdzony, stosuję to od kilku lat. Ostrza wymieniam średnio co 3 lata.

W Tonarze tak się dzieje 2 kropelki super glUE dokreć i spokój jak będziesz chciał wymienić to zapalniczką podgrzejesz u umie 3 lata nie ruszane

Są kleje do gwintów - za 15 zł 6 ml.
Smarujesz, dokręcające i zapominasz :-)
Sprawnie wielokrotnie w motocyklach i w swidrach. Motocykle podczas ścigania zawsze lubią sie "rozkręcać" :-)

Tapatalknięte ze srajfona

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...