Pietruk 843 Report post Posted November 14, 2016 (edited) Stary wątek z poprzedniego sezonu odkopany, czas zacząć nowy. Więc już tradycyjnie zaczynamy sezon podlodowy 2016/17 :D , na razie w teorii. Moje małe płytkie jeziorka ścięło, lód na tyle gruby był że łabędzie pieszo chodziły. Z brzegu przy mocniejszym tupnięciu lód pękał. Czyżby rychła zima... [attachment=362800:zima.jpg] Edited November 14, 2016 by Pietruk Share this post Link to post Share on other sites
MajKar 910 Report post Posted November 14, 2016 Nie wywołuj wilka z lasu, najlepsza data skucia łowisk lodem 31 grudzień, jest jeszcze 48 dni sezonu na sandacza. :D Share this post Link to post Share on other sites
mmiedzianyy 68 Report post Posted November 14, 2016 A ja wręcz się już nie mogę doczekać. U mnie na stawie - środek podlasia - było 2 cm lodu w sobotę. Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiu 858 Report post Posted November 14, 2016 Panowie lód przed styczniem to jest dobry ale w drinkach. A na razie to do plywadel , i sukcesów rzycze Share this post Link to post Share on other sites
Franc 2,796 Report post Posted November 14, 2016 Taki pierwszy lód to bardzo dobry :) jak się dupę na początku zmoczy to później głupotki przechodzą :D Share this post Link to post Share on other sites
crizz100 469 Report post Posted November 14, 2016 Panowie lód przed styczniem to jest dobry ale w drinkach. A na razie to do plywadel , i sukcesów rzycze rzycze , oj grubo grubo :D Share this post Link to post Share on other sites
kleniu25 212 Report post Posted November 14, 2016 (edited) Panowie lód przed styczniem to jest dobry ale w drinkach. A na razie to do plywadel , i sukcesów rzycze Też bym sobie ŻYCZYŁ, ale nie oglądać więcej takich baboli... Edited November 14, 2016 by kleniu25 Share this post Link to post Share on other sites
Pietruk 843 Report post Posted November 14, 2016 (edited) Nie wywołuj wilka z lasu, najlepsza data skucia łowisk lodem 31 grudzień, jest jeszcze 48 dni sezonu na sandacza. :D Też bym wolał sandacze, ale zima i nagle uginający się kiwoczek też mają swój urok. A po sprawiedliwości to sezon sandacza trwa pół roku, a ile trwa zimowy bezpieczny? Odpowiem, ostatnimi latami rzadko więcej niż 3 miesiące... Edited November 14, 2016 by Pietruk Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted November 14, 2016 (edited) Jestem zdecydowanym zwolennikiem lodu. Ale tylko w szklance. :rolleyes: Dla mnie lód dopiero po 1 stycznia. Teraz hajda na szczupaki. Edited November 14, 2016 by godski Share this post Link to post Share on other sites
Werem 454 Report post Posted November 14, 2016 Ja też już nie mogę się doczekać łowienia na lodzie. Zdesperowany nie jestem by włazić na cienki lód, więc poczekam cierpliwie na większe przymrozki. Share this post Link to post Share on other sites
Guest buszmen Report post Posted November 14, 2016 Ja tam nie mogę się doczekać - wędki już poszykowane :) u mnie z rzeki ryba już zeszła , szczupaka jak na lekarstwo :( 3 dni weekendu i tylko jeden 45cm. Zima może być wczesna - ostatnio prawie jej nie było - u ruskich już łowią , nawet na Ukrainie dowaliło śniegu :) u mnie też troszkę napadało , szkoda że dziś w dzień było na plusie :( Share this post Link to post Share on other sites
leepek 90 Report post Posted November 14, 2016 w weekend +10°C więc świdry jeszcze trochę poczekają Share this post Link to post Share on other sites
Krzysiu 858 Report post Posted November 14, 2016 Też bym sobie ŻYCZYŁ, ale nie oglądać więcej takich baboli... No cóż jedni szukają ryb a inni baboli ,ale dla tych drugich będę bardziej sie starał . Pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
VERCASTO 1 Report post Posted November 14, 2016 Ja tam nie mogę się doczekać - wędki już poszykowane :) u mnie z rzeki ryba już zeszła , szczupaka jak na lekarstwo :( 3 dni weekendu i tylko jeden 45cm. Zima może być wczesna - ostatnio prawie jej nie było - u ruskich już łowią , nawet na Ukrainie dowaliło śniegu :) u mnie też troszkę napadało , szkoda że dziś w dzień było na plusie :( Hej, co to za jeziorko bo wygląda znajomo? Ze szczupakiem na mazurach słabo trochę, w piątek cały dzień pływania w trollu i z rzutu nawet puknięcia nie mieliśmy we trzech. Każdy inną metodą. Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted November 14, 2016 U mnie wygląda to w ten sposób :) Wejść się dało...myślę, że zrobiliśmy dobre z 6 kroków wzdłuż brzegu :D PS. Byliśmy w woderach i dobrze znana woda max 50cm ;) Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted November 14, 2016 Roztopi się za chwilę. Share this post Link to post Share on other sites
Guest buszmen Report post Posted November 15, 2016 Hej, co to za jeziorko bo wygląda znajomo? Ze szczupakiem na mazurach słabo trochę, w piątek cały dzień pływania w trollu i z rzutu nawet puknięcia nie mieliśmy we trzech. Każdy inną metodą. Pozdrawiam To jest rzeka Ełk Share this post Link to post Share on other sites
grzeg71 15 Report post Posted November 15, 2016 Witam. I u mnie postraszyło zimą , ale jak to ostatnimi laty bywało na lodzie połowimy pewnie dopiero w styczniu. Swoją drogą nie mogę się już doczekać :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
Rogal DDL 0 Report post Posted November 25, 2016 Imo elegancki stawik pozdrawiam ;) Share this post Link to post Share on other sites
dekosz 613 Report post Posted November 28, 2016 Od 3 grudnia zapowiadają nawet -10. Oby się sprawdziło :) Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted November 28, 2016 Oby przyszła odwilż. Do końca grudnia aby nie zamarzło. Poźniej może być nawet metr lodu. Share this post Link to post Share on other sites
Maciej_K 895 Report post Posted November 29, 2016 Ja też nie lubię zimy....słabej ;) Share this post Link to post Share on other sites
mmiedzianyy 68 Report post Posted November 29, 2016 Pewien portal pogodowy prognozuje w moim regionie mrozy nawet do -11 w nocy od najbliższego weekendu. Wyczuwam pierwszy lód w następny weekend B) Share this post Link to post Share on other sites
Maciej_K 895 Report post Posted November 29, 2016 Pewien portal pogodowy prognozuje w moim regionie mrozy nawet do -11 w nocy od najbliższego weekendu. Wyczuwam pierwszy lód w następny weekend B) Sprawdź dzisiaj ten portal, u mnie czar już prysł ..... Share this post Link to post Share on other sites
maroni26 177 Report post Posted November 29, 2016 Ja bym się tak nie podpalał ,na bezpieczny lód jeszcze za wcześnie.W nocy mróz w dzień na plusie i o nieszczęście nie dużo trzeba :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites