Mirosław Pieślak 728 Report post Posted February 20, 2017 siatkaz - tragedii nie ma. Gdybym miał ocenić tą muchę to dałbym takie 3+. Sam długo uczyłem się Goddardów i nigdy nie były moimi ulubionymi muchami do wiązania (dużo odpadu, śmieci tj. strzyżonej sierści). Do precyzji doszedłem dopiero jak wiązałem je dla ś.p. Krzyśka Sasuły w partiach po kilkaset sztuk (do sklepu i hurtowni) pewnie ze 20 lat temu. Problematyczne bywa dobranie odpowiedniej ilości sierści - dasz za mało, tułów wygląda biednie, za dużo - jest zbyt nabity i gorzej pływa. Ćwiczenie czyni mistrza. Zawiążesz 20 i kolejne będą lepsze... Share this post Link to post Share on other sites
siatkaz 752 Report post Posted February 21, 2017 Ćwiczył będę bo często tą muchę mam na końcu. Do tej pory od kolegów sępiłem a teraz przyjdzie czas na swoje łowić. 3+ to nie tak źle ale w szkole częściej u mnie było 4- tak więc ciut się podciągnę - obiecuję :) Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted February 21, 2017 Nie jest źle Panie sędzio, ciut krótsza jeżynka i "z tyłu" trochę uporządkować i już. A na tą białą i tak będą brały, szczególnie wieczorem ;) Share this post Link to post Share on other sites