Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
remek

Street Fishing Extreme WARSZAWA 17.09.2016 - ZAPISY

Recommended Posts

I oczywiście dla niesamowitej atmosfery, która zawsze towarzyszy SFP. Jest naprawdę niespotykana na innych imprezach wędkarskich.

i dla tego lubię SFE :D

i czasami się coś złowi :rolleyes:

[attachment=343967:20160619_141138_HDR-7.jpg]

Będzie dobrze! Ekipa Street Fishing Pressing na stołecznym odcinku ćwiczy ;)

attachicon.gifstreet.jpg

Rozumiem, że kolega na drugim planie rozgrzewa się przed sumiastym 180cm?;-) Super!

Na drugim planie "kibic" :)

Hahah tak, tylko u nas taki fanklub wędkarstwa ulicznego. Tylko u nas. Bezcenne-)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Będzie dobrze! Ekipa Street Fishing Pressing na stołecznym odcinku ćwiczy ;)
attachicon.gifstreet.jpg

Będziecie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Połowa z pewnością ;) Resztę pierwszy raz na oczy widziałem, ale mam nadzieje, że też będą ;)

Namawiać, kusić (nie mylić z kłusowaniem), obiecywać:-)

A ja tymczasem dupa  :angry: Delegacja 11-21.09. Fajnie  :(

A ja tymczasem dupa  :angry: Delegacja 11-21.09. Fajnie  :(

Łukasz, nie martw się. Wynająłem komara, który poza Twoją wiedzą pobrał materiał genetyczny. Twój klon jest już prawie gotowy, jednak wystartujesz;-) A tak na serio to wielka szkoda, moczydlane potwory jednak odetchną z ulgą wiedząc, że nie będziesz ich męczył skutecznie w tym dniu. Szkoda, że Ciebie nie będzie stary. Zrobimy powtórkę i załatwię Ci L4 na ten czas;-)

Łukasz, nie martw się. Wynająłem komara, który poza Twoją wiedzą pobrał materiał genetyczny. Twój klon jest już prawie gotowy, jednak wystartujesz;-) A tak na serio to wielka szkoda, moczydlane potwory jednak odetchną z ulgą wiedząc, że nie będziesz ich męczył skutecznie w tym dniu. Szkoda, że Ciebie nie będzie stary. Zrobimy powtórkę i załatwię Ci L4 na ten czas;-)

Trzymam za słowo ;)

Mam prośbę do kolegów z Warszawy o krótką charakterystykę łowisk, na których odbędą się zawody. Jaka woda, głębokość łowiska, dobre i złe strony,  jakich ryb się można spodziewać. Podzielcie się proszę odrobiną wiedzy. Dziękuję! TR

Kanał zeranski: głównie okoń, szczupak, boleń ale trafia się wszystko. Głębokość 1,5 - 3 m woda praktycznie stojąca
Moczydło: kameralne jeziorka w parku, głównie okoń, szczupak, wzdręga. Głębokość do 3m
Kępa Potocka: okoń, szczupak, wzdręga. Płytkie dawne starorzecze Wisły położone w parku z mostkami, dużo ziela pod powierzchnią wody
Wisła: Każda ryba! Na pewno będą jazie,klenie,bolenie,brzany, sandacze, okonie... można się spodziewać wąsa i szczupaka. Głównie kamienne opaski, rafy z głazami, woda urozmaicona od piaszczystych przykos i wolniaków po górskie, kamienne przemiały

Kolego krótko się nie da  ;) i naprawdę nie mówię tego złośliwie. Teren zawodów obejmuje tak różne i tak charakterne wody, że można by o nich napisać konkretną książke.

Stawy w Parku Moczydło - około 4ha wody, która prawie nonstop poddana jest dużej presji wędkarskiej, są dni, że trudno tam wydłubać cokolwiek a z drugiej strony nie zdziwiłbym się gdyby całe zawody wygrał ktoś kto postawi właśnie na Moczydło. W wodzie pływają okonie, szczupaki a legendy miejskie mówią też o sumach i sandaczach.

Kanał na Kępie Potockiej - "kanałek" to woda płytka, bardzo zarośnięta i trudna technicznie, można trafić szczupaka a może raczej szczupaczka i okonia.

Kanał Żerański - na odcinki zawodów to okresowo dobre łowisko okoniowe, trafiają się też szczupaki, czasem sandacze i w humor psują piękne bolenie, które potrafią atakować pod samymi nogami.

Wisła -  na odcinku zawodów to temat na solidną rozprawę literacką, ilu wędkarzy tyle pomysłów na nią. Są zwolennicy lewego brzegu, są też prawdziwi maniacy brzegu prawego. Łowią i jedni i drudzy. Moim zdaniem będąc nad tą wodą po raz pierwszy i mając jako takie pojęcie o łowieniu w rzece, w połowie września najlepszy wynik może dać nastawienie się na bolenie... :)  

Nic dodać nic ująć chłopaki, dobrze prawicie.

A czy bardzo niemile widziane będzie jakbym sobie pół prywatnie wpadł z wędka w dzień imprezki i kilku osobnikom z poza Warszawy coś ewentualnie podpowiedział ? Można się poruszać grupami na tych zawodach ?

no to coś już wiemy więc można bać gumy koło 20cm i czesać :D

mam nadzieje że ruch wodny nie będzie tak uciążliwy jak w Krakowie

A czy bardzo niemile widziane będzie jakbym sobie pół prywatnie wpadł z wędka w dzień imprezki i kilku osobnikom z poza Warszawy coś ewentualnie podpowiedział ? Można się poruszać grupami na tych zawodach ?

Pół prywatnie? A druga połowa to co?

A dlaczego nie chcesz uczestniczyć?

Czy na czas zawodów tereny oznaczone na mapie będą zarezerwowane dla SF na wyłączność? O ile Wisła i część K. Żerańskiego może pomieścić Nas i okazjonalnych Wędkarzy to Moczyło już raczej nie... soboty tam chyba są oblegane na każdym mini-pomoście i wzdłuż brzegów. Nie wiem jak Kępa Potocka.

Pytam, bo może się okazać, że będziemy przeszkadzać łowiącym na Moczydle starszym panom, którzy jak się wczoraj okazało są rozmowni i bardzo mili, i nawet popilnowali roweru na czas tury ze spiningiem.

Kolego krótko się nie da  ;)   

Wiem, że o tych wodach można napisać "książkę", ale nie miałbym czasu by do niej zajrzeć. Za to z "notatek", które mi udostępniliście mam zamiar zrobić użytek i już mi pomogły w pewnych decyzjach. Dziękuję wepster i w6i6e6 :-) Bardzo mi pomogliście! 

Pół prywatnie? A druga połowa to co?
A dlaczego nie chcesz uczestniczyć?

bede około południa 17ego w warszawie po przejechanych 2000km do Polski, więc raczej start i ganianie autobusami odpadają :) a tak bym wpadł na trochę i coś pożytecznego zrobił, bo ostatnio mnie omijaly wszystkie imprezy jb.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...