Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing

Recommended Posts

A ja się cieszę że tak wyszło i że moje dziecko wraz z tysiącem innych harcerzy z całego świata uczestniczy czynnie w tym wydarzeniu, rozterki co i za ile pozostawiam fanom TVN

Też się cieszę. Poważnie. Rozterek nie ma na TVPis. Czasem warto sięgnać po inne źródła. Nie TVN.

Można by tutaj odpisać o braku jakiejkolwiek refleksji u wielbicieli TVP1 i ciągnąć tak w nieskończoność ...  ma to sens?

I ja wnioskuję o zamknięcie tematu!

Wiesz BOB1 , bardzo Cie lubię i szanuje jako użytkownika tego forum, niemniej jednak , chciałbym Ci powiedzieć , że tu nie chodzi o zamknięcie kolejnego tematu światopoglądowego, chodzi o to , że my nie doceniamy pewnych rzeczy,nie szanujemy  wartości wokoło  których się obracamy, przeliczamy je tylko i wyłącznie na pieniądze, My ciągle popełniamy jako społeczeństwo błąd zachodu, totalnej laizacji , czy chciałbyś aby Twoje wnuczki , jak i mój np.  siedmioletni syn żyły w takim świecie w jakim żyją teraz ludzie np .we Francji,  Belgi czy też Niemczech? Szanujmy te wartości wpajane nam przez naszych dziadków, rodziców bo utracimy to co do tej pory wyróżnia nas od innych krajów europejskich ( oczywiście na plus)

Edited by kornik1978

My ciągle popełniamy jako społeczeństwo błąd zachodu, totalnej laizacji , czy chciałbyś aby Twoje wnuczki , jak i mój np.  siedmioletni syn żyły w takim świecie w jakim żyją teraz ludzie np .we Francji,  Belgi czy też Niemczech? Szanujmy te wartości wpajane nam przez naszych dziadków, rodziców bo utracimy to co do tej pory wyróżnia nas od innych krajów europejskich ( oczywiście na plus)

To znaczy ten co nie wierzy to h.. j ? Bzdurne myślenie.

Wyjaśniam.Od czasu do czasu rozważenie tematu uniwersalnego uważam w tym gronie za interesujące. To nie prowokacja, to nie chęć wywołania zamętu w gronie dobrych znajomych. Wszak z częścią z Was znam się już blisko 10 lat!.Czy w miarę neutralny i jak sądzę nietrudny w odbiorze wpis "zasłużył " na powyższą kanonadę zarzutów? Może jednak tak, co smuci mnie niepomiernie . Tak więc spytajmy rytualnie o to czy plecionka ma średnicę, jaki patyk pod bolka i co tam ze spinningowym białorybem. Dobranoc.

Problem w tym Pawle, że taki temat nigdy się nie utrzyma i nie dojdzie do sedna, bo żeby forum ciągnęło takie wątki potrzeba by zaprzysiąc armię moderatorów i to nie jedyny powód ku temu, że tematy polityczne szkodzą jego rozwojowi.

Miałem tylko nadzieję, że odpowiesz mi na mój cytat, no trudno może faktycznie nie ma co tutaj rozstrząsać, bo dopiero zaczęłoby się piekło :)

Co do zasadności wydawania publicznych pieniędzy to zawsze będzie komuś nie na rękę to, że ktoś rozdziela fundusze z jego kieszeni, ale jeśli żyjemy w postsocjalistycznym ustroju to musimy przyjąć, że tak po prostu u nas jest i tyczy się globalnego rozporządzania krajowym majątkiem.

A co do religijności i naszych korzeni to jako polanie wywodzimy się z religii politeistycznej nazywanej obecnie pogańską, przez zachód zostaliśmy zmuszeni do przyjęcia chrześcijaństwa i po ponad tysiąc laty idzie kolejny "wind of change", co przyniesie zobaczymy, na pewno nic dobrego dla zwolenników obecnego porządku, jednak to jest pojęcie względne jak obecne zmiany będą widziane z perspektywy nowego społeczeństwa za kilka wieków. Pewne jest jedno, ogół społeczeństw i cywilizacji ma taką przypadłość, że musi w coś wierzyć, od początku były jakieś malowidła na ścianach jak się homo sapiens "nudziły" a związane to jest ze strachem przed przemijaniem  :whistling:

To znaczy ten co nie wierzy to h.. j ? Bzdurne myśleni

Ch..j jak już coś , Godski - mnie to dziś ani wieje ani powiewa to czy Ty wierzysz czy nie, mi chodzi o to , że jak będziemy tak dalej brnąć w to co opłacalne a co nie , a po co to, a po co tamto to skończymy jak kraje zachodnie gdzie zaczyna dominować kultura islamska , że tak to nazwę, i o to głownie mi chodzi, nie chciałbym  życ w kraju w którym religia dominująca od stuleci schodzi na margines........temat rzeka .

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...