Paweł Bugajski 4,504 Report post Posted July 30, 2016 Jest sobota 20.30. Słucham Franciszka. Dreszcze, podziw- to tyle Share this post Link to post Share on other sites
albercik2 557 Report post Posted July 30, 2016 Wielki Człowiek Share this post Link to post Share on other sites
sierżant 978 Report post Posted July 30, 2016 Tak, Pawle, w rzeczy samej. Troszkę żałuję, że nie wybrałem się na Brzegi. Ale nie wiem, czy bym wytrzymał, kondycyjnie, te 50+ , hmm :) Share this post Link to post Share on other sites
darsio 19 Report post Posted July 30, 2016 Piękne wydarzenie , duma że u nas, brawa za organizację. Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 30, 2016 Wiem że doleje oliwy do ognia ale co mi tam. Wszystko dobrze, tylko jak się bawić to za swoją kasę. Lepiej kilka szpitali by było wybudować. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted July 30, 2016 Temat religii nie powinien być poruszany - tak jak polityki. Zawsze jest to niepoprawne. Może jest ktoś, kto się poczuje dotknięty zachwytami nad ŚDM... Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 30, 2016 Temat religii nie powinien być poruszany - tak jak polityki. Zawsze jest to niepoprawne. Może jest ktoś, kto się poczuje dotknięty zachwytami nad ŚDM... Może. Tylko że mnie to... . Czarni maja wystarczająco dużo. Nie potrzeba więcej wyciągać od tak biednego Państwa którym jest Polska. Żeby nie było. Czerwonych tez nie lubię. Share this post Link to post Share on other sites
Dano. 3,440 Report post Posted July 30, 2016 tu akurat się zgadzam :) Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted July 30, 2016 Ciekawe za ile ten temat w koszu wyląduje :-)) Tak jak Daniel napisał polityki i religii na jb nie prowaadzimy..... Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted July 30, 2016 Nooo, a ME2012 tez powinni byli pilkarze z kibicami na spole sponsorowac Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 30, 2016 Nooo, a ME2012 tez powinni byli pilkarze z kibicami na spole sponsorowac Jeśli plan biznesowy zakładał straty to tak. Ciężko to policzyć. Przy tym wydarzeniu straty są na bank. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted July 30, 2016 A zysk moralny,duchowy itp itd.....tu dyskutować można godzinami... Z takim rozliczaniem to jak z wyborami. Wszyscy krzyczą a ilu zagłosowało? Niepraktykujesz, niesponsorujesz i tyle ,nie rozliczaj. Zaraz sie pojawi ze z podatków...tak samo jak i milion innych rzeczy....czasem wg mnie nie potrzebych.... Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 30, 2016 A zysk moralny,duchowy itp itd.....tu dyskutować można godzinami... Z takim rozliczaniem to jak z wyborami. Wszyscy krzyczą a ilu zagłosowało? Niepraktykujesz, niesponsorujesz i tyle ,nie rozliczaj. Zaraz sie pojawi ze z podatków...tak samo jak i milion innych rzeczy....czasem wg mnie nie potrzebych.... Ale płacę podatki. Niemałe. I powinno to być dobrze rozdzielane. Nie praktykuję ale sponsoruję chcąc nie chcąc. Zysk moralny i duchowy ??? Wierzysz w to ? Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted July 30, 2016 Godski, jaka jest wg Ciebie definicja straty? I zysku Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted July 30, 2016 Andrzej moze sie zdziwisz ale tak... Wcale się tego nie wstydze. Wypisałbym tu kilkadziesiąt rzeczy na które również idą nasze podatki ale....będe potraktowany jako: rasista, ...jakiś tam fob, nietoletancyjny itd..... Tak to niestety wygląda. A z tym rozdzielaniem to nigdy nie będzie sprawiedliwie :-) Share this post Link to post Share on other sites
ŁYSY0312 108 Report post Posted July 30, 2016 Nie wypowiadam się, na temat religii..... Nie wypowiadam się, na temat polityki....... Ale tyle kasy, która mogła by być wykorzystana inaczej..... Biedny kraj nie powinien wydawać pieniędzy "bo wypada".... Skoro niektóre kraje mogą rezygnować z organizacji np. Eurowizji, mistrzostw itp., bo ich nie stać to, czemu my musimy)??O??? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted July 30, 2016 Panowie, przeczytajcie tytuł wątku i pierwsze zdanie jego założyciela. Jaki ma sens to co piszecie w odniesieniu do powyższego? Inna sprawą jest to jaki jest sens, zakładanie powyższego wątku na tym forum? Share this post Link to post Share on other sites
kornik1978 412 Report post Posted July 30, 2016 Ale płacę podatki. Niemałe. I powinno to być dobrze rozdzielane. Nie praktykuję ale sponsoruję chcąc nie chcąc. Zysk moralny i duchowy ??? Wierzysz w to ? Ech.......... ,,godski,,............ jak tak patrzę na takich ,,mieszkańców,, tego kraju jak ty to jest mi tak po ludzku wstyd, przedstawisz poglądy typowego przerabiacza chleba w g...za przeproszeniem, są pewne rzeczy których się nie przelicza tylko i wyłącznie na gotówkę,, bo ja płacę podatki,, , ja też płacę i co z tego i też nie małe i z socjalu nie korzystam, i jestem praktykującym od ,,wielkiego dzwonu,, trochę normalności ludzie....miliony idą na bzdety, trza się cieszyć ,że udało się bezpiecznie to wszystko przeprowadzić nie gdybać ile to kosztowało... Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted July 30, 2016 Ech.......... ,,godski,,............ jak tak patrzę na takich ,,mieszkańców,, tego kraju jak ty to jest mi tak po ludzku wstyd, przedstawisz poglądy typowego przerabiacza chleba w g...za przeproszeniem, są pewne rzeczy których się nie przelicza tylko i wyłącznie na gotówkę,, bo ja płacę podatki,, , ja też płacę i co z tego i też nie małe i z socjalu nie korzystam, i jestem praktykującym od ,,wielkiego dzwonu,, trochę normalności ludzie....miliony idą na bzdety, trza się cieszyć ,że udało się bezpiecznie to wszystko przeprowadzić nie gdybać ile to kosztowało... Ty natomiast przedstawiasz poglądy typowego przerabiacza chleba w co ??? Oczywiście cieszę się jako normalny człowiek że bezpiecznie itd. Tylko gdzie w tym sens żeby biedne Państwo sponsorowało inne bogate Państwo? Mało im ???? Jak chcą urządzać imprezy to za swoje. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted July 30, 2016 (edited) A promocja kraju? Ile kasy zostawią przyjezdni? Ile razy wrócą? Ilu ich znajomych przyjedzie? Zorganizowaliśmy Euro, mistrzostwa siatkarskie, śdm....wszystko na najwyzszym poziomie...to idzie w świat. Chociażby tylko po to zeby inni zaczeli traktoować nas jako godnych zaufania a nie jako kraj z za żelaznej kurtyny, biedny i pijacki :-)))) Edited July 30, 2016 by przemow Share this post Link to post Share on other sites
kornik1978 412 Report post Posted July 30, 2016 Ty natomiast przedstawiasz poglądy typowego przerabiacza chleba w co ??? Oczywiście cieszę się jako normalny człowiek że bezpiecznie itd. Tylko gdzie w tym sens żeby biedne Państwo sponsorowało inne bogate Państwo? Mało im ???? Jak chcą urządzać imprezy to za swoje. Ano cieszę się z tego , że tak wielka impreza , że tak to nazwę, została bezpiecznie przeprowadzona w mojej ojczyźnie , że mogli tu przyjechać ludzie z całego świata i poczuć ducha tego święta, mówisz biedne państwo , ja mówię, - może i biedne, ale za to jak serdecznie nastawione ( prócz pana ..godskiego,, ) do ludzi, ty mówisz o kosztach , a Ja mówię,- o inwestycjach - Ci ludzie pojadą do swoich krajów i obraz Polski na pewno będzie inny niż to dyktują np ,,niemieckie ,,media ,, jak czytasz prase to zapewne wiesz o czym mówię, także kolego są rzeczy któruch czasem nie należy tylko i wyłącznie przeliczać na pieniążki... Share this post Link to post Share on other sites
coloumb 1,621 Report post Posted July 30, 2016 I tak oto powyzsza piekna wymiana uprzejmosci Koledzy samozaklodkowali temat, udowadniajac przy okazji i niestety, ze regulamin forum w wiadomym zakresie ma sens i jest potrzebny. Nie zgadzajac sie z regulaminowymi obostrzeniami musze tym razem zakrzyknac - Frikoooo, dawaj z klodka! Share this post Link to post Share on other sites
albercik2 557 Report post Posted July 30, 2016 A ja się cieszę że tak wyszło i że moje dziecko wraz z tysiącem innych harcerzy z całego świata uczestniczy czynnie w tym wydarzeniu, rozterki co i za ile pozostawiam fanom TVN Share this post Link to post Share on other sites
Tomek88 1,843 Report post Posted July 30, 2016 Jest sobota 20.30. Słucham Franciszka. Dreszcze, podziw- to tyle A jaki jest powód tych skrajnych emocji i jaki one mają wyraz? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted July 30, 2016 (edited) A ja się cieszę że tak wyszło i że moje dziecko wraz z tysiącem innych harcerzy z całego świata uczestniczy czynnie w tym wydarzeniu, rozterki co i za ile pozostawiam fanom TVN Można by tutaj odpisać o braku jakiejkolwiek refleksji u wielbicieli TVP1 i ciągnąć tak w nieskończoność ... ma to sens? I ja wnioskuję o zamknięcie tematu! Edited July 30, 2016 by BOB1 Share this post Link to post Share on other sites