Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Emilo

Ojro 2016

Recommended Posts

I tak wielkie Brawa

Zagraliśmy 5 meczy

Nie przegrywając żadnego

Szkoda mi trochę Błaszczykowskiego bo akurat mogło to na niego nie trafić.No cóż taka jest pilka.

Ps dzis jest już 1 lipca wiec zawijam za sumkiem po rzucać :) Edited by tony1983

Wywiad z Fabiańskim...chłopak się wzruszył, poplakal się...
Szacunek dla Niego!

Fakt, trzeba przyznać, że grali bardzo dobrze, zabrakło trochę skuteczności. Za dzisiejszy mecz mam trochę pretensji do trenera, powinien zmobilizować drużynę do przyciśnięcia po zdobyciu gola. Jak się strzela bramkę w drugiej minucie to trzeba iść za ciosem i przycisnąć.

Fakt, trzeba przyznać, że grali bardzo dobrze, zabrakło trochę skuteczności. Za dzisiejszy mecz mam trochę pretensji do trenera, powinien zmobilizować drużynę do przyciśnięcia po zdobyciu gola. Jak się strzela bramkę w drugiej minucie to trzeba iść za ciosem i przycisnąć.

Popieram Kolegę...

Podejrzewam, że przebijam Boba sceptycyzmem, ale....Czwórkowa akcja z pierwszej połowy. Ostatnio widziałem takie zagranie 22 czerwca 1982 (5:1 z Peru). Defensywa, której nikt nie mógłby się powstydzić. Zaangażowanie i walka, co ciekawe również tych zawodników, którym dwa lata temu można było zarzucić totalne olewactwo. Po ponad trzydziestu latach przerwy można każdemu z czystym sumieniem polecić oglądanie meczów reprezentacji. Jest myśl, są chęci. Edited by Maciej W.

Więksi od Kuby nie trafiali karnych,choćby Messi w ostatnim finale Copa America,bez wątpienia jednak,to własnie dzięki niemu zaszliśmy tak daleko w tych mistrzostwach. Fabiański-genialny bramkarz,ale nie do karnych,nie wyczuł ani jednej piłki z dziesięciu szans w dwóch meczach,rzuca się zdecydowanie za szybko ,a w ten sposób sam sobie odbiera szanse.Turniej na plus,zdecydowanie,jednak coś trener musi zmienić,musi bardziej poszukać.........albo może wystarczyć zaufać tym co sie ma ,ale siedzą na ławie..........

A naśi kibice potrzebują jakiś nowych fajnych przyśpiewki. Było nas 3 razy więcej niż Portugalczyków a ich było częściej i głośniej słychać.

Gramy w 10 , Jedrzejczyk  dzisiaj masakra :(

Zupełnie się z tym nie zgadzam. Obrońca który często gra w ataku. Wszystkie głwóki jego. Brawo Jędza.

Byli gorsi w naszym zespole. Atak w pierwszych meczach nie istniał. Milik - i wszystko. Ponad 5 setek. Lewy klasa światowa.

Milik chyba ma kompleks Lewego.

I jeszcze drobiazg ku przestrodze. Jeśli nie znajdziemy lub nie dochowamy się trzech napastników chociażby na miarę Belgii (nie uważam, żeby to było wygórowane wymaganie), to nie zajdziemy w żadnym dużym turnieju tak daleko. Taka drabinka trafia się 27 drużynie świata raz na sto lat. A trzech nowych napastników, bo są kontuzje, spadki formy, zmęczenie. Od nadmiaru głowa nie boli. Jeśli ta drużyna się wypromuje i dobrze sprzeda da bodziec innym. Będą nowi, będzie konkurencja, poziom się podniesie.

Strzał Kuby niestety na wysokości idealnej dla bramkarza...

Porażki nie było , karne to loteria

a ,że zaszliśmy tak daleko zawadzięczamy międzyjnymi Kubie Błaszczykowskiemu

Brawo dla naszych , za dwa lata może zajdziemy wyżej, trzon mamy :)

Jeżeli dzisiaj odpadniemy z Portugalią to część winy ponosi Nawałka. Kto to widział by po strzelaniu bramki w 2 min, cofnąć się i bronić wyniku. Oni tak chcieli przez 90min się bronić??
Przecież już ze Szwajcarią nie przyniosło nam to efektu. A Portugalczycy jakby nie patrzeć są zdecydowanie lepsi od Helvetow.
A jeśli to my prowadzimy grę to widać ze z obroną Portugalii nie jest wcale tak dobrze i dochodzimy do groźnych sytuacji...

Złożyłeś już "podanie" do Bońka ? bo widze ,że trener z Ciebie wyśmienity............

Edited by seiken

szkoda tego karnego ... Kuba ma nawyk strzelania na dwa tempa przez co strzał traci na sile... myślę że bramkarz to wiedział, widać było że go wyczekał i rzucił sie po strzale... skoda ale i tak to wszystko dzięki Kubie ...

Kolejne turnieje to tylko kwestia napierdalania
Treningu i wiary w siebie
Polscy piłkarze mogą być równi najlepszym pw Europie
Teraz tylko:
Niech sie młodzi uczą od Lewego i Krychy

Piękna sprawa :) Edited by Guzu

Tak czy siak zaskoczenie pozytywne. Lepiej wypadli niż ze Szwajcarią. Strzał Kuby poprawny, bez mega kopyta i szału, ale kierunek, pole itd. ok. Po prostu bramkarz zdołał końcówkami palców podbić. Gdyby wypierdzielił jak Ramos Panu Bogu w okno, to ok, można się wnerwić. Ale wstydu tutaj nie było.

Mega minus dla Nawałki, że po karnych ze Szwajcarią nie ustawił Fabiańskiego do pionu w kwestii jego falstartów. A jeśli Łukasz inaczej nie umie ? Trudno, bramkarzem w polu jest świetnym, ale żadną ujmą nie jest zmienić go na karne. Nie zakładam, że np. Boruc by coś obronił, ale sam fakt rzucania się we właściwym kierunku, gdzie piłka mija ręce bramkarza o 20-40 cm sprawia, że kolejny strzelec musi przyłożyć równie solidnie, mocno i przy słupku. To zwiększa presję, wtedy są przestrzelenia, słupki, nieczysto wyprowadzone strzały. Fabiański w bramce na karnych, to prezent dla napastników drużyny przeciwnej.

Poza powyższym - same plusy. Wstydu kompletnie nie ma.

oczywiście że do karnych powinien być Boruc... po Szwajcarach było widać, że dla Fabiańskiego karne nie wychodzą..

oczywiście że do karnych powinien być Boruc... po Szwajcarach było widać, że dla Fabiańskiego karne nie wychodzą..

Myślę, że do karnych oczywiście powinni w bramce jednocześnie stanąć Fabiański, Szczęsny no i Boruc :)
To nie są łatwe decyzje kto ma bronić, trener tak zdecydował i tyle w temacie!
Przegraliśmy w karnych-SZKODA chłopaków, szkoda Kuby, ale taka jest piłka= ktoś wczoraj musiał odpaść! Zabrakło nam szczęścia , trzeba to przyjąć na klatę a nie biadolic i pisać farmazony...

DZIĘKUJEMY!!!

Po ćwierćfinale ME, po meczu z Portugalią czuć nie dosyt.. nareszcie możemy się nie bać nikogo!

Między 22 a 25 minutą meczu grali i robili takie akcje, że nie mogłem uwierzyć, przecierałem oczy ze zdumienia- to jest nasza narodowa drużyna? Szkoda, szkoda wielka bo nasze pokolenie wielkiej piłki nie zaznało, jak Polacy wygrywali to mnie jeszcze na świecie nie było, czekałem tyle lat. A teraz oczekuję, że się nie załamią i zagramy na MŚ.

Edited by Krisu23

Myślę, że do karnych oczywiście powinni w bramce jednocześnie stanąć Fabiański, Szczęsny no i Boruc :)

co za wpis jeszcze Ty między nimi , a co to nie można nic już negatywnego napisać, tym bardzie że prawda.Oczywiście brawa dla kadry, a Kubu cholerna szkoda.

Noc była dla mnie ciężka do przetrwania, napiszę krótko. DZIĘKUJĘ BIAŁO-CZERWONI!! JESTEM Z WAS DUMNY!! KUBA GŁOWA DO GÓRY, I TAK JESTEŚ MOIM BOHATEREM!!

Nie ma co narzekać. Przed rozpoczęciem turnieju każdy taki scenariusz wziąłby w ciemno i uznał to za sukces. Wiadomo, że po meczu z Portugalią czuć niedosyt, bo szczęście było tak blisko, tym bardziej, że Portugalia nie pokazała nie wiadomo jakiej gry i patrząc na jej występy na EURO 2016 można powiedzieć, że nie zasłużyła na półfinał ale cóż... taki jest sport. 

Dziękujemy Polsko za tę piękne chwile emocji na tym turnieju!!! Oby więcej takich  ;)  teraz Olimpiada i czas na siatkarzy  ;)

Najwyższa pora jednoznacznie wskazać winnego tej porażki:

jest nim......... Milupa!!!!!

Przed  meczem ze Szwajcarią  przewidział że po remisie 1:1 wygramy w karnych,

teraz milczał i nasi nie wiedzieli że mają wygrać!!! :rolleyes:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...