Mirosław Pieślak 728 Report post Posted June 30, 2016 elefant68 - muchy są niezłe. Nie przejmuj się tymi promieniami, że niby za dużo. Jest ok. Osobiście zmieniłbym model haczyka, albo na typu pupa/larva albo zwykły prosty. Na takim mocno wygrzbieconym kiełżu skraca się tułów i pupa gubi trochę proporcje. Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted July 3, 2016 Cześć Dopiero trzeci egzemplarz odważyłem się wstawić. Kolory trochę inne od wzoru a nad wykonaniem trzeba jeszcze popracować. Pozdrawiam Sławek Share this post Link to post Share on other sites
Mirosław Pieślak 728 Report post Posted July 4, 2016 sdd_ - wiem, że zawsze może być lepiej, ale u Ciebie jest...bardzo dobrze! Zarówno kolory, materiały, wyczesanie - chciałbym mieć takie pupy w pudełku. Serio. Może tylko ten szary dubbing bardziej bym wyczesał, ale to drobiazg. Ale oczywiście, kolejne spróbuj zrobić lepsze! Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted July 5, 2016 Cześć Dopiero trzeci egzemplarz odważyłem się wstawić. Kolory trochę inne od wzoru a nad wykonaniem trzeba jeszcze popracować. sdd_ - wiem, że zawsze może być lepiej, ale u Ciebie jest...bardzo dobrze! Zarówno kolory, materiały, wyczesanie - chciałbym mieć takie pupy w pudełku. Serio. Sławek robisz naprawdę piękne muchy :) . Szczerze mówiąc , to zazdroszczę Ci talentu i umiejętności -_- . Gdyby to mnie Mirek tak skomplementował , to bym sobie taki komplement wydrukował , powiększył i powiesił nad łóżkiem :D . Gratuluję :clappinghands: Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted July 5, 2016 (edited) Sławek robisz naprawdę piękne muchy :) . Szczerze mówiąc , to zazdroszczę Ci talentu i umiejętności -_- . Gdyby to mnie Mirek tak skomplementował , to bym sobie taki komplement wydrukował , powiększył i powiesił nad łóżkiem :D . Gratuluję :clappinghands: Dzięki. Szczerze mówiąc myśałem, że jest taka sobie. Co do umiejętności, to je dopiero zdobywam a jeżeli coś mi wychodzi, jest wynikiem uporu, cierpliwości i skłonności do "szczegularstwa". Nie do wszystkiego mam taką cierpliwość :) Pozdrawoim Sławek Edited July 5, 2016 by sdd_ Share this post Link to post Share on other sites
daniel. 335 Report post Posted July 7, 2016 Trzeba wykorzystać każdą wolną chwilę na trening: Share this post Link to post Share on other sites
Łagodny Bizon 106 Report post Posted July 18, 2016 Uff , remont i brak czasu, ale ukręciłem dwa koszmary z "Ulicy wiązań" :-), nie wiem czy bardziej pupa czy d.... Pierwsza nitka 6/0 5 razy pękała przy tej muszce, do drugiej wziąłem kevlar, tez kiepsko bo się rozwarstwia, nie przyjmuje dubbingu i wyszło to przy główce. Nie pękł więc nie kląłem i wolę tak niż poprawnie :-). Myślę, że jednak mam zbyt duz że łapy i zbyt "wyczytane" oczy do tego sportu... cóż jeszcze się nie poddaję... Pozdrawiam Michał [attachment=334815:P7180114.JPG][attachment=334816:P7180115.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Łagodny Bizon 106 Report post Posted July 19, 2016 Ten już trochę lepszy, rano na wyspanych oczach :) . Może zaliczy. Michał [attachment=334912:P7190116.JPG] Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted July 21, 2016 (edited) To już prawie półtora miesiąca od ostatniego zadania :( . Z nudów ukręciłem sobie muchy pokazujące co było przed i po pupie :D . Edited July 21, 2016 by pisarz Share this post Link to post Share on other sites
Michal Flyfishing 376 Report post Posted August 19, 2016 Hak Akita AK 755 BL Nie zbyt udana ale pewnie coś płowi Share this post Link to post Share on other sites
Michal Flyfishing 376 Report post Posted August 19, 2016 Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted August 28, 2016 Trochę inaczej. Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted August 28, 2016 (edited) Takie trochę bee-caddis, albo wasp-caddis ;) Niezłe eksperymenty genetyczne robicie Panie kolego :P Edited August 28, 2016 by janusz.walaszewski Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted September 7, 2016 Niezłe eksperymenty genetyczne robicie Panie kolego Eksperymentów genetycznych ciąg dalszy :D . Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted September 13, 2016 Piotr zobacz filmik, powinien Ci się spodobać https://www.youtube.com/watch?v=vvJjtzpxqkA Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted September 25, 2016 Kolorystyka inna z powodu ubogości materiałów. Share this post Link to post Share on other sites
bartkano 37 Report post Posted September 25, 2016 Fajnie koledzy, że macie jeszcze chęć uczestniczyć w tej szkółce, kiedy ona już umarła. Chyba będę musiał założyć swoją szkółkę na forum i wraz z uczniami kontynuować tą piękną sztukę jaką jest flytying. Pozdrawiam wytrwałych Bartek Share this post Link to post Share on other sites
daniel. 335 Report post Posted September 25, 2016 Czyli to już nie będzie kontynuowane?? Mirek się poddał czy co?? Czyżby stare porzekadło i tu miało rację bytu, że wszystko co dobre szybko się kończy?? Szkoda............ Share this post Link to post Share on other sites
Dryzd 152 Report post Posted September 25, 2016 No ja mam wielką nadzieję, że Szkoła będzie dalej prowadzona przez Mirka i nic się nie zmieni!! Na pewno i inni uczestnicy również czekają aż się znowu zacznie a imprezy które miały zatrzymać szkołę już się skończyły. Może się Mirek wypowie na ten temat bo na forum zagląda. Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted September 25, 2016 Około miesiące temu pytałem na priv Remka czy SWM będzie kontynuowana. Dostałem zapewnienie że tak . Myślę że gdyby takich zapytań było by więcej , to Remek miałby pewność że nam zależy, a to mogło by pobudzić go do szybszego działania. Share this post Link to post Share on other sites
bartkano 37 Report post Posted September 29, 2016 A ja myślę, że to miał być dobry interes, ale nie wypaliło. I tyle w temacie pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Pisarz.......ewski Piotr 12,062 Report post Posted October 2, 2016 A ja myślę, że to miał być dobry interes, ale nie wypaliło. I tyle w temacie pozdrawiam Trzeba z czegoś żyć :D . Nawet gdyby tak było , to czy to ma znaczenie. Zresztą dorosłym facetom nie przystoi "gdybać" , to raczej domena magla. Share this post Link to post Share on other sites
Janusz Wałaszewski 3,149 Report post Posted October 2, 2016 Warto też wziąć pod uwagę, że Mirek uruchamia (bo jeszcze nie koniec) nowy sklep i zapewne "trochę" go to absorbuje. Piotr, niedługo chyba zacznę u Ciebie muchy zamawiać ;) Share this post Link to post Share on other sites
Pluszszcz 1,005 Report post Posted October 2, 2016 (edited) Piotr, pochewkę w pupach możesz zacząć prawie w połowie tułowia. Łatwiej ją wtedy ładnie zakończyć przy oczku haczyka, no i w naturze te proporcje są prawie 50/50 ;) https://www.google.pl/search?q=caddis+pupae&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwic69SO47zPAhXFESwKHaNoDOkQ_AUICCgB&biw=1280&bih=641#imgrc=u9SnThAt6c3keM%3A Edited October 2, 2016 by Pluszszcz Share this post Link to post Share on other sites
sdd_ 1,188 Report post Posted October 6, 2016 Cześć Żarło, żarło i zdechło. Chyba zostaje tylko YT. Pozdrawiam Sławek Share this post Link to post Share on other sites