Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Wiktor

Okulary Polaryzacyjne z korekcją

Recommended Posts

Witam.

Czy mogę otrzymać wzory oprawek do wędkarstwa.

Pozdrawiam

Zbyszek

Jak najbardziej. W poniedziałek mam nowa dostawę opraw to dam znać.

Witam

O dzisiaj wprowadziłem do oferty praktycznie niezniszczalne oprawki Progear Eyeguard więcej na ich temat pod linkiem https://www.progearvision.pl/

Polecam film charakteryzujący te oprawy, naprawdę robi wrażenie :) 

https://www.youtube.com/watch?v=D7dUvWtfoWg

Oprawy występuję w czterech rozmiarach S/M/L/XL 

Mocna rzecz :) 

Z całą odpowiedzialnością mogę polecić 

Szczerze polecam usługi kol. Wiktora.

Gdyby każdy miał takie podejście do klienta to Rzecznik Praw Klienta nie miał by co robić   ;)

Nowe oprawy Progear sprawdzają się w boju. Najbardziej ekstremalne oprawy jakie miałem w rękach 

[attachment=456927:IMG_4594.JPG]

[attachment=456928:IMG_4595.JPG]

[attachment=456929:IMG_4596.JPG]

[attachment=456930:IMG_4597.JPG]

Już z zamontowanymi szkłami. W tym przypadku progresywnymi 

[attachment=456931:IMG_4756.jpg]

Nowe szkła z etapu "prototyp" trafiają do sprzedaży.

Wypróbowałem na sobie w wersji progresywnej. Polaryzacja z fotochromem plus rewelacyjny antyrefleks dedykowany dla kierowców. Zabarwienie wyjściowe po nałożeniu AR około 30% maksymalne zabarwienie 80%. Dla mnie nowe otwarcie, nie są tanie ale warte każdej złotówki. I co dla mnie najważniejsze made in Poland :)

[attachment=456934:IMG_4866.JPG]

Z cyklu nie ma rzeczy niemożliwych na cuda potrzebujemy 3 dni.

Polaryzacja z lustrem dla Kolegi z korekcją -10 dioptrii plus cylindry dla urozmaicenia :(

Długo to trwało ale nowy Właściciel obecnie sieje postrach wśród Sanowych Głowacić :)

[attachment=456968:IMG_4269.JPG]

[attachment=456969:IMG_4270.JPG]

Czy stopien polaryzacji jest skorelowany z przyciemnieniem? Chcialbym bardzo jasne szkla (mam ok. -4,0 w obu oczach) w odcieniu brazowym lecz obawiam sie ze moga gorzej funkcjonowac. Dotychczas mialem kilka nakladek polaryzacyjnych i roznie z tym bywalo. Np. Solano z tego samegp kompletu dzialaja ok w wersji ciemnozielonej i ledwie zauwazalnie w żółtej rozjasniajacej

Hej

Niestety nie mam jasnych szkieł w odcieniu brązowym. 

Najjaśniejsze szkła jakie mam są w odcieniu szarym z nałożonym antyrefleksem dają efekt jakiego nie widziałem u nikogo 

Przykład niżej, w tym przypadku mamy do czynienia jeszcze z fotochromem który przy intensywnym świetle ciemnieje.

[attachment=462176:fullsizeoutput_1352.jpeg]

Mam również szkła fotochromowe w okularach (Transition) i uważam, że na rybach niekoniecznie musi się to sprawdzać, zwłaszcza przy połowie pstrągów na zadrzewionych rzeczkach. Czas reakcji jest zbyt długi, a dość często wchodzi się z silnego słońca w cień i odwrotnie.
Brąz mi szczególnie pasuje, jakoś wszystko w nich odrobine weselsze :-)
Proszę o informację czy można się spodziewać takich szkieł w najbliższym czasie i jakie są dostępne wzory oprawek. Jeżeli dałoby się coś skompletować w najbliższym czasie to proszę o konkretniejsze info na priv ze wstępną kalkulacją

Na codzień używam (Transition) na rybach tych z postu wyżej. Dla mnie nie ma lepszych okularów polaryzacyjnych na warunki w jakich łowię. Jestem obecny na każdych targach optycznych od lat i widziałem wiele. Te z postu wyżej biją wszystko. Niestety co do brązu to nie widziałem u żadnego producenta tak jasno brązowych szkieł. Sam osobiście brązu nie lubię bo zmienia barwy które dla muszkarza są bardzo ważne. Tak więc obawiam się że nic nie skompletuje, chyba że z szarymi soczewkami. 

Hej
Niestety nie mam jasnych szkieł w odcieniu brązowym.
Najjaśniejsze szkła jakie mam są w odcieniu szarym z nałożonym antyrefleksem dają efekt jakiego nie widziałem u nikogo
Przykład niżej, w tym przypadku mamy do czynienia jeszcze z fotochromem który przy intensywnym świetle ciemnieje.
attachicon.gif fullsizeoutput_1352.jpeg

Widzę moje okularki :-)

Polecam każdemu nowe fotochromowe szkła Wiktora, są niesamowit! Czy jest pełne słońce czy duże zachmurzenie widzę w nich rewelacyjnie wszystko co się dzieje w wodzie i nie tylko. Zastosowany w nich antyrefleks sprawia że nie wyobrażam sobie bez nich jazdę samochodem!!! Nie są tanie ale nie żałuję ani jednej złotówki! Kiedyś myślałem że WileyX to świetne okulary, porównując teraz je do tych od Wiktora stwierdzam że to tandenty szajs ale to moja opinia.

Wiktor dziękuję raz jeszcze, dzięki Tobie czas nad wodą sprawia mi jeszcze większą przyjemność! Edited by Mahone

Widzę moje okularki :-)

Polecam każdemu nowe fotochromowe szkła Wiktora, są niesamowit! Czy jest pełne słońce czy duże zachmurzenie widzę w nich rewelacyjnie wszystko co się dzieje w wodzie i nie tylko. Zastosowany w nich antyrefleks sprawia że nie wyobrażam sobie bez nich jazdę samochodem!!! Nie są tanie ale nie żałuję ani jednej złotówki! Kiedyś myślałem że WileyX to świetne okulary, porównując teraz je do tych od Wiktora stwierdzam że to tandenty szajs ale to moja opinia.

Wiktor dziękuję raz jeszcze, dzięki Tobie czas nad wodą sprawia mi jeszcze większą przyjemność!

A Ile kolego takie okularki kosztują? jaka jest różnica $$$ miedzy nimi a wiley X ze stwierdzasz ze te drugie to tandetny szajs? podejrzewam ze dość duza, wiec jak można porównywać okulary które są z rożnych polek cenowych? To tak jak by porównać ferrari do poloneza... 

A Ile kolego takie okularki kosztują? jaka jest różnica $$$ miedzy nimi a wiley X ze stwierdzasz ze te drugie to tandetny szajs? podejrzewam ze dość duza, wiec jak można porównywać okulary które są z rożnych polek cenowych? To tak jak by porównać ferrari do poloneza... 

Źle podejrzewasz, a to porównanie to już w ogóle nietrafione. 

Cena bardzo zbliżona oczywiście zleży od opcji i modelu. 

Źle podejrzewasz, a to porównanie to już w ogóle nietrafione. 

Cena bardzo zbliżona oczywiście zleży od opcji i modelu. 

Cena zbliżona to fakt ale do modeli bez korekcji z korekcją to około 50% taniej w każdej konfiguracji. 

W razie pytań o cenę zapraszam na PW. Mam na obecną chwilę 16 rodzai szkieł jednoogniskowych polaryzacyjnych, dwu i wieloogniskowych jest 3 razy więcej :) 

To daje około 64 różnych szkieł polaryzacyjnych które można wstawić w oprawki. Ciężko w takim wypadku o sztywny cennik :) 

Pozdrawiam

W.

Wszystko się zgadza - porównywałem wiley X bez korekcji do moich zamówionych u Ciebie z korekcją. 

Mam to szczęście, że pracuję w porcie i jak dziś dostałem okularki od Ciebie to od razu poleciałem nad wodę. 

​Polaryzacja - rewelacja, wykonanie - takie jak chciałem, kontakt - bdb.

Dzięki i pozdrawiam. 

Wszystko się zgadza - porównywałem wiley X bez korekcji do moich zamówionych u Ciebie z korekcją. 

Mam to szczęście, że pracuję w porcie i jak dziś dostałem okularki od Ciebie to od razu poleciałem nad wodę. 

​Polaryzacja - rewelacja, wykonanie - takie jak chciałem, kontakt - bdb.

Dzięki i pozdrawiam. 

To ja dziękuję :)

Niech dobrze służą :)

Pozdrawiam

W.

Wiktor robi bardzo fajne okulary ale mówienie że przy nich WileyX to szajs jest nieporozumieniem.

Koledzy dziękuję za dobre słowa ale dajmy sobie spokój z porównaniami marka vs marka 

Wiktor robi bardzo fajne okulary ale mówienie że przy nich WileyX to szajs jest nieporozumieniem.

Bo to szajs i badziew.

Cześć Wiktor, czy będziesz miał otwarty zakład w sobotę 13.01?

Chciałbym przyjechać i w końcu zamówić coś na moje gały :rolleyes:

• Create New...