Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Wiktor

Okulary Polaryzacyjne z korekcją

Recommended Posts

Zawsze byłem bardzo  ciekawy okularów polaryzacyjnych od optyka i ... mam od Wiktora :)

Bardzo fajne jasne szkła, moje akurat  bez korekcji. Jasność tych szkieł rzeczywiście zaskakuje i cieszy oko :)

Edited by Pluszszcz

Przed podjęciem decyzji chcę jeszcze dopytać - jak jest z widzeniem ekranu nawigacji w samochodzie w tych okularach polaryzacyjnych. Wykorzystując "zaślepki" polaryzujące muszę przekrzywiać głowę dla dobrego widzenia.

Przed podjęciem decyzji chcę jeszcze dopytać - jak jest z widzeniem ekranu nawigacji w samochodzie w tych okularach polaryzacyjnych. Wykorzystując "zaślepki" polaryzujące muszę przekrzywiać głowę dla dobrego widzenia.

u mnie nie ma najmniejszego problemu, wszystko normalnie widać. Masz monochromatyczny wyświetlacz??

Ja wykonałem tym razem dla siebie polary bardziej z nastawieniem na śnieg i podobają mi się wybitnie :) oczywiście z korekcją :) 

[attachment=377803:IMG_2813.jpeg]

[attachment=377804:IMG_2814.jpeg]

[attachment=377805:IMG_2815.jpeg]

[attachment=377806:IMG_2816.jpeg]

u mnie nie ma najmniejszego problemu, wszystko normalnie widać. Masz monochromatyczny wyświetlacz??

Ja wykonałem tym razem dla siebie polary bardziej z nastawieniem na śnieg i podobają mi się wybitnie :) oczywiście z korekcją :)

Dzięki za wyjaśnienie. Wielokolorowy. Problemem jest fioletowa poświata znikająca po przechyleniu głowy w lewo o kąt rzędu 45 stopni. W niedługim czasie prześlę na priv receptę i poproszę o szczegóły.

Edited by mariuszm

Dziś przyjechały do mnie okulary stuningowane przez @Wiktora - cylindry, polaryzacja i lustro. Normalnie nie mam więcej pytań [emoji41] Polecam każdemu okularnikowi - wykonanie, cena i przemiły, profesjonalny kontakt! Aż się chce z takim optykiem iść na ryby [emoji16] Dziękuję!

Dzięki Łukasz za dobre słowo :) 

Niech się noszą jak najdłużej.......naprawdę fajnie wyszły :)

Jak aktualnie wyjdzie cenowo -0,75 i -1 ? Kolorki podobne do tych z ostatnich zdjęć. Typowo nad wodę w letnie miesiące.

Jak aktualnie wyjdzie cenowo -0,75 i -1 ? Kolorki podobne do tych z ostatnich zdjęć. Typowo nad wodę w letnie miesiące.

Bez cylindrów 450 pln 

Wklejam wspomniane wcześniej okulary z niebieskim lustrem

[attachment=387740:19BF11AC-2CAA-41A0-B0B2-5B76DA56E9C3.JPG]

[attachment=387741:7F2B40B3-CAE5-48AE-8AEC-1961F045ABA7.JPG]

[attachment=387742:32AE4102-C6D3-4A87-88A8-6A55BE251FC4.JPG]

Oraz bardzo promocyjny komplet okularów progresywnych polaryzacyjnych plus identyczne progresy w wersji białej.

Bardzo twarde z doskonałym antyrefleksem

[attachment=387743:77840EDF-.jpg]

[attachment=387744:F8E1233A-.jpg]

Edited by Wiktor

Cześć. Czy temat okularów jest jeszcze aktualny? Wysłałem zapytanie na priv.

Pozdrawiam.

Orientujesz się zapewne jako optyk- da się zrobić polerkę szklanych szkieł?
Mam trzydziestoletnie rewelacyjne szklane polary (dzisiaj chyba nie ma takiej jakości działania :) ), jednak są bardzo lekko "zmatowiałe" w miejscu dotyku z podłożem- od strony zewnętrznej.
Strona z filtrem bez skaz, okulary bez korekcji.

Robicie jako optycy takie usługi? Edited by ObraFM

Orientujesz się zapewne jako optyk- da się zrobić polerkę szklanych szkieł?
Mam trzydziestoletnie rewelacyjne szklane polary (dzisiaj chyba nie ma takiej jakości działania :) ), jednak są bardzo lekko "zmatowiałe" w miejscu dotyku z podłożem- od strony zewnętrznej.
Strona z filtrem bez skaz, okulary bez korekcji.

Robicie jako optycy takie usługi?

Niestety nie. Szlifowanie powierzchni szkieł to bardzo skomplikowana operacja. Każda nawet najdrobniejsza zmiana krzywizny zewnętrznej lub wewnętrznej powoduje zmianę mocy w tym miejscu. Ja osobiście nie znam nikogo kto oferował by takie usługi i z doświadczenia jestem pewny na 99% że nikt tego nie robi. 1% zawsze zostawiam na margines bo człowiek wszystkiego nie wie ;) 

No to będę musiał spróbować tlenku ceru- metody którą się szyby samochodowe poleruje :)
Może to będzie ten 1%  :)

No to będę musiał spróbować tlenku ceru- metody którą się szyby samochodowe poleruje :)
Może to będzie ten 1%  :)

Trzymam kciuki :)

Panie Wiktorze,

jaki byłby koszt szkieł DriveWear cylindrycznych o mocy -2,5D. Nadałyby się na ryby i do samochodu.

Pozdrawiam. Robert

Panie Wiktorze,

jaki byłby koszt szkieł DriveWear cylindrycznych o mocy -2,5D. Nadałyby się na ryby i do samochodu.

Pozdrawiam. Robert

W zależności od powłok od 900 do 1100 

Pozdrawiam

Coraz ciekawsze zamówienia coraz bardziej kozackie okulary :)

Tutaj klasyczny Ray Ban

[attachment=399551:IMG_3236.JPG]

[attachment=399552:IMG_3237.JPG]

I coś zdecydowanie bardziej "wędkarskiego"

[attachment=399554:IMG_3233.JPG]

[attachment=399555:IMG_3235.JPG]

• Create New...