Sławek77 637 Report post Posted March 4, 2019 Nie wiem jak echo, napewno tak jest z wyświetlaczami od telefonów. Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted March 4, 2019 A co mają okulary polaryzacyjne do echosondy? poczytaj sobie o zasadzie dzialania ekranow lcd. Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted March 4, 2019 Pytanie: nie chce polaroidow (echosonda ;), ale za to chcialbym okulary zaslaniajace swiatlo padajace z boku i gory (nawet chetniej moglbym tez kupic same "oslony boczne" jak do okularow bhp szczegolnie jesli beda lekko "przydymione") Da rade takie cudo zalatwic? na razie zrobilem sobie takie postapo z 2 kawalkow detki rowerowej znitowanych razem.. ;) Polecam tanie okulary przeciwsłoneczne panoramiczne bez polaryzacji, znajdziesz je pewnie w każdym sklepie sportowym, ważne żeby były bez polaryzacji i po sprawie :) poczytaj sobie o zasadzie dzialania ekranow lcd. Prawdę mówiąc to nie mam żadnego problemu w oglądaniu ekranu echosondy w polaryzacji Share this post Link to post Share on other sites
gooral 273 Report post Posted March 4, 2019 Tylko wtedy bede musial zakladac soczewki. Zalezy od kata pod jakim patrzysz na ekran oczywiscie. Nie jestem pewien ale pewnie jak echosonda inna niz lcd/tft (np oled? Sa juz takie?) To problema niema Sent from my SM-N910F using Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
seti_m 3 Report post Posted March 9, 2019 Koledzy czy polecacicie jakies nakładki polaryzujace na okulary korekcyjne... konkretnie chodzi mi o żółte rozjaśniające Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted March 12, 2019 Koledzy czy polecacicie jakies nakładki polaryzujace na okulary korekcyjne... konkretnie chodzi mi o żółte rozjaśniające żółte i "rozjaśniające" nie mają polaryzacji. Te dwie sprawy się wykluczają Share this post Link to post Share on other sites
yahu72 32 Report post Posted March 15, 2019 (edited) Cześ Wiktor, Możesz podesłać katalog gotowych okularów z polaryzacją ( do samochodu i na ryby) Będę na GS to może coś zakupię. Pozdrawiam, Janusz Edited March 15, 2019 by yahu72 Share this post Link to post Share on other sites
barwena1977 30 Report post Posted March 18, 2019 Cześć, Ile zapłacę teoretycznie za dwie standardowe pary szkieł progresywnych. Zwykłe i polaryzacyjne +1.5/+3.5? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted March 18, 2019 Cześć Mam teraz fajna promocje mojego producenta na progresy z wyższej półki z najlepszymi powłokami. Komplet szkieł wychodzi 1800 zł za całość bez oprawek oczywiście Gdzie znacznie gorsze progresy (powiedzmy 3 półki niżej) to koszt za komplet 1940 zł Pozdrawiam Wiktor Share this post Link to post Share on other sites
seti_m 3 Report post Posted March 18, 2019 Wiktor W takim razie czy jest polaryzacja która jest dobra i rozjaśniająca ? Czy dobra polaryzacja wyklucza szkła rozjaśniające czy tylko żółte ? Z góry dzieki Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted March 19, 2019 Wiktor W takim razie czy jest polaryzacja która jest dobra i rozjaśniająca ? Czy dobra polaryzacja wyklucza szkła rozjaśniające czy tylko żółte ? Z góry dzieki Żadne szkła nie rozjaśniają, rozjaśnia latarka. Każda soczewka z samego faktu innej gęstości materiału vs powietrze załamuje i odbija światło. Do tego każdy filtr UV zatrzymuje część światła i do tego kolor znowu pochłania kolejną część promieni świetlnych. W najlepszych szkłach straty są na poziomie minimum 20% mowa o polaryzacji oczywiście. Więc odpowiedź brzmi nie ma niestety. Jedyne rozjaśniające okulary jakie istnieją to coś w stylu poniżej :D [attachment=576795:SKU112583_0_3.jpg] Pozdrawiam Wiktor Share this post Link to post Share on other sites
seti_m 3 Report post Posted March 19, 2019 Wyczerpująco ... :) Dzięki Share this post Link to post Share on other sites
barwena1977 30 Report post Posted March 20, 2019 Priv [emoji6]. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
Janek66 4 Report post Posted March 24, 2019 Witaj Wiktor,mam nowy pomysł na ramki,poproszę adres do wysyłki nowych ramek do moich okularów te które dałem wczoraj na garażowej bedą raczej nieaktualne. Janusz Panak 604165575 Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted March 25, 2019 Wysłałem SMS Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted March 26, 2019 (edited) Wracając jeszcze do tematu szkieł "rozjaśniających" przykład zdjęć zrobionych przez soczewkę "rozjaśniającą" i "nie ściemniającą" :D Myślę że komentarz zbędny, wszystko widać :D Edited October 1, 2019 by Wiktor Share this post Link to post Share on other sites
zayl990 1 Report post Posted April 15, 2019 Cześć, interesuję się takimi oksami, napisałem priv'ka :) Share this post Link to post Share on other sites
havy 111 Report post Posted April 26, 2019 Ta nie ściemniająca jest z polaryzacją? Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted April 29, 2019 Ta nie ściemniająca jest z polaryzacją? Oczywiście :) Share this post Link to post Share on other sites
Lofix 0 Report post Posted May 27, 2019 Witam Mam taką wadę Op +6.0 Ol +5,5/1,0 x 60° Jaki będzie koszt szkieł ? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
and67 233 Report post Posted May 28, 2019 Witam priv Share this post Link to post Share on other sites
Rraptor 56 Report post Posted June 14, 2019 Ma ktoś numer tele do autora wątku ? Share this post Link to post Share on other sites
pomelo (maciekd) 403 Report post Posted June 14, 2019 http://domwzroku.pl/ Share this post Link to post Share on other sites
Wiktor 1,644 Report post Posted June 24, 2019 Ma ktoś numer tele do autora wątku ? Zawsze można zapytać na PW Pozdrawiam Wiktor Share this post Link to post Share on other sites