Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
Wiktor

Okulary Polaryzacyjne z korekcją

Recommended Posts

Witam.

Jak mówią szewc bez butów chodzi.....i ja właśnie miałem podobnie.

Chociaż jestem optykiem i mam wadę wzroku to posiadam dopiero od roku okulary polaryzacyjne z korekcją    :DNie mam zielonego pojęcia jak ja mogłem do tej pory bez nich funkcjonować    :huh: 

Jak mogłem łowić ryby i jak mogłem prowadzić samochód w słoneczne dni. Nie mniej jest to wynalazek na miarę wynalezienia koła!!

W ciągu ostatniego roku zrobiłem kilkadziesiąt par tych okularów dla klientów i znajomych, soczewki nie potrzebują reklamy bronią się same.

Jest już na forum kilku Kolegów w mojej produkcji okularach i wszyscy zadowoleni. Przynajmniej nikt nie zgłaszał problemów  ;)

Wyprodukowane w Polsce,materiał CR39,indeks 1,5, utwardzone z powłoką antyrefleksyjną. Kolor szaro/zielony zabarwienie 40% (spokojnie można w nich chodzić przy słabym oświetleniu) Więcej nie trzeba...wierzcie     :D

Jednak jeżeli ktoś chce to jak najbardziej możemy dokładać opcji  ;)

Mogę wykonać takie okulary w powierzonej oprawie, wystarczy wysłać do mnie oprawę plus receptę (wadę wzroku) plus rozstaw źrenic a ja wstawię właściwe szkła i odsyłam na wskazany adres. Raczej nalezy wybierać oprawy pełne,wszelkie żyłki czy wiercenia mogą spowodować mniejszą trwałość szkieł.

W tej opcji wykonam te okulary za 450 zł z przesyłką zwrotną.

Mogę oczywiście dopasować oprawę ale wtedy konieczny jest kontakt osobisty i cena będzie powiększona o cenę oprawy. Na soczewki jest dwuletnia gwarancja producenta. Jeżeli ktokolwiek chciał wykonać dla siebie takie okulary zdaje sobie sprawę jaką cenę proponuję    :lol: 

Powyższa cena szkieł dotyczy mocy w zakresie -8 do + 6,5

W przypadku astygmatyzmu i cylindrów w zakresie od 0,25 do 4 cena 500 zł

Zapraszam do kontaktu w wątku lub na PW

Pozdrawiam   :) 

I bardzo proszę kolegów po fachu którzy przy poprzednim ogłoszeniu mocno się uaktywnili o wyhamowanie nie zawsze trzeba walić 300% marży i czyścić kolegów po kiju  ;) 

Poniżej kilka realizacji  :) które będę na bieżąco wklejał 

[attachment=324684:20150508_144739 (2).jpg]

[attachment=324685:20150601_123511_resized.jpg]

Edited by Wiktor

Działają za.... biście  :)

Bardzo się cieszę  że pasują  :)

Moje także sprawują się super , tym bardziej , że ja mam zrobione przez Wiktora progresory .

Pozwolicie że skorzystam i zapytam tutaj, tym bardziej że jest tu fachowiec.

Czy w przypadku okularów polaryzacyjnych mamy do czynienia z mniej lub bardziej "polaryzującymi" okularami? Czy jak mamy polaryzacje to po prostu ją mamy i nie dzielimy jej na lepszą/gorszą?

Jakość występuje w każdej dziedzinie życia.

Polaryzacja może być lepsza lub gorsza tak samo jak same szkła mogą być lepsze lub gorsze.

Szkla z mojego ogłoszenia są wykonane z najpopularniejszego materiału używanego w optyce okularowej.

Dodatkowo są utwardzone, maja powłoki antyrefleksyjne,antystatyczne i oleofobowe. Czyli w optyce taki wysoki standard.

W sytuacji gdy jakikolwiek producent okularów polaryzacyjnych (wędkarskich) zastosuje ten materiał od razu okulary są opisywane jako hi end  :D

Generalnie większość szkieł polaryzacyjnych w popularnych wędkarskich okularach w optyce nazywana jest zaślepkami  :D

Takie demo lens które w momencie oprawiania właściwych szkieł wyrzucamy na śmietnik  :ph34r:

Niestety nie można tego z pozycji optyka nazwać szkłami  ;)

Witam, czy szkła są firmy Szajna(to szkło,czy plastik lub poliwęglan), mam już takie, ale potrzebuję nowe, ale progresywne, czy jesteś w stanie coś doradzić i wykonać, dodatkowo ponieważ są one tylko na wprost i do auta nie mogą mieć zakrytych boków to ich problem w użytkowaniu na rybach, bo bokiem wpada słońce,dlatego pytanie, czy istnieją jakieś skórzane(!!!) wsuwki na oprawkę na boki, które w czasie łapania na rybach można dołożyć, bo wiadomo, że w prowadzeniu auta to raczej nie powinno się używać ,bo ogranicza widoczność.

Nie do końca rozumiem, zapraszam na pw i najlepiej jak się zdzwonimy  :D

Pozdrawiam

W.

Fajnie wyszły dla pewnego wędkarza z pomorza 

[attachment=325217:IMG_0283.JPG]

[attachment=325218:IMG_0282.JPG]

[attachment=325219:IMG_0280.JPG]

[attachment=325220:IMG_0275.JPG]

niesamowitą zaletą tych szkieł jest ich jasność. Dają ochronę w słoneczne dni i spokojnie można w nich łowić przy słabszym oświetleniu.

Dodam też że są doskonałe do prowadzenia samochodu

Istnieje też możliwość nałożenia powierzchni lustrzanej jak w przypadku pewnego forumowego Kolegi

[attachment=325221:20150818_130941.jpg]

Jak by ktoś pytał to są okulary progresywne. Okulary wieloogniskowe dają nam możliwość patrzenia w dal jak i wyraźnego wiązania nawet najcieńszych linek i najmniejszych przynęt. 

Możliwości luster jest kilka

[attachment=325225:IMG_0233.JPG]

a tu dla przykładu polaryzacja dla Córki  :D

[attachment=325226:IMG_0393.JPG]

A wyższy indeks np 1,6 plus niebieskie lustro (dla -3.00) - jaki byłby koszt

sprawdzę jutro i dam znać 

Fajnie wyszły dla pewnego wędkarza z pomorza

IMG_0283.JPG
IMG_0282.JPG
IMG_0280.JPG
IMG_0275.JPG

niesamowitą zaletą tych szkieł jest ich jasność. Dają ochronę w słoneczne dni i spokojnie można w nich łowić przy słabszym oświetleniu.
Dodam też że są doskonałe do prowadzenia samochodu

Jak cenowo to wyszło? :) czy "niebieskie"lustrzane odbicie jest trwałe? Pozdrawiam

A wyższy indeks np 1,6 plus niebieskie lustro (dla -3.00) - jaki byłby koszt

Index 1,6  z niebieskim lustrem 680 pln 

Jak cenowo to wyszło? :) czy "niebieskie"lustrzane odbicie jest trwałe? Pozdrawiam

okolo 800 pln co do lustra to 5-cio letnia Corka nie zniszczyla powloki w ciagu miesiaca.....to juz cos :) 

Normalnie niszczy w ciagu doby  :D

Czołem,
Nie to, że jestem niedowiarkiem, ale czy takie standardowe przyciemnienie (poprawcie jeśli jest fachowe określenie) naprawdę daje pełny komfort podczas pełnej lampy? Wydają się dość jasne na zdjęciach... Są ciemniejsze o innym kolorze zabarwienia? Ile trzeba doliczyć za kolorową powłokę zewnętrzną?

A przy okazji, proszę o wycenę szkieł dla astygmatyka o mocy -0,25 oraz -1.

Dzięki i pozdrawiam.

Wiktor, jak kształtowałaby się cena takich szkiełek progresywnych? W przybliżeniu od -6 do -3 (muszę iść do okulisty na badanie, bo ostatnie robiłem trzy lata temu).

Czołem,
Nie to, że jestem niedowiarkiem, ale czy takie standardowe przyciemnienie (poprawcie jeśli jest fachowe określenie) naprawdę daje pełny komfort podczas pełnej lampy? Wydają się dość jasne na zdjęciach... Są ciemniejsze o innym kolorze zabarwienia? Ile trzeba doliczyć za kolorową powłokę zewnętrzną?

A przy okazji, proszę o wycenę szkieł dla astygmatyka o mocy -0,25 oraz -1.

Dzięki i pozdrawiam.

Hej

Pewnie ze sie sprawdza poniewaz zasada dzialania szkiel polaryzacyjnych jest kompletnie rozna niz standardowych okulary przeciw slonecznych. Co do kolejnego pytania to oczywiscie ze sa 80% szary, szarozielony i brazowy. 

Powloka lustrzana to dodatkowy koszt 80 zl. 

Koszt soczewek cylindrycznych jest podany w poscie poczatkowym i wynosi  399 zl. 

W razie pytan zapraszam. 

Pozdrawiam

W.

Wiktor zrobił mi w ubiegłym roku 2 pary progresów, do codziennego noszenia i progresy z fotochromem, w cenie 1 pary w Krakowie !

Polecam każdemu. Super jakość i super Gościu.

Witam, czy byla by szansa na wstawienie szkiel z polaryzacja oraz odbiciem lustrzanym bez korekcji?

Model okularow Oakley Breadbox

Jaki koszt i czas wymiany??

Pozdrawiam Dawid

to by było 230 zł , czas około 5 dni. Niestety nałożenie lustra jest bardzo czasochłonne 

czy była by możliwość zmówienia samych soczewek  bez wysyłania oprawy? 

mieszkam w Kanadzie i nie bardzo chce tracić czas na wysyłki w tę i z powrotem ( pomijam tu b. wysokie taryfy kanadyjskiej poczty)

oprawka to oakley C wire OO4046-04
pozdrówka

nawet ciekawe wyzwanie :) pytanie tylko czy te z europy nie różnią się od tych z Kanady ;)

Nie pierwszy byłby to raz ;)  Jakie moce?

• Create New...