theslut 373 Report post Posted March 8, 2018 Wszechobecną?????????? Na prawie 20 tysięcy użytkowników JB w podejrzeniu mam tylko Ciebie hahahahaha Wow, pogratulować pierwszemu śledczemu obecnej RP (wciąż nie ogarniam czy to jeszcze III czy już IV). Takich silnych, zwartych gotowych na wszystko (nie mylić z serialem telewizyjnym) każda władza potrzebuje. Jak widać lata socjalizmu nie poszły na marne. :) Hm, jesteś pewien, że Twoje podejrzenia odnośnie multikonta dotyczą mojej skromnej osoby? Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted March 8, 2018 (edited) To nie lata socjalizmu lecz raczej "Akwarium",lub "Archipelag Gułag" Jeśli nie znasz to polecam... Edited March 8, 2018 by eRKa Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 8, 2018 To nie lata socjalizmu lecz raczej "Akwarium",lub "Archipelag Gułag" Jeśli nie znasz to polecam... Wot maładiec, nastajaścij gieroj, jaki oczytany malcik. "Akwarium" to pewnie coś o rybach a "Archipelag Gułag", to musi coś jak "Stary człowiek i morze" (nie pomyl z "może", bo to nie o tym). :) To mówisz, że nabywałeś w oparciu o te dwie pozycje umiejętności śledczych, w nadziei na karierę a tu nagle system zmienili na demokratyczny? Buu, musiało zaboleć. Ale wiesz, życie jest jak bombonierka .... . :) Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy Twoje podejrzenia odnosiły się do mnie? Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted March 8, 2018 No i dwóch zostało "Chłopców na placu Broni" Zmagania raz się wzmagają raz słabną. Biorą się za bary, tarmoszą słowem. Żaden nie odstąpi na krok! A może nie macie daleko od siebie?. Może możecie się spotkać? Zabrać ze sobą butlę ruskiej wódy i chamerykańskiej "łychy" ... i się zbrojnie rozbroić?! ;) :P :D Share this post Link to post Share on other sites
eRKa 2,395 Report post Posted March 8, 2018 (edited) "Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy Twoje podejrzenia odnosiły się do mnie? " Tak No to dalej o broni. Powszechny do niej dostęp jest rzeczywistym dowodem demokracji. A dziś - no nie bardzo. Są grupy uprzywilejowane. Dlaczego? Zamożni mają broń bo chcą bronić swojej zamożności... Emerytowani wojskowi - po co byłemu czołgiście pistolet? Policja - bo niby narażona na kontakt... Ale ciekawostka - tylko co dziesiąty brytyjski policjant nosi broń... Można - jak widać można i tak... http://londynek.net/wiadomosci/article?jdnews_id=43246 A jak widać z wcześniej prezentowanej mapki nasycenie bronią w UK jest 5 x wyższe niż w Polsce... Edited March 8, 2018 by eRKa Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 8, 2018 No i dwóch zostało "Chłopców na placu Broni" Zmagania raz się wzmagają raz słabną. Biorą się za bary, tarmoszą słowem. Żaden nie odstąpi na krok! A może nie macie daleko od siebie?. Może możecie się spotkać? Zabrać ze sobą butlę ruskiej wódy i chamerykańskiej "łychy" ... i się zbrojnie rozbroić?! ;) :P :D Ależ szanowny kolego wtedy zakończy się zabawa. A rzecz polega na gonieniu króliczka a nie na jego złapaniu. Share this post Link to post Share on other sites
szkutnik 484 Report post Posted March 8, 2018 Czy bez wahania dalibyście pozwolenie na broń typkowi ze zdjęcia poniżej??? Bo ja nigdy. bartosz-donarski.jpg Właśnie to jest dowód na to że nie może być uznaniowości tylko każdy nie karany powinien mieć dostęp do broni. Wyobraź sobie że decydentem jest ktoś taki jak ............ty. Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 8, 2018 Właśnie to jest dowód na to że nie może być uznaniowości tylko każdy nie karany powinien mieć dostęp do broni. Wyobraź sobie że decydentem jest ktoś taki jak ............ty. Dobre, a o jakiej uznaniowości Ty mówisz? Wystarczy, by przyszedł w takim stroju jak na zdjęciu. Przecież wszyscy Polacy wiedzą, że tylko klient pod krawatem jest mniej awanturujący się. :) Share this post Link to post Share on other sites
turkucpodjadek 820 Report post Posted March 8, 2018 lol theslut Ty się masturbujesz jak piszesz i czytasz ten wątek? Jak wyciąć Twoje wypowiedzi to zostanie kilka stron tylko :rolleyes: Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted March 9, 2018 (edited) lol theslut Ty się masturbujesz jak piszesz i czytasz ten wątek? Jak wyciąć Twoje wypowiedzi to zostanie kilka stron tylko :rolleyes: Znasz bajkę o kulturze i sztuce? Ciężko zachować kulturę, jak się człek ze sztuką Twego pokroju spotyka. No cóż, Wawa wiele tłumaczy. Nie mnie "podnieca" broń więc post pewnie napisałeś w oparciu o własne doświadczenia. Tłumaczy to, że czujesz się jak lew. :) Jak dla mnie wątek do zamknięcia, robi się tak śmiesznie, że aż niesympatycznie. Sprawa łatwiejszego dostępu do broni leży zasadniczo w rękach większości sejmowej. Na chwilę obecną nie wdaje się aby ta sprawa była dla nich priorytetem. Edited March 9, 2018 by theslut Share this post Link to post Share on other sites
BOB 18,974 Report post Posted March 9, 2018 ..."Ciężko zachować kulturę, jak się człek ze sztuką Twego pokroju spotyka. No cóż, Wawa wiele tłumaczy. "... No tutaj to kolego sympatyczny to pojechałeś po bandzie i mówiąc nie po warszawsku "dałeś pleców"!!! :angry: Czemu obrażasz również mnie...?! Share this post Link to post Share on other sites
coma 9,345 Report post Posted March 9, 2018 (edited) Znasz bajkę o kulturze i sztuce? Ciężko zachować kulturę, jak się człek ze sztuką Twego pokroju spotyka. No cóż, Wawa wiele tłumaczy. Nie mnie "podnieca" broń więc post pewnie napisałeś w oparciu o własne doświadczenia. Tłumaczy to, że czujesz się jak lew. :) Jak dla mnie wątek do zamknięcia, robi się tak śmiesznie, że aż niesympatycznie. Sprawa łatwiejszego dostępu do broni leży zasadniczo w rękach większości sejmowej. Na chwilę obecną nie wdaje się aby ta sprawa była dla nich priorytetem. Do pozostałych mam prośbę, ignorujcie proszę posty powyższego osobnika. Jemu zależy tylko na tym co napisał w ostatnim poście - żeby zamknięto wątek, który widać jest bardzo dla niego niewygodny. Na szczęście nie leży to w jego gestii więc stara się prowokować, obrażać, uderzać w wartości nam bliskie nie przedstawiając jednocześnie żadnych argumentów. Cel jest jeden - wywołanie awantury i kłódka na temacie. Także nie ułatwiajcie mu tego i nie dawajcie się sprowokować, przechodźcie obok prowokatora i dyskutujmy merytorycznie a moderacji pozostawmy reakcję na podobne ataki. Wracamy do tematu. Edited March 9, 2018 by coma Share this post Link to post Share on other sites
godski 7,011 Report post Posted March 9, 2018 Znasz bajkę o kulturze i sztuce? Ciężko zachować kulturę, jak się człek ze sztuką Twego pokroju spotyka. No cóż, Wawa wiele tłumaczy. Nie mnie "podnieca" broń więc post pewnie napisałeś w oparciu o własne doświadczenia. Tłumaczy to, że czujesz się jak lew. :) Jak dla mnie wątek do zamknięcia, robi się tak śmiesznie, że aż niesympatycznie. Sprawa łatwiejszego dostępu do broni leży zasadniczo w rękach większości sejmowej. Na chwilę obecną nie wdaje się aby ta sprawa była dla nich priorytetem. Faktycznie z ta Warszawą to pojechałeś. Za takie rzeczy też ktoś kiedyś może ci pojechać... . Buce z podobną częstotliwością trafiają się w całym kraju. Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted March 9, 2018 Faktycznie z ta Warszawą to pojechałeś. Za takie rzeczy też ktoś kiedyś może ci pojechać... . Buce z podobną częstotliwością trafiają się w całym kraju. Byłem 4 lata "słoikiem" :-) . Widziałem jak inne "słoiki" się zachowywały i to przez to Wawa dostała taką łatkę... Share this post Link to post Share on other sites
turkucpodjadek 820 Report post Posted March 9, 2018 [attachment=490699:zzz.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
przemo_w 1,988 Report post Posted March 9, 2018 (edited) Teraz Ty przesadzasz....niektórym miastowym też słoma z butów wystaje.... Edited March 9, 2018 by przemo_w Share this post Link to post Share on other sites
turkucpodjadek 820 Report post Posted March 9, 2018 Wy tak na serio wszystko na poważnie bierzecie? Nie dość że spina się niepotrzebnie chłopina to jeszcze ma jakieś niezdrowe kompleksy Share this post Link to post Share on other sites
yacaré 84 Report post Posted March 9, 2018 Generalnie uwazam, ze wolny czlowiek w wolnym spoleczenstwie powinien miec mozliwosc legalnego dostepu do broni, na jasnych zasadach, w uzasadnionych przypadkach (np. uprawinie mysliwstwa, sportu) i pod pewnymi warunkami (zdrowie mentalne, nieskazitelnosc, swiadectwo pewnego obchodzenia sie z bronia)... Czytajac ostatnie wpisy w tym watku utwardza sie u mnie przekonanie, ze pewne progi powinny zostac utrzymane, dla dobra spoleczenstwa... ;-) Share this post Link to post Share on other sites
theslut 373 Report post Posted August 13, 2018 https://wiadomosci.wp.pl/mswia-planuje-utrudnic-dostep-do-broni-ucierpia-zwlaszcza-muzea-i-kolekcjonerzy-6283901764778113a Share this post Link to post Share on other sites