Jump to content
jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing
matusiak

WOBLERY MATUSIAK

Recommended Posts

"Zastał rynek dRZewniany a zostawił gumowany"

Widziałem fotę nieco wcześniej jak się ogarnę z czasem to może dane mi będzie stestować te żelki, ale jako wielbiciel gum (tylko w kategorii wędkarstwa) widzę w nich potencjał.

Ulepszony bass assasin, tylko ogon zacniejszy i barwy wysmakowane które nie są przypadkowe domniemam.

Ulepszony Bass Assasin.......bo ogonek grubszy......być może wpłynąć na dłuższą żywotność jego,poza tym praca pewnie już inna,a ta jak wiadomo jest również jakimś procentem łowności.Kolory myślę że nie przypadkowe,a i w przypadku Bass Assasin pewnie też przypadkowe nie są.Takie produkcje jak Piotra na pewno są bardziej "lokalnie dostosowane" , niż te od wielkich producentów.......w sensie koloru oczywiście. Pytanie tylko ,skoro tak juz gadamy o kolorach: skąd byśmy wiedzieli że sandacze znakomicie biorą na różowe przynęty,gdyby nie japońskie i amerykańskie gumy dedykowanie pod inne gatunki ,nie trafiły na nasz rynek?

Płoc 10cm smiga na 7m głębokości

[attachment=210477:IMAG2413.jpg] [attachment=210478:IMAG2411.jpg] [attachment=210479:IMAG2412.jpg]

[attachment=210480:IMAG2415.jpg]

krąpik w 2 kolorach 11cm praca 7m

[attachment=210481:IMAG2334.jpg] [attachment=210482:IMAG2336.jpg] [attachment=210483:IMAG2335.jpg]

i karas 8,5cm praca 4m

[attachment=210484:IMAG2337.jpg] [attachment=210485:IMAG2339.jpg]

Karas jerk do odjazdów na boki 8,5cm

[attachment=210486:IMAG2418.jpg] [attachment=210487:IMAG2419.jpg] [attachment=210488:IMAG2420.jpg]

A mógłbyś wytłumaczyc jak obciążasz woblery, czym, i w którym miejscu. I co ze sterem czy go przyklejasz czy wpuszczasz w korpus woblera

To żeś pojechał koleś z koksem, tak od razu byś chciał wszystko gotowe na tacy podane :rolleyes:

Może by tak trochę forum poczytał i regulamin.

Edited by Arek1990

kolego nie bądź mądrzejszy od radia, czytałem regulamin tak samo jak ty...forum też, poprostu zapytałem z ciekawości, jak nie masz ochoty odpowiedziec to nie pisz takich bzdur :D

Edited by hose

A mógłbyś wytłumaczyc jak obciążasz woblery, czym, i w którym miejscu. I co ze sterem czy go przyklejasz czy wpuszczasz w korpus woblera

obciążenie  to ołów lub kulki wolframowe zamontowane w tulei, aby obciążenie było przesuwane w trakcie  lotu wobka ---jego umiejscowienie zależy od kształtu samego woblera i od tego jaka prace chce uzyskać ----montowane jest do stelaża który jest zaprojektowany do konkretnego modelu wobka  żeby nie przeszkadzał w nacinaniu steru i pomagał w zamontowaniu obciążenia stałego lub ruchomego

stery nacinam i wklejam żywicą ale również mam takie modele w których ster ze stelażem i obciążeniem wkładam do formy i zalewam korpus wobka ,takie rozwiązanie jest idealne do modeli na które łowi się sumy lub inne silne ryby tak zamontowany ster jest nie do wyrwania

Edited by matusiak

Kiedyś widziałem program z tobą w roli głównej, tv trwam ale nie pamiętam dokładnie. Ile ja rzeczy się wtedy dowiedziałem, z których korzystam do dziś.... pozdrawiam

Witam - pisze tutaj w wątku autorskim Pana Matusiaka , ponieważ ponad tydzień czasu czekam na odpowiedz wysłaną na maila. Pozostała bez odpowiedzi , a widzę , że Pan Matusiak jest dostępny na Jerkbaicie. Zakupiłem w sklepie Piranai jerka karaś - sygnowanego nazwiskiem Pana Matusiaka. Dostałem bubla , i chciałem tylko o potwierdzenie , czy to wyrób Pana Matusiaka , czy tez ktoś sie pod Niego podszywa. Zdjecia takiej sobie jakości , wiec kilka słów opisu. Dolne oczko brzuszne jerka - wystaje tylko zewnętrzna strona drutu, bez możliwości przełożenia jakiegokolwieg kółka , tylnie oczko , lekkie pociagnięcie i wyrwane jest z korpusu. . Prosiłem tylko p potwierdzenie lub nie , czy jest to Pański wyrób , bo wierzyć mi sie nie chce , żeby osoba z renomą wypuściła taką tandetę spod swojej reki. Jesli to nie Pański wyrób , to prosze interweniować.

33vok6x.jpg

97nnh1.jpg

34sfp91.jpg

2zje3jb.jpg

cos mi tu nie pasi , kupujac nie widziales tego?

Aleś walnął posta na dzień dobry, nie lepiej było się przywitać w odpowiednim dziale.

Co do wobka niech się autor wypowie, ale 3 strony w stecz  widać na jednym zdjęciu że  jakieś problemy ze stelażami się pojawia...

Edited by robimax

cos mi tu nie pasi , kupujac nie widziales tego?

Kupując w sklepie internetowym nie widzimy zdjęcia konkretnej sztuki tylko ogólne danego modelu ;)

Kupując w sklepie internetowym nie widzimy zdjęcia konkretnej sztuki tylko ogólne danego modelu ;)

O którym konkretnie sklepie mówisz???

Kupiłem w Pirani- sklep zachował sie wzorcowo - wymieniono mi tego jerka na innego , ale niesmak pozostał , ale najbardziej zależy mi na wyjaśnieniu sprawy przez pana Matusiaka. Co do sklepów internetowych , jeśli sie pojawi taki temat moge opisać perypetie z innym sklepem , ale to nie temat w tym wątku.

O którym konkretnie sklepie mówisz???

Np. predator-fishing.pl :) Kupując przykładowo Brombę Lipińskiego możemy zamówić sobie 10sz, podczas gdy na zdjęciu są pokazane tylko dwie sztuki. Można się domyślić, że pozostałe będą wyglądały tak samo ja te dwie widoczne na zdjęciu. Popraw mnie jeśli się mylę.

http://predator-fishing.pl/alipinski-bromba-25mm-p-1564.html

No właśnie tak to wygląda , moim skromnym zdaniem , każdy sklep internetowy , który sprzedaje nowe produkty( mówie o wszystkich produktach , nie tylko zwiazanych z wedkarstwem) ma zdjecia poglądowe , nie tylko tej jednej sztuki , która jest akurat do sprzedania. 

Kiedyś na tym forum znajomy poprzez moje konto kupił od pewnego "lurebiildingera" i nie mówię tu o P. Matusiaku 7 Boleniówek o wyglądzie załączonym w wątku tego pana. Pomijając już sam fakt, że kasę przelał z góry i czekał na nie chyba z trzy miesiące to po szeregu próśb które zaczęły przeradzać się w końcu w interwencje słowne otrzymał wyczekane woblery z których 1 słownie jeden! Był podobny do tego jakie zamówi... W korespondencji priv ów "lurebuilder " oświadczył dosyć dobitnie, że te też będą suuuuper łowne i chłopak dał sobie z gościem spokój :( szkoda mi go było, bo przez cały sezon nic na to nie złowił a zapłacił jak za zboże, a to jeszcze biedny uczniak był :( sorry za OT Edited by spinnerman

Witam - pisze tutaj w wątku autorskim Pana Matusiaka , ponieważ ponad tydzień czasu czekam na odpowiedz wysłaną na maila. Pozostała bez odpowiedzi , a widzę , że Pan Matusiak jest dostępny na Jerkbaicie. Zakupiłem w sklepie Piranai jerka karaś - sygnowanego nazwiskiem Pana Matusiaka. Dostałem bubla , i chciałem tylko o potwierdzenie , czy to wyrób Pana Matusiaka , czy tez ktoś sie pod Niego podszywa. Zdjecia takiej sobie jakości , wiec kilka słów opisu. Dolne oczko brzuszne jerka - wystaje tylko zewnętrzna strona drutu, bez możliwości przełożenia jakiegokolwieg kółka , tylnie oczko , lekkie pociagnięcie i wyrwane jest z korpusu. . Prosiłem tylko p potwierdzenie lub nie , czy jest to Pański wyrób , bo wierzyć mi sie nie chce , żeby osoba z renomą wypuściła taką tandetę spod swojej reki. Jesli to nie Pański wyrób , to prosze interweniować.

33vok6x.jpg

97nnh1.jpg

34sfp91.jpg

2zje3jb.jpg

Witam wobek zapewne jest mojej produkcji ,i nie powinien sie znaleźć w sprzedaży ,,ale Mariusz z Pirani sporo zamawia i pewnie przypadkowo sie gdzieś dostał do partii wysyłanej do niego-----a to był jeden z modeli testowych z podniesionym stelażem ale żeby nie robic formy w ciemno zrobiłem to w formie już dostępnej zamysł był taki podnieść tył jak najwyżej żeby podnieść obciążenie i dolne oczko miało  nie istnieć ,wiadomość gdzieś od kolegi przeoczyłem ,staram sie wszystkim odpisywać ale jest dużo wiadomości na poczcie i FB i czasem cos umknie ,najważniejsze ze sprawa załatwiona pozytywnie a ja dorzucę sztukę do kolejnego zamówienia Pirani a proszę o zwrot tamtego jerka

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...