Maciej1979 386 Report post Posted October 3, 2014 Witam Z czego są wykonane te Real fishe ? Share this post Link to post Share on other sites
Iras1975 1,474 Report post Posted October 4, 2014 Upodobnienie przynęty do ofiary ma spore znaczenie w połowie okoni i na pewno polepszy wyniki,tego nie mam zamiaru podważać. Przerabiałem już różne przynęty.. błystki, balansówki, mormyszki, woblerki.. moim zdaniem marnujesz czas i żywicę. Te odlewy oprócz odbitki ryby powinny jeszcze mieć odpowiednie pokrycie imitujące łuskę odbijającą światło tylko w jednej pozycji, a tego raczej nie przeskoczysz. Bez tego są to przynęty-ozdoby i tyle, więcej ryb skusisz zwykłą blaszką z kotwiczką na przegubie, ale o tym może lepiej przekonaj się sam. No chyba, że znowu się nie znam i nałupiesz garbusów, czego życzę. Nie zapomnij tylko tego nagrać. Ja mam trochę filmów z lodu nie publikowanych na yt.. za dużo było na nich widać. ;) Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted October 4, 2014 (edited) Iras wielki szacun dla twoich wyrobów/przynęt , lecz tylko na razie za wygląd , bo niestety nie mam możliwości ich zweryfikowania w czasie połowów. Ale mam małe pytanko do ciebie i bez urazy ;) bo to nie ATAK !!!!!!! : Czemu tego nie napiszesz w wątku TOMIEGO , przecież robi "najpiekniejsze ozdoby choinkowe oraz najpiękniejsze ciężarki gruntowe" ??????? Jak chcesz być obiektywny to trzeba to mówić wszystkim i równo a nie tylko wybrańcom. PS. Żeby nie było : "że nagle stałem się wielkim obrońcą/papugą Piotrka " Edited October 4, 2014 by miramar69 Share this post Link to post Share on other sites
covent 98 Report post Posted October 4, 2014 Trochę odpowiem za Irka może się nie obrazi:) - pewnie dlatego pisze tu ponieważ wypowiedział się o przynętach okoniowych ( kto wie ten wie, co potrafi Irek w kwestii tej ryby) Tomy zaś chyba nie robi przynęt stricte pod pasiaki (mogę się mylić) :) Share this post Link to post Share on other sites
kotwitz 1,200 Report post Posted October 4, 2014 Panie Matusiak, nie spinaj się Pan. Rób swoje... Share this post Link to post Share on other sites
'mat 2,520 Report post Posted October 4, 2014 Panie Matusiak, nie spinaj się Pan. Rób swoje... najlepiej swimmy , czarne myśli mam :ph34r: będą ? Share this post Link to post Share on other sites
Tomy 21,762 Report post Posted October 4, 2014 (edited) Trochę odpowiem za Irka może się nie obrazi:) - pewnie dlatego pisze tu ponieważ wypowiedział się o przynętach okoniowych ( kto wie ten wie, co potrafi Irek w kwestii tej ryby) Tomy zaś chyba nie robi przynęt stricte pod pasiaki (mogę się mylić) :) Nie,Ja robię tylko ciężarki gruntowe i ozdoby choinkowe na które biorą takie pasiaki. :D [attachment=196517:hywk.jpg] Edited October 4, 2014 by Tomy Share this post Link to post Share on other sites
rower26 642 Report post Posted October 6, 2014 Pytanie do @matusiak. W jakie kotwy zbroisz jerka realfish (9cm 30 gr) ? Ostatnio kupiłem u Ciebie sztukę i uzbroiłem go w 2 x nr 2 Kamatsu Grand Prix. Strasznie opadał tyłkiem w dół. Czy jak założę mu 2 x nr 4 wyważenie się poprawi ? Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 6, 2014 Pytanie do @matusiak. W jakie kotwy zbroisz jerka realfish (9cm 30 gr) ? Ostatnio kupiłem u Ciebie sztukę i uzbroiłem go w 2 x nr 2 Kamatsu Grand Prix. Strasznie opadał tyłkiem w dół. Czy jak założę mu 2 x nr 4 wyważenie się poprawi ? tak poprawi sie ,ale z założenia jest to tak zrobione bo to do opadu ,i chodziło o uzyskanie jak najmocniejsze migotanie dzięki temu to i sandacze go polubiły Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 6, 2014 W przygotowaniu kiełb 5cm będzie w wersji łamanej i pełny [attachment=196861:IMAG2214.jpg] i strzebla 4cm [attachment=196862:IMAG2216.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
patu 8,491 Report post Posted October 6, 2014 płoc pod swimka gotowa IMAG2190.jpg sandaczowa dziewiątka i pstrągowe piątki IMAG2193.jpg IMAG2196.jpg IMAG2197.jpg IMAG2199.jpg ..Piotr, ile wazy ta sandaczowa 9tka i jak z lotnością??... Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 6, 2014 ..Piotr, ile wazy ta sandaczowa 9tka i jak z lotnością??... 8g i spoko latają jak na taka powierzchnie,ale są tez w wersji boleniowej 14g Share this post Link to post Share on other sites
@slider@ 860 Report post Posted October 6, 2014 Widać że jesień nadchodzi... Kontynuacja pyskówki będzie karana ostrzeżeniami dla każdego. Kolega @Iras1975 otrzymuje ostrzeżenie za ubliżanie userom i słownictwo Slider, Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 6, 2014 Dziękuje za posprzątanie B) Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 6, 2014 kiełbik pierwsze kolorki [attachment=196922:IMAG2221.jpg] [attachment=196922:IMAG2221.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
Przemek238 12 Report post Posted October 6, 2014 Piękne woblery. Co do pyskówki po co sobie ubliżać. Jak się komuś nie podoba to pokazuje że robi lepsze albo milczy Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 6, 2014 jutro strzebelki i sumowe karasie głęboko chodzące Share this post Link to post Share on other sites
joza67 336 Report post Posted October 6, 2014 Dajesz do pieca tymi woblerami Panie Matusiaku. :P Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 7, 2014 oliwkowy kiełb [attachment=196970:IMAG2229.jpg] i strzebla w barwach godowych [attachment=196971:IMAG2228.jpg] Share this post Link to post Share on other sites
kondzio 77 1,113 Report post Posted October 7, 2014 (edited) łowi lepsze ryby i będzie łowił Dzien dobry. Od tego powinneś zacząć.Potem mozesz podzilic sie swoją wiedzą,rozwijajac swoje zdanie. Ps.Pozwoliłem sobie Piotrze. Edited October 7, 2014 by kondzio 77 Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 7, 2014 spoko ma mniej lat niż ja ryby łowie ,wiec wybaczam bo pewnie jeszcze mało widział Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 7, 2014 (edited) ukleje swim [attachment=197067:IMAG2231.jpg] i sumowe karasie [attachment=197068:IMAG2234.jpg] [attachment=197069:IMAG2232.jpg] [attachment=197070:IMAG2233.jpg] Edited October 7, 2014 by matusiak Share this post Link to post Share on other sites
miramar69 4,069 Report post Posted October 7, 2014 Piotr jaka będzie waga i długość sumowych karasi ??? i czy z grzechotką czy bzzz ??? :) Share this post Link to post Share on other sites
matusiak 467 Report post Posted October 7, 2014 ,karasie z grzechotka i bzz jak kto woli ,waga 25g dł korpusu 8,5cm Share this post Link to post Share on other sites
Pride 5,668 Report post Posted October 7, 2014 Trzeba przyznać, że to co robisz jest piękne i dopracowane w najmniejszych szczegółach. Karaś wykonany po mistrzowsku. Share this post Link to post Share on other sites